Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3374
12.6.12 16:19
Recept :) já udělala z 8ks 250g plnotučných tvarohů ve vaničce, 2ks 33% smetana na šlehání,, 4ks ztužovač šlehačky, 2 balíčky cukrářské piškoty, 3 balíčky 120g piškoty… cukr podle chuti, uvařené instantní kafe na namáčení piškotů… šlehačku ušlehat se ztužovačem pak vyšlehat s tvarohy a cukrem… piškoty máčet v kávě a postupně vrstvit piškoty a krém z tvarohu… nakonec posypat kakaem smíchaným s cukrem a vychladit… já dala 4 ztužovače, ale možná stačí i dva :)pokud by se ti zdálo moc velký množství tak udělej z poloviny já to tak dělala na velký vysoký plech a bylo to tak akorát po okraj… jinak jsem zašlehala 3 ztužovače do těch dvou 33% smetan a jeden do tvarohu, teď mám připraveno že ho budu dělat synovi k narozeninám, s tím rozdílem že použiju jen cukrářské piškoty mám koupeno 6 balíků, ale zatím nevím kolik jich na vysoký plech vleze, asi mín než celejch 6 balíků, a dám ještě jednu smetanu na šlehání na víc nacpu tam rovnou všech 5 ztužovačů a do rozpusté kávy na to namáčení chci zkusit dát pár kapek rumové tresti… všechny suroviny na toto tiramisu kupuju v kaufu, tvaroh ve vaničce tučný tam mají za 13, 90,– ten ztužovač okolo 10kč je jich v tom balíčku 5ks, smetanu 33% okolo 17kč, cukrářské piškoty za 15,–kč
@Eliška píše:
Lenulino, jak tiramisu s tvarohem, prosím návod. Znám jen s mascarpone. Zrovna by se mi hodilo něco s tvarohem.
  • načítám...
3374
12.6.12 16:22
Jo kdyby to šlo mailíkem to já bych i poslala máme toho v mrazáku a lednici dosti :)
@levandule25 píše:
@lenulina1979 ten dort vypadá nádherně hned bych si kousek dala. Pošly kousek :lol:
  • načítám...
3374
12.6.12 16:29
Jinak takto vypadá to tiramisu když je z 8ks tučný tvaroh ve vaničce, 2ks smetana na šlehání 33%, 2 balíků cukrářské piškoty,3 necelé balíčky dětské piškoty 120g, cukr moučka podle chuti, 4 ztužovače šlehačky, uvařená inst. káva na namáčení piškotů, nahoře posypané obyč kakaem smíchaným s mletým cukrem, přes noc jsem dala vychladit do lednice https://www.emimino.cz/detail-fotky/?…
@Eliška píše:
Lenulino, jak tiramisu s tvarohem, prosím návod. Znám jen s mascarpone. Zrovna by se mi hodilo něco s tvarohem.
  • načítám...
3374
12.6.12 17:44

Dnešní oběd kuřecí řízek plněný nivou a paprikášem, bramborová kaše… na večeři nejspíš míchaný salát… s kuřecím restovaným prsíčkem s grilovacím kořením s bylinkama a nahoru niva

• načítám...
17910
12.6.12 18:06

Lenu, moc díky. Mám tedy jen dětské piškoty, ale to taky půjde, tvarohy mám dva, šlehačku jednu, tak dám asi třetinová množství. Do něčeho malého, ještě vymyslím, do čeho. Nebo že bych přikoupila? :think: :lol:

• načítám...
50133
12.6.12 18:08

Tak k večeři udělám kuř. maso se žampiony a k tomu celozr. kuskus :pankac:

• načítám...
2275
12.6.12 18:36

U nás dnes rizoto a včera dušená mrkev s kedlubnem a kuřecím masem.

• načítám...
153
12.6.12 20:50

Ahojky holky, koukla jsem se sem a musím uznat že je tu hodně námětů k čerpání inspirace. Snad vám nebude vadit když se k vám připojím. :palec: my máme zítra kuřecí řízek s bramborem

• načítám...
17910
12.6.12 20:56

A já nevím, co na zítra. Poraďte. Hlavně ať je to rychlý. Mám doma kysaný zelí, červený i bílý, brambory, ale nula vajec, maso nula, tak co případně přikoupit, nebo by se vymyslelo něco z toho? Hustá zelňačka možná.

• načítám...
15054
12.6.12 20:56

Zítra kuskus se sojovým šunkovým granulátem a zeleninou

• načítám...
1452
12.6.12 21:44

@Eliška klidně zapečený brambory se zelím..já na to dávám ještě stehna a když je tak zelí promíchám s opečenou slaninou a cibulkou :-)

• načítám...
10639
12.6.12 21:47

Zitra varim kvasnicovou polevku a bramborovy spalicky, vypecky a kys. zeli..Dnes byly dukatovy buchticky ;)

• načítám...
17910
12.6.12 21:55

Hubičko, díky a to dáš jen do pekáčku zelí, navrch brambory, osolíš a pečeš? Nebo ještě něco? Na kolik a jak dlouho asi? ASbych to stíhala, mám nějaký běhání po městě.

• načítám...
25007
12.6.12 22:11

@Eliška já peču kuře na kysaném zelí smíchaném s jablky ;) prostě kysané jen smíchám s kouskama jablek, okmínuju, trochu podleju a na to frknu okořeněný stehna a peču

• načítám...
14598
12.6.12 22:15
@KPKristy píše:
Tak já s cibulí normálně vařím a Matěj zatím prdí hezky a nic z toho nemá. Větší strach mám z koření. Ale asi je udělám, chuť je sviňa :jazyk:

se máš. Vítkovi vadí sebemenší množství cibule :zed: :zed: zkuste bez ní vařit.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová