Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak nakonec bylo času ještě míň, takže jsem stihla na chvíli marinovat a osmahnout čerstvého lososa v oliváči s citronem, bylinkami a jarní cibulkou a k tomu nový brambor a kapii, ňam!! Ale kuře jsem koupila - rovnou tři česká a naporcovala do mrazáku. Měli celou chlazenou mladou kačenu
tak bude zelí k ní a brknedlík. Doufám, že do víkendu vydrží, má spotřebu 17.
Co myslíte, riskly byste to?
K obědu byl šopský salátek s grilovanými kuřecími prsíčky a teď se tu piplám s meruňkama, sehnala jsem krásný na farmářským trhu, tak zavařuju a zavařuju
@Eliška Dneska je středa
, nevešla by se ti ta kachna do mrazáku? Asi bych ji tam radši šoupla ![]()
Místo v mrazáku mám, ale je mi líto chlazenou mrazit, když ji chci udělat o víkendu. Když má spotřebu do 17., to je v neděli, to by mohlo vydržet, ne?
@Eliška Možná je to kravina, ale moje babička uchovávala maso v mírně octovém nálevu ve sklepě (lednice tedy asi ještě lepší) a vydrželo hodně dlouho. Pokud je ale v krabičce s vakuem, tak bych jí nechala, vydrží.
Je na tom polystyrenovým tácku přetažená folií. Bez drobů (ty by se asi kazily rychlejc, ne?)
Já vám holky nevím, ale někdy koupím maso a den před koncem je špatný, že vyhazuju..dala bych to do mražáku, než to pak vyhodila.
@Eliška Nasolila bych ji a šoupla do lednice. Dělám to tak běžně. Maso je mnohem křehčí a mňam. Nasolená se ti v lednici nezkazí.
Dlouho jsem nepřispívala, tak jen pro inspiraci pár obědů od nás
Nebo ji předpeč třeba zítra a v sobotu jen dopeč do křupava. Pečená v troubě vydrží určitě. Ty drůbky bych rozhodně vyndala a udělala polévku, nebo zamrazila.
Jak dlouho a nakolik se předpéká? Já plánovala ji upéct na pomalé pečení
To nasolení - včem pak dát do lednice?
@Eliška píše:
Místo v mrazáku mám, ale je mi líto chlazenou mrazit, když ji chci udělat o víkendu. Když má spotřebu do 17., to je v neděli, to by mohlo vydržet, ne?
Já radši mrazím, i když bych to dělala za dva dny. Mám skoro fóbii z hnusnýho masa ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Už je mám hotové, to by mě nenapadlo tak to udělat
díky