Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nejsem na tom moc dobře s financemi (spíš hodně blbě), tak se snažím vařit levně. Měli jsme dušené kuřecí žaludky (19,– za vaničku), rýži a okurkový salát.
Dnes k obedu od vcera br. spalicky, vypecky, zeli, spenat. K veceri byly palacinky s marmeladou a tvarohem. Zitra kvetak s bramborem-me tady holky nalakaly
kvetakova polevka a potrebuju neco upect, pac se me vrati manzel z cest zitra v noci, tak aby mel neco na zub..jestli si to zaslouzi…
![]()
@laducha vyzkoušej http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Jsou fakt super a za 20,– máš hromadu karbanátků. Je to tady od nějaké maminky já jen doporučuji dál.
@dorinka01 píše:
@laducha vyzkoušej http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Jsou fakt super a za 20,– máš hromadu karbanátků. Je to tady od nějaké maminky já jen doporučuji dál.
Dík za tip, dřív jsem je dělávala a máme je rádi, zapomněla jsem na ně ![]()
Ladu a ty žaludky jen přírodně, nebo na smetaně? To znám, ale jinak ne. A vnitřnosti jsou náhodou zdravý ![]()
Z levnýho dělám hromadu jídel z brambor, ty se mi nikdy nepřejí a dětem taky ne. Ale pravda, maso to není. A ty máš kluky velký
ty něco snědí.
@eshta píše:
K večeři rychlý domácí ajvar, balkánský sýr, bagetka a vínko
Co je ajvar?
![]()
Levně vařím taky z brambor, máme je rádi. Třeba bramboráky bychom mohli pořád ![]()
Nebo opečené škubánky nebo pečené brambory s bylinkama…
Ty žaludky jsem dělala jen přírodní, jako játra, ale už jsme je měli i na smetaně, s knedlíkem.
Jídla z brambor máme taky rádi, hodně dělám těstoviny se zeleninou, omáčky, různá rizota…naštěstí mám doma „všežravce“.
Zítra budou ty vločkovo - drožďové karbanátky ![]()
Máme rádi brambory s pórkem a smetanou…taky dobré a celkem levné.
@KPKristy píše:
Co je ajvar?![]()
Je to jugoslávská národní pomazánka, co se vaří z pečených lilků a paprik a pak se zavařuje. Pravej domácí ajvar je opravdu hrozně dobrej ![]()
Můžeš ho koupit třeba i v Lidlu, ale není to prostě ono. Když se jednou ochutná opravdu domácí vařenej v megahrnci v září na zahradě někde na Balkáně, tak kupovanej je opravdu slabá náhražka ![]()
já dělám splácaninu 2 receptů, ale opravdu to není jako ten pravý ajvar ![]()
do trouby dám lilek a 2-3 červený papriky-kapie, bez oleje, jen tak jak jsou je frknu do trouby, za cca třičtvrtě hodinku jsou upečený (šlupka je opečená do černa), na chvíli je dám do igeliťáku a pak oloupu a vše pokrájím na malé kousíčky.
Do hrnce dám oliv. olej (hodně) na to 2-3lžíce protlaku, pak tu směs, přivedu k varu, osolím a přidám trochu cukru, nechám 5min probublat a je hotovo ![]()
pomazánka je dobrá za tepla i za studena ![]()
@laducha píše:Zítra budou ty vločkovo - drožďové karbanátky
můžeš sem prosím hodit recept na ty karbanátky?
@eshta píše:
můžeš sem prosím hodit recept na ty karbanátky?
Opsáno tady ![]()
Vločkové karbanátky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cibule, 4 stroužky česneku, kostku droždí, 1 vejce, majoránka, sůl, pepř, vločky a strouhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Půl litru vloček přelejeme čtvrt litrem horké vody, přikryjeme a necháme odstát. Potom přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, droždí, vejce, majoránku, osolíme, opepříme. Děláme placičky, obalíme ve strouhance a osmažíme.
@laducha děkuju
vím, vím, že je odsud, minule jsem si ho zapomněla uložit
![]()
@eshta píše:
Je to jugoslávská národní pomazánka, co se vaří z pečených lilků a paprik a pak se zavařuje. Pravej domácí ajvar je opravdu hrozně dobrej
Můžeš ho koupit třeba i v Lidlu, ale není to prostě ono. Když se jednou ochutná opravdu domácí vařenej v megahrnci v září na zahradě někde na Balkáně, tak kupovanej je opravdu slabá náhražka
já dělám splácaninu 2 receptů, ale opravdu to není jako ten pravý ajvar
do trouby dám lilek a 2-3 červený papriky-kapie, bez oleje, jen tak jak jsou je frknu do trouby, za cca třičtvrtě hodinku jsou upečený (šlupka je opečená do černa), na chvíli je dám do igeliťáku a pak oloupu a vše pokrájím na malé kousíčky.
Do hrnce dám oliv. olej (hodně) na to 2-3lžíce protlaku, pak tu směs, přivedu k varu, osolím a přidám trochu cukru, nechám 5min probublat a je hotovo
pomazánka je dobrá za tepla i za studena
To zní dobře! ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat jak připravujete vepřové ledvinky? a co s nima od začátku, chlop by chtěl máčku ale já jsem ještě ledvinky nedělala tak se trochu obávám aby to pak bylo k jídlu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat