Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
25007
14.6.12 17:04

K večeři rychlý domácí ajvar, balkánský sýr, bagetka a vínko :lol:

• načítám...
30628
14.6.12 17:07

Nejsem na tom moc dobře s financemi (spíš hodně blbě), tak se snažím vařit levně. Měli jsme dušené kuřecí žaludky (19,– za vaničku), rýži a okurkový salát.

• načítám...
10639
14.6.12 18:52

Dnes k obedu od vcera br. spalicky, vypecky, zeli, spenat. K veceri byly palacinky s marmeladou a tvarohem. Zitra kvetak s bramborem-me tady holky nalakaly :lol: kvetakova polevka a potrebuju neco upect, pac se me vrati manzel z cest zitra v noci, tak aby mel neco na zub..jestli si to zaslouzi… :think: :mrgreen:

• načítám...
2275
14.6.12 18:59

@laducha vyzkoušej http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Jsou fakt super a za 20,– máš hromadu karbanátků. Je to tady od nějaké maminky já jen doporučuji dál.

• načítám...
30628
14.6.12 19:04
@dorinka01 píše:
@laducha vyzkoušej http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Jsou fakt super a za 20,– máš hromadu karbanátků. Je to tady od nějaké maminky já jen doporučuji dál.

Dík za tip, dřív jsem je dělávala a máme je rádi, zapomněla jsem na ně ;)

• načítám...
17917
14.6.12 19:12

Ladu a ty žaludky jen přírodně, nebo na smetaně? To znám, ale jinak ne. A vnitřnosti jsou náhodou zdravý ;)
Z levnýho dělám hromadu jídel z brambor, ty se mi nikdy nepřejí a dětem taky ne. Ale pravda, maso to není. A ty máš kluky velký :? ty něco snědí.

• načítám...
46669
14.6.12 19:18
@eshta píše:
K večeři rychlý domácí ajvar, balkánský sýr, bagetka a vínko :lol:

Co je ajvar? :nevim: :think:

Levně vařím taky z brambor, máme je rádi. Třeba bramboráky bychom mohli pořád :)
Nebo opečené škubánky nebo pečené brambory s bylinkama…

• načítám...
30628
14.6.12 19:40

Ty žaludky jsem dělala jen přírodní, jako játra, ale už jsme je měli i na smetaně, s knedlíkem.
Jídla z brambor máme taky rádi, hodně dělám těstoviny se zeleninou, omáčky, různá rizota…naštěstí mám doma „všežravce“.
Zítra budou ty vločkovo - drožďové karbanátky :palec:

• načítám...
30628
14.6.12 19:42

Máme rádi brambory s pórkem a smetanou…taky dobré a celkem levné.

• načítám...
25007
14.6.12 20:00
@KPKristy píše:
Co je ajvar? :nevim: :think:

Je to jugoslávská národní pomazánka, co se vaří z pečených lilků a paprik a pak se zavařuje. Pravej domácí ajvar je opravdu hrozně dobrej :jazyk:
Můžeš ho koupit třeba i v Lidlu, ale není to prostě ono. Když se jednou ochutná opravdu domácí vařenej v megahrnci v září na zahradě někde na Balkáně, tak kupovanej je opravdu slabá náhražka :roll:
já dělám splácaninu 2 receptů, ale opravdu to není jako ten pravý ajvar :(
do trouby dám lilek a 2-3 červený papriky-kapie, bez oleje, jen tak jak jsou je frknu do trouby, za cca třičtvrtě hodinku jsou upečený (šlupka je opečená do černa), na chvíli je dám do igeliťáku a pak oloupu a vše pokrájím na malé kousíčky.
Do hrnce dám oliv. olej (hodně) na to 2-3lžíce protlaku, pak tu směs, přivedu k varu, osolím a přidám trochu cukru, nechám 5min probublat a je hotovo ;)
pomazánka je dobrá za tepla i za studena ;)

• načítám...
25007
14.6.12 20:03
@laducha píše:Zítra budou ty vločkovo - drožďové karbanátky :palec:

můžeš sem prosím hodit recept na ty karbanátky?

• načítám...
30628
14.6.12 20:17
@eshta píše:
můžeš sem prosím hodit recept na ty karbanátky?

Opsáno tady :palec:

Vločkové karbanátky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cibule, 4 stroužky česneku, kostku droždí, 1 vejce, majoránka, sůl, pepř, vločky a strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY
Půl litru vloček přelejeme čtvrt litrem horké vody, přikryjeme a necháme odstát. Potom přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, droždí, vejce, majoránku, osolíme, opepříme. Děláme placičky, obalíme ve strouhance a osmažíme.

• načítám...
25007
14.6.12 20:23

@laducha děkuju :kytka: vím, vím, že je odsud, minule jsem si ho zapomněla uložit :oops: :zed:

• načítám...
46669
14.6.12 20:48
@eshta píše:
Je to jugoslávská národní pomazánka, co se vaří z pečených lilků a paprik a pak se zavařuje. Pravej domácí ajvar je opravdu hrozně dobrej :jazyk:
Můžeš ho koupit třeba i v Lidlu, ale není to prostě ono. Když se jednou ochutná opravdu domácí vařenej v megahrnci v září na zahradě někde na Balkáně, tak kupovanej je opravdu slabá náhražka :roll:
já dělám splácaninu 2 receptů, ale opravdu to není jako ten pravý ajvar :(
do trouby dám lilek a 2-3 červený papriky-kapie, bez oleje, jen tak jak jsou je frknu do trouby, za cca třičtvrtě hodinku jsou upečený (šlupka je opečená do černa), na chvíli je dám do igeliťáku a pak oloupu a vše pokrájím na malé kousíčky.
Do hrnce dám oliv. olej (hodně) na to 2-3lžíce protlaku, pak tu směs, přivedu k varu, osolím a přidám trochu cukru, nechám 5min probublat a je hotovo ;)
pomazánka je dobrá za tepla i za studena ;)

To zní dobře! :palec:

• načítám...
153
14.6.12 21:40

Ahojky, chtěla bych se zeptat jak připravujete vepřové ledvinky? a co s nima od začátku, chlop by chtěl máčku ale já jsem ještě ledvinky nedělala tak se trochu obávám aby to pak bylo k jídlu :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová