Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sophinka
15.6.12 20:23
@KPKristy píše:
@sophinka
A vlastně ještě jeden tip: cibuli a česnek orestovat, přidat rajčata (čerstvá nebo z plechu, to je jedno), protlak, aby to bylo tekutější, provensálské bylinky a lilek. Ten nejdřív nakrájím na plátky, osolím, odvodním, orestuju, pak nakrájím na kostičky a přimíchám k omáčce. Dosolit, případně dosladit a zahustit nastrouhaným parmazánem. To jednou vařil Ital v kuchyni, je to oblíbené jídlo mého dítěte :)

něco podobného dělám s kuřecím masem. právě dělám vlastně dvě na špagety sýrovou a rajčatovou a chtělo by to nějakou italskou změnu :mrgreen:

• Upravit
sophinka
15.6.12 20:23
@KPKristy píše:
Oops, tak nic :mrgreen:

jj nezavděčíš se nikdy u nás strávníkům všem (pokud nejdem do KFC ) :mrgreen:

• Upravit
46669
15.6.12 20:24
@Eliška píše:
Snažila jsem se oživit starší diskusi, ale nikdo nereaguje, tak poradíte vy?Pořídila jsem si pánev wok, co na ní kromě smažených nudlí, rizota a číny můžu dělat? :think:

Já mám wok od Tefalu a ta má trochu plošší dno, než klasický wok, takže na ní můžu dělat cokoli včetně smažení řízků. Pokud máš s „malým“ dnem, tak asi kromě vyjmenovaného tam neuděláš nic. Ale třeba má někdo jiné zkušenosti…

• načítám...
5misa6
15.6.12 20:26
@bellezza píše:
maso na platky, brambory na platky, vse do jednoho pekace, osolit opeprit, zalejt slehackou ci dvema a prdnout do trouby, mnam
:mavam: :mrgreen: to jedno jaké maso? Asi jo. Tak dám kuřecí.
  • Upravit
24292
15.6.12 20:27

@Eliška
Pánev z Kalkaty
500 g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 cibule, 100 g šunky, 200 g zakysané smetany, 50 g rajčatového protlaku, 50 g kokosové moučky, mléko, citronová šťáva, 2 jablka, 2 lžičky kari, špetka majoránky, špetka skořice, 1 lžička mletého bobkového listu, sůl, olej
Kokos v hrnku zalijeme mlékem tak, aby byl všechen ponořený. Necháme 1-2 hodiny postát.
V pánvi wok osmažíme na rozpáleném oleji oloupanou nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme šunku pokrájenou na proužky a oloupaná nastrouhaná jablka. Společně podusíme asi 3 minuty. Přidáme maso pokrájené na kostky, protlak, koření a osolíme. Přilijeme kokosovou moučku s mlékem, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou a přimícháme smetanu. Necháme krátce přejít varem a odstavíme.
Podáváme s rýží.

Indická kuřecí pánev
500 g kuřecích prsíček, 150g šunky, 1 cibule, 250ml smetany, 2 jablka, 1 konzerva ananasu, 1 lžíce kari koření, mletá skořice, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce solamylu, sůl, olej na pánev
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky či nudličky. Smícháme se solamylem a sójovou omáčkou a necháme 20 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, jablka oloupáme a nastrouháme nahrubo. Ananas pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibulku, opečeme, přidáme masové nudličky a opečeme ze všech stran. Pak přidáme šunku, jablka a ananas. Ochutíme kari, skořicí a solí. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s rýží.

• načítám...
17914
15.6.12 20:27

Mám s malým dnem, zato obrovskou z Ikea, na ty nudle bude super, je nás šest ;)

• načítám...
46669
15.6.12 20:30
@Eliška píše:
Mám s malým dnem, zato obrovskou z Ikea, na ty nudle bude super, je nás šest ;)

Tak na ty nudle nebo pak na omáčky na těstoviny a rovnou to v tom zamícháš. S tím já mám trochu problém, když dělám těstoviny na dva dny :P

• načítám...
17914
15.6.12 20:30

Danyk, dík, hned jsem to uložila :)

• načítám...
17914
15.6.12 20:32

Co smažený / opečený brambůrky? Myslíte, že i polévka?

• načítám...
5644
15.6.12 20:35
@levmah28 píše: :mavam: :mrgreen: to jedno jaké maso? Asi jo. Tak dám kuřecí.

my nejradsi s hovezim, ale je to fuk :mrgreen: je to rychly a ta slehajda udela takovou soso-omajdu

• načítám...
5misa6
15.6.12 20:36
@bellezza píše:
my nejradsi s hovezim, ale je to fuk :mrgreen: je to rychly a ta slehajda udela takovou soso-omajdu
:pankac:
  • Upravit
24292
15.6.12 20:37

@Eliška mé oblíbené nudle. Když jsem je udělala prvně, tak se manžel ptal, kde jsem je koupila
Asijské nudle
600 g kuřecích prsních řízků, 1 menší hlávka pekingského zelí, 2 větší mrkve, kousek pórku, tmavá sojová omáčka, 1 balíček instantních čínských nudlí (280 g), 2 lžičky kari, 2 lžičky grilovacího koření (nebo jiné podobné), sůl, olej

Maso pokrájíme na kostičky, zelí na nudličky, pórek na půlkolečka a mrkev nahrubo nastrouháme. Nudle podle návodu zalijeme vařící vodou, necháme tři minuty stát a scedíme. Na velké pánvi (nebo v titanovém hrnci) rozpálíme malinko oleje, nasypeme maso, okořeníme, osolíme a za stálého míchání opečeme doměkka (cca 8-10 minut). Zastříkneme sojovou omáčkou (podle chuti) a ještě asi minutu smažíme. Přesypeme je do velkého hrnce a udržujeme v teple. Na uvolněnou pánev nasypeme mrkev s pórkem a asi tři minuty za stálého míchání osmahneme (bez oleje). Pak přisypeme zelí a všechno společně opečeme, jen chvilku, zelenina musí zůstat křupavá. Pak ji přisypeme k masu. Nakonec na pánvi krátce osmahneme scezené nudle, opět jen chvilku, aby se z nich odpařila voda. Nudle přisypeme k ostatnímu a všechno důkladně promícháme. Na chvíli postavíme na plotnu a společně prohřejeme, aby se spojily chutě.

• načítám...
1270
15.6.12 21:09

Obalovaný květák s brambory :D

• načítám...
10639
15.6.12 21:11

@Jája8 taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
5924
15.6.12 21:41
  • načítám...