Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
179
8.5.12 19:48

My dnes uzené maso s br. kaší. Zítra asi rizoto.

• načítám...
767
8.5.12 19:49
@Paoloska píše:
Lasagne už jsem vzdala. Vždycky je mám tvrdý. Taky nevim proč!?

Já jakékoli pláty lasagne vždy hodím na 3 minut do vroucí vody, pak jsou po upečení krásně měkké. I když píšou nevařit hned dát zapéct, nevěřím jim :jazyk:

• načítám...
24292
8.5.12 20:14

@Jája8
já koupím pytlíček koření „Chilli con carne“ od Kotány(i) a jedu podle recpetu, co je zezadu napsaný :-). Akorát místo kýty dávám plecko a vynechávám papriku.
Jinak z hlavy - plechovka kukuřice, plechovka bílých fazolí v tomatě, plechovka červených fazolí (když je dám v pálivé chilli, tak je to fakt dost ostrý na mě, takže ty jedny fazole dávám v tom slaném roztoku a ten vypláchnu. Kdyby Ti to takto nestačilo, tak za týden můžu napsat přesně, až se dostanu ke kuchařce. Ale držím se pytlíčku koření.

• načítám...
9994
8.5.12 20:25
@Mata132 píše:
Já jakékoli pláty lasagne vždy hodím na 3 minut do vroucí vody, pak jsou po upečení krásně měkké. I když píšou nevařit hned dát zapéct, nevěřím jim :jazyk:

Jdu do toho :palec: Mě vždycky napadlo, co zkusit domácí těsto, klasický nudlový, ale taky jsem nevěděla, jestli dát syrový, prostě ten návod na kupovaných lasagních mi nedal. Teď dám na tebe. Dík!

• načítám...
1452
8.5.12 20:37

@Paoloska ale je to v pohodě i nepředvařený fakt, já to naskládávám syrové a upečením změkne během pečení.Jinak dneska jsem měla v restauraci vynikající lasagne…podle mě si těsto dělali sami a chutnalo famozně…to samé ten jejich sýr..nemůžu identifikovat co je to za sýr…úplně jak pěna…

• načítám...
17010
8.5.12 20:57
@Paoloska píše:
Dělám je tak pětkrát do roka. Mám exklusivní recept, tak když je příležitost…Dej vědět, kdy přijedeš. Napeču :mavam:

tak nahoď ten exclusiv recept ;) :palec:

• načítám...
1452
8.5.12 21:06

já ho určitě dodám sem recept na lasagne!!! https://www.facebook.com/…361101479062

• načítám...
9994
8.5.12 21:08
@veveruskaa píše:
tak nahoď ten exclusiv recept ;) :palec:

140g hladké mouky, 110g másla, 40g moučkového cukru, 50g mletých ořechů
Rohlíčky jsou moc dobré, ale extrémně křehké, takže je obaluju v cukru až skoro vychladlé. Trochu se při pečení rozplácnou, ale to neřešíme, tvarují se dobře.

• načítám...
9994
8.5.12 21:11
@hubička píše:
@Paoloska ale je to v pohodě i nepředvařený fakt, já to naskládávám syrové a upečením změkne během pečení.Jinak dneska jsem měla v restauraci vynikající lasagne…podle mě si těsto dělali sami a chutnalo famozně…to samé ten jejich sýr..nemůžu identifikovat co je to za sýr…úplně jak pěna…

Mě ta vrchní vrstva prostě nezměkne, tak už se mi to ani nechce zkoušet. Ale věřím ti, třeba mám blbou troubu, nebo nevim co… :think:

• načítám...
1452
8.5.12 21:17

@Paoloska ale posledni vrstva uz nejsou lasagne…uz jen souce a syr

• načítám...
9994
8.5.12 21:20
@hubička píše:
@Paoloska ale posledni vrstva uz nejsou lasagne…uz jen souce a syr

No, já vím, já myslím prostě horní plátky lasagní. Spodní patra jsou jakž takž.

• načítám...
30628
8.5.12 22:30

Včera bylo vepřové na zelenině a br. kaše, dneska játra na slanině, s rýží a okurkovým salátem.

• načítám...
549
8.5.12 22:35
@Mata132 píše:
Já jakékoli pláty lasagne vždy hodím na 3 minut do vroucí vody, pak jsou po upečení krásně měkké. I když píšou nevařit hned dát zapéct, nevěřím jim :jazyk:

dobře děláš bez předvaření nejsou dobře(vůbec) měké-mám vyzkoušeno i já

• načítám...
50145
8.5.12 23:06

Zbyla mi ještě br.kaše a mrkvový salát, tak k tomu zítra upeču kuřátko :mrgreen: :pankac:

• načítám...
1832
8.5.12 23:11
@ondas píše:
dobře děláš bez předvaření nejsou dobře(vůbec) měké-mám vyzkoušeno i já

presne tak i u nas v italii se to tak dela, ze to predvari

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev