Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9994
15.6.12 15:07
@veveruskaa píše:
jako se špenátovým protlakem? nebo s listovým špenátem? a klasika bramborový salát? :think:

Normálně pečený kuře, k tomu špenát z protlaku a bramborový salát, normální s majolkou. A táta si ten salát ještě poleje tím výpekem z kuřete :poblion:

• načítám...
9994
15.6.12 15:09
@marketta1 píše:
@danyk Uvidis, nebudes chtit nic jineho.. :kytka:

Holky, ještě mě ukecáte a půjdu mazat rohlík taky…

• načítám...
3003
15.6.12 15:14
Urcite to zkus, priste az budes delat spenat si trosku nechej na rohlik.. :D Pak dej vedet jak ti chutnalo…Kdyz jsme u tech zvlastnich kombinaci, mam kamaradku a ta ji svickovou zasadne jen s hranolkami, nikdy by si nedala knedlik..A muj dalsi kamarad ji smazeny syr a ryzi! :kytka:
@Paoloska píše:
Holky, ještě mě ukecáte a půjdu mazat rohlík taky…
  • načítám...
9994
15.6.12 15:20
@marketta1 píše:
Urcite to zkus, priste az budes delat spenat si trosku nechej na rohlik.. :D Pak dej vedet jak ti chutnalo…Kdyz jsme u tech zvlastnich kombinaci, mam kamaradku a ta ji svickovou zasadne jen s hranolkami, nikdy by si nedala knedlik..A muj dalsi kamarad ji smazeny syr a ryzi! :kytka:

Já si tuhle dala v restauraci Pavliše - řízek, knedlo, zelo. No, jedla jsem už lepší věci. Přemýším, co vařím neobvyklého. No, snad jen, že hotové rizoto pokladu kopečky taveňáku a dám zapíct do trouby. O ten sýr se pak málem perem :mrgreen:.

• načítám...
3003
15.6.12 15:34

@Paoloska Rizek - knedlo- zelo? Taky zajimavy.. :)

• načítám...
5misa6
15.6.12 19:50

Dělala jsem brokolicovou polévku se sýrem.

• Upravit
sophinka
15.6.12 19:54

Já teď dělám kýtu a kuřecí (dvě varianty) na čínu, hranolky a zítra vývar, segedýn s dom knedlíkem a kuře na paprice (buď knedlík či těstoviny) a chlazený dort.
hledám nějakou novou omajdu na špagety - nesmí tam být mořské plody! prosím o tipy

• Upravit
17911
15.6.12 20:08

Na zítra rozmrazuju tu kačenu a zlobí mě žlučník :? Ach jo… ale já to nedokážu si ji nedat :(

• načítám...
46669
15.6.12 20:17

@sophinka
Před pár stranama jsem psala tu mou improvizaci, tak kdyby se ti to nechtělo hledat: předvařený chřest nakrájet a orestovat na másle s cherry rajčaty, zalít trochou smetany. Ale ne moc, jen na sosík, není to ani tak omáčka. Na druhé pánvi opéct na másle kostky lososa (sůl, pepř), přimíchat k zelenině a přelít přes těstoviny.

Nebo Krkonošské těstoviny (ale nevím, proč se to tak jmenuje): Restovat do měkka čerstvé žampiony nakrájené na plátky, osolené a vydatně okmínované (to je důležité), pak zalít smetanou, tady pro změnu víc, aby právě byla omáčka. Přelít přes těstoviny a sypat sýrem. Toto je tedy kalorická bomba, ale jednou za čas :jazyk:

• načítám...
sophinka
15.6.12 20:18
@KPKristy píše:
@sophinka
Před pár stranama jsem psala tu mou improvizaci, tak kdyby se ti to nechtělo hledat: předvařený chřest nakrájet a orestovat na másle s cherry rajčaty, zalít trochou smetany. Ale ne moc, jen na sosík, není to ani tak omáčka. Na druhé pánvi opéct na másle kostky lososa (sůl, pepř), přimíchat k zelenině a přelít přes těstoviny.Nebo Krkonošské těstoviny (ale nevím, proč se to tak jmenuje): Restovat do měkka čerstvé žampiony nakrájené na plátky, osolené a vydatně okmínované (to je důležité), pak zalít smetanou, tady pro změnu víc, aby právě byla omáčka. Přelít přes těstoviny a sypat sýrem. Toto je tedy kalorická bomba, ale jednou za čas :jazyk:
:mrgreen: chřest,losos,žampiony naši potomci nejí :mrgreen:
  • Upravit
5misa6
15.6.12 20:19

Holky a něco ze šlehačky? nemám páru co s ní udělat, hlavně nic sladkého.

• Upravit
17911
15.6.12 20:20

Snažila jsem se oživit starší diskusi, ale nikdo nereaguje, tak poradíte vy?

Pořídila jsem si pánev wok, co na ní kromě smažených nudlí, rizota a číny můžu dělat? :think:

• načítám...
46669
15.6.12 20:21

@sophinka
A vlastně ještě jeden tip: cibuli a česnek orestovat, přidat rajčata (čerstvá nebo z plechu, to je jedno), protlak, aby to bylo tekutější, provensálské bylinky a lilek. Ten nejdřív nakrájím na plátky, osolím, odvodním, orestuju, pak nakrájím na kostičky a přimíchám k omáčce. Dosolit, případně dosladit a zahustit nastrouhaným parmazánem. To jednou vařil Ital v kuchyni, je to oblíbené jídlo mého dítěte :)

• načítám...
46669
15.6.12 20:22
@sophinka píše: :mrgreen: chřest, losos, žampiony naši potomci nejí :mrgreen:

Oops, tak nic :mrgreen:

• načítám...
5644
15.6.12 20:22
@levmah28 píše:
Holky a něco ze šlehačky? nemám páru co s ní udělat, hlavně nic sladkého.

maso na platky, brambory na platky, vse do jednoho pekace, osolit opeprit, zalejt slehackou ci dvema a prdnout do trouby, mnam

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová