Veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
25.12.19 21:22
@Monika88888 píše:
Zajímá mě veganská strava v těhotenství, proto jsem tu. Tohle mě opravdu překvapilo… ta reakce některých z vás na něco, co přeci nemá ani cenu hodnit. Nedokázala jsem v tomto případě mlčet, ale asi to nemá cenu…

Tak to hodně štěstí teda. Tomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.19 21:24
@Russet píše:
Tak to hodně štěstí teda. Tomu dítěti.

Děkuji! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.12.19 21:31
@Monika88888 píše:
LIDSKÁ HLOUPOST MĚ FASCINUJE. NEJSEM VEGAN, ALE VÍM, ŽE ROSTLINY NEMAJÍ NERVOVOU SOUSTAVU A VŠECHNI VÍME, ŽE POKUD ROSTLINY SNÍME, MŮŽOU NADÁLE RŮST A V PŘÍPADĚ KOŘENOVÉ ZELENINY VYROSTOU ZNOVU ZE SEMÍNKA…

ze seminka vyrostou vsechny rostliny, nejenom ta korenova. Kdyz uz teda kritizujes lidskou blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.19 21:33
@Lenka_Hal píše:
Takze si tady zalozis ucet, abys nam sdelila, jak jsme nekteri hloupi a mame vycitky svedomi a to ma byt ukazka te mirumiluvnosti? :mrgreen:

Jen vyjadřuji názor. Omlouvám se, zda jsem Vás tím popudila.

Příspěvek upraven 25.12.19 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
25.12.19 21:34
@Anonymní píše:
Kolik je tu veganu/veganek? Proč jste se rozhodli být vegani? A kdo nejste vegani, co si o veganství myslíte?

Já jsem vegan. Rozhodla jsem se tak nejdřív proto, že jsem strávila léto u kamarádky veganky a samozřejmě mi to udělalo hodně dobře (to by ale asi po jakémkoliv přechodu na lehčí stravu). Pak jsem v tom pokračovala. Nejprve z ryze osobních důvodů - dobrý pocit, dostatek energie, zlepšení pleti, vlasů, úprava hmotnosti. Později jsem se začala zajímat i o tu etickou stránku věci. Každopádně nebudu lhát, že primárně je to pro mě záležitost mé pohodlnosti a výhod spojených s touto stravou (východ pro mě, chápu, že pro někoho jsou to naopak nevýhody), ta etická stránka pro mě není to hlavní. Maso jsem předtím nejedla už asi pět let, později mi byla zjištěna laktózová intolerance (s 20 letým zpožděním :mrgreen: ), takže mléčné výrobky bych nakonec musela odstranit tak jako tak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.19 21:37
@warita píše:
ze seminka vyrostou vsechny rostliny, nejenom ta korenova. Kdyz uz teda kritizujes lidskou blbost.

Myslela jsem tím, že když kořen sníme, sice už rostlina neporoste, ale může vyrůst ze semínka té rostliny znovu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.12.19 22:05

@Monika88888 no to jo…

Jinak, je samozrejme rozdil mezi rostlinami a zivocichy, o tom zadna. Ale zive organizmy to jsou vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.19 00:36

Holky, a vy, co ste tu psaly, ze jite vegansky nebo i vegetariansky… Muzu se zeptat, jak treba vypadaji vase jidelnicky? Prosim uchovat anonym, chodi sem svagrove a nerada bych to s nima resila.

• Citovat
  • Upravit
4928
26.12.19 01:08

Tři náhodné dny, kdy se mi chce vařit (nejsem úplný vegan, ale často mám vegan dny).

Snídaně: ovesné vločky, rostlinné mléko, ovoce.
Oběd: tagliatelle s krémovou houbovou omáčkou.
Večere: Zeleninové kari s rýží.

Snídaně: banánové palačinky s ovocem.
Oběd: tortilly s tofu a zeleninou.
Večeře: smažený květák, hranolky, salát.

Snídaně: opečený chleba s hummusem.
Oběd: sendvič se seitanovými stripsy se sojanézou.
Večeře: falafel, dip, salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
26.12.19 14:13

Byly doby, kdy jsem dost sportovala a celkově se hlídala, počítala makra a dbala na hodně zdravý a bohatý jídelníček. Co si vzpomínám, tak můj jídelníček vypadal třeba takto:

• snídaně: jáhlová kaše s ovocem a skořicí, čerstvá pomerančová šťáva
  • svačina: domácí kefír z kef. houby a lněná semínka
  • oběd: pečená zelenina, lušťeniny, nebo luštěninové polévky, batáty, sezónní potraviny, falafel, rizota, apod.
  • svačina; zeleninové smoothie
  • večeře: salát, zelenina na nejrůznější způsoby, luštěninové saláty, nejrůznější semínka a ořechy

Dneska, bohužel, jídlo hodně flákám. Hodně cestuji, pracuji a nemám čas (a hlavně jsem líná), se jídlem nějak víc zabývat. Takže současným jídelničkem by se fakt nikdo inspirovat neměl :mrgreen:

• snídaně: ovoce/kaše/smoothie
  • oběd: obykle studený (práce) - salát s klíčky, luštěninami, semínky, ořechy
  • večeře: polévky/pečená zelenina/saláty/rizoto/tortily
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16947
27.12.19 11:40
@Russet píše:
Jo, hloupost mě fascinuje. Nepoznáš žert? :roll:

To mi nepřišlo jako žert ale prach obyčejné rýpání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16947
27.12.19 11:42
@yocheved píše:
Byly doby, kdy jsem dost sportovala a celkově se hlídala, počítala makra a dbala na hodně zdravý a bohatý jídelníček. Co si vzpomínám, tak můj jídelníček vypadal třeba takto:
  • snídaně: jáhlová kaše s ovocem a skořicí, čerstvá pomerančová šťáva
  • svačina: domácí kefír z kef. houby a lněná semínka
  • oběd: pečená zelenina, lušťeniny, nebo luštěninové polévky, batáty, sezónní potraviny, falafel, rizota, apod.
  • svačina; zeleninové smoothie
  • večeře: salát, zelenina na nejrůznější způsoby, luštěninové saláty, nejrůznější semínka a ořechy

Dneska, bohužel, jídlo hodně flákám. Hodně cestuji, pracuji a nemám čas (a hlavně jsem líná), se jídlem nějak víc zabývat. Takže současným jídelničkem by se fakt nikdo inspirovat neměl :mrgreen:

• snídaně: ovoce/kaše/smoothie
  • oběd: obykle studený (práce) - salát s klíčky, luštěninami, semínky, ořechy
  • večeře: polévky/pečená zelenina/saláty/rizoto/tortily

Ahoj,

zaujal mě kefír z kefírové houby - já jsem měla tibi krystalky a musím se přiznat, že mi to vůbec nechutbalo a kefírové houbě jsem tak nedala ani šanci. Máš ji v nemléce? :think: a k čemu by jsi to přirovnala, jako chutově? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16947
27.12.19 11:52
@Anonymní píše:
Holky, a vy, co ste tu psaly, ze jite vegansky nebo i vegetariansky… Muzu se zeptat, jak treba vypadaji vase jidelnicky? Prosim uchovat anonym, chodi sem svagrove a nerada bych to s nima resila.

Já jsem před dětmi jedla jen vegansky, ale narodily se mi děti co prahnou po mléčných výrobcích :nevim:

Nicméně třeba:

S: Ovesná kaše (vařená ve vodě) + bobulové ovoce + agáve (i rýžový sirup je dobrý)
O: Zeleninový vývar, těstoviny + pečený kořenový mix (mrkev + petržel apod s novým kořením, bobkovým listem, osolit, podlít vodou a do změknutí péct)
V: Opečený toust (některé pečivo je na mléčném kvásku - tak na to pozor) a k tomu pomazánku z pečené cukety + misku zeleniny

Nebo:

S: ovocné smoothie
O: Opečené brambory a zeleninové špízy (cibule, rajče, paprika, lilek, cuketa)
V: listový salát s grilovaným tofu

Nebo:

S: Jablečné pyré
O: zeleninové/houbové rizoto na kari (a posypat naklíčenýma semínkama)
V: zeleninové hranolky s dipem (super dánové, z červené řepy, celerové,…)

Nebo:

S: Zeleninové smoothie (ale i tak jsem pro zjemnení dávala jablko a/nebo banán)
O: zeleninové placky (super jsou mrkev, nebo brokolice) a zapečené brambory
V: Kveták jako mozeček a posypat černou solí a je to chutově jako vaječina k tomu opečné tousty…

Ono to není zase tak těžké a ani nejsou potřeba náhrady masa :mrgreen: Vlastně ani nevím, proč jsem tak polevila - asi z lenosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.20 15:26

Ahoj píšu práci o výživě v těhotenství. A hledám nějakou ochotnou maminku, která je veganka. Jestli by mi mohla zodpovědět jak se stravovala v těhotenství. Takový drobný rozhovor a kazuistiku. Bylo by to samozřejmě anonymní.
Předem děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.22 17:48

Vegankou pro ochranu zvířat

Mezi věci, které nejsou vegan jsem zařadila např. islám, protože schvaluje brutální hromadné sváteční porážky zvířat a dokonce i schvaluje sex se zvířaty.

Neuznávám ty vakcíny, které obsahují části zvířat.

Dále pro mne není vegan technologie pro čtení myšlenek a dálkové ovládání chování, a pohybů. Porotože se vždy testovala nejprve na zvířatech.

Jenda zpráva mluví za vše.

Ochránci zvířat nařkli společnost Neuralink inovátora Elona Muska z týrání zvířat. Kvůli snaze nejbohatšího muže světa posouvat možnosti vyspělých technologii mělo v letech 2017 až 2020 zbytečně trpět třiadvacet opic, kterým badatelé Neuralinku zaváděli mikročipy přímo do mozku. Ve čtvrtek na to upozornil server Business Insider. Loni Musk avizoval, že testy na lidech by měly začít už letos. Experimentální zařízení zkoušené na opicích sestává z mikročipu a drátů vedených z mozku skrz lebku ven z hlavy. Ochranáři tvrdí, že firma při experimentech nezabránila zbytečnému utrpení, nezajistila zvířatům adekvátní veterinární péči a odpočinek a nedala ani na doporučení, aby konzultovala s odborníky možné podávání utišujících prostředků. Nejméně v jednom případě opice přišla o prsty na horních i dolních končetinách, což se mohlo podle ochránců stát při úrazu nebo sebepoškozováním ze stresu.

Z třiadvaceti opic využívaných při experimentech biotechnologické společnosti přežilo sedm.
Chystá se testování na lidech

Stížnost na Neuralink přichází poté, co její zakladatel Elon Musk v prosinci oznámil, že je projekt úspěšný a během letošního roku by mohlo začít testování na lidech. V dubnu minulého roku Neuralink ukázal video, na kterém opice prostřednictvím čipu implantovaného do mozku hraje videohru Pong. https://www.novinky.cz/…ech-40386946
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová