Veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
29.4.19 21:11
@modravlocka píše:
@Evulina Tohle je super přístup a mělo by to tak být. Bohužel opravdu ne každý to tak dělá. Ale v každém případě, kde končí ta spokojená kůzlata a telata? Většinou na talíři, málokteré z nich je určené na další chov. :lol: Pokud si ta zvířata prožila šťastný život, nemám s tím osobně žádný problém, je to přirozenost. Ale pokud mi tak moc vadí zabíjení zvířat, že tu vykřikuji o bolesti, utrpení, oháním se tím, že jsme si se zvířaty rovni a je neetické je zabíjet a pak řeknu, že jsem vegetarián a konzumuji mléko (čímž se defakto nepřímo spolupodílím na zabíjení nadbytečných kusů dobytka), přijde mi to úsměvné a celkem paradoxní.

Ale tak to jo, to souhlasím.
Já osobně se dokážu smířit s rychlým zabitím zvířete (které si jinak žilo dobře) tak, že se to provede bez trápení dřív, než se stačí vzpamatovat. Ale dlouhodobé trýznění odsuzuju (velkochovy, klecové chovy slepic atd.) a je jedno, jestli je tak zvíře chováno pro maso, mléko nebo vejce nebo cokoli jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.5.19 21:30

Diskuze vskutku podnetna, diky za ni!
Jsem vege az temer vegan, detem maso varim trikrat tydne. Holky by rady nasledovaly meho prikladu( muj eticky duvod a odpor k zabijeni zvirat je jim znam),ale nesouhlasila jsem. Az jim bude 18,necht se rozhodnou. Zatim obcas zkouseji zvyknout si na alternativy mleka, sojove a jine napoje, masla a syry.
Vajicka jime vsechny, pouze z volnych chovu. Vitamin B12 doplnujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
27.5.19 06:24
@farska píše:
Jsem vege az temer vegan, detem maso varim trikrat tydne. Holky by rady nasledovaly meho prikladu( muj eticky duvod a odpor k zabijeni zvirat je jim znam),ale nesouhlasila jsem. Az jim bude 18,necht se rozhodnou. Zatim obcas zkouseji zvyknout si na alternativy mleka, sojove a jine napoje, masla a syry.

Ahoj,
proč doplnijes b12, když děti maso jedí 3× týdně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
27.5.19 07:40

Holky, prave jsem se bavila s kamaradem veganem, jak to ma s vitaminem B12, je veganem 12 let, rekl mi, ze si kupuje doplnky stravy s vitaminem B12, prej vitamin B12 je produkt bakterii, takze tento vitamin je cisto prirodni prvek a proti neprirozenosti jeho doplnovani vyzivovymi doplnky argumentoval, jestli povazuju za vic prirozenou umelou inseminaci, umele chovy, kde ty zvirata neuveritelne trpi, anebo prirodny produkt, ktery si kupuje a pridava do potravin. Prej spousta veci, ktere clovek ve 21 stoleti dela, neni prirozena a proto ti mysli, ze doplnovani B 12 jako prirodniho produktu v nasem zivote oproti utrpeni zvirat u neho jednoznacne vyhrava.

Ja jsem vegetarian pres 20 let, zatim jeste konzumuju vajicka, ale postupne cim dal, tim vic odbouravam mlecne produkty, to uz temer nejim a omezuji vajicka, tak zjistuju informace kolem B12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.5.19 07:55
@farska píše:

Konecne nekdo rozumny, kdo dokaze normalne obhajit, proc to dela a pritom vidi i negativa a na nic si nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.5.19 08:30
@chs.jasmin píše:
Ahoj,
proč doplnijes b12, když děti maso jedí 3× týdně? :think:

Sobe ho davam jednou tydne, detem jednou mesicne. Pomaha i pri vyuziti zeleza a to je pro nas klicove, nebot s chudokrevnosti se snad uz rodime :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.5.19 08:34
@Jana525 píše:
Konecne nekdo rozumny, kdo dokaze normalne obhajit, proc to dela a pritom vidi i negativa a na nic si nehraje.

Dik ;)
Z pózerství jsem uz davno vyrostla. Zivot je prilis kratky na to, abychom si na neco hrali a vedle denodennich problemku a bolistek, ktere musi clovek resit, by to navic ubiralo sil.
Ziju, jak si MYSLIM, ze zit mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
27.5.19 08:36

@farska Aha. Já jsem taky celý život chudokrevná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.5.19 08:40

Potravní řetězec nic? Nikdy bych nedovolila svým dětem stát se veg. Dcera se jím přesto stala, ale alternativní potraviny jí odmítám financovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
27.5.19 09:11
@me57h píše:
Potravní řetězec nic? Nikdy bych nedovolila svým dětem stát se veg. Dcera se jím přesto stala, ale alternativní potraviny jí odmítám financovat.

No, my na rozdil od zvirat se muzeme rozhodnout, co budeme jist, my lide tu moznost volby mame, v potravinovem retezci jsou dravci, predatori, masozravci a take vsezravci a bylinozravci, fakt nemusime maso jist… primomela jsi mi muj boj s moji rodinou, ja jsem prestala jist maso v puberte, co moji rodice naprosto neakceptovali, presto me neprinutili nikdy vic maso jist, protoze delam veci tak jak je citim a ja maso vic jist proste nemohla… ale bylo to pre mne jako pro pubertalni holku moc tezke, konflikty s rodici a to, jak se k tomu oni postavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.5.19 09:16
@My Melody píše:
No, my na rozdil od zvirat se muzeme rozhodnout, co budeme jist, my lide tu moznost volby mame, v potravinovem retezci jsou dravci, predatori, masozravci a take vsezravci a bylinozravci, fakt nemusime maso jist… primomela jsi mi muj boj s moji rodinou, ja jsem prestala jist maso v puberte, co moji rodice naprosto neakceptovali, presto me neprinutili nikdy vic maso jist, protoze delam veci tak jak je citim a ja maso vic jist proste nemohla… ale bylo to pre mne jako pro pubertalni holku moc tezke, konflikty s rodici a to, jak se k tomu oni postavili.

Dcera by ho ale jist měla, je churavá, má zdravotní problémy, alergie, špatné klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.5.19 09:19

@My Melody ale clovek je od prirody vsezravec. Takze se muze rozhodnout to maso nejist, ale dobre mu to neudela. Stejne tak se muzes rozhodnout nejist vubec.

Pokud clovek neji maso a musi pak delat cirkusove cisla s kaibrovanim stravy, dodrzovanim vselijakych striktnich pomeru a sklatby jidelnicku a branim doplnkovych preparatu, aby mu nechybely B a D vitaminy, mel dostatek kalcia, zeleza a zinku a jinych dulezitych vitaminu a mineralu, tak je zcela evidentni, ze veganizmus NENI pro cloveka prirozena a zdrava strava.

A utrpeni zvirat se da resit i jinak nez kompletnim skrtnutim masa a zivocisnych vyrobku z jidelnicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59390
27.5.19 09:27

@me57h :mrgreen: :mrgreen: jak nedovolila :lol: Chtěla bych to vidět v praxi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.5.19 09:36
@Markéta80 píše:
@me57h :mrgreen: :mrgreen: jak nedovolila :lol: Chtěla bych to vidět v praxi :palec:

Jakože to nepodporuji. Když chce holka nějaká blbá semínka, tak prosím, ale hezky si je zaplatí z vlastní kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.5.19 09:55
@me57h píše:
Jakože to nepodporuji. Když chce holka nějaká blbá semínka, tak prosím, ale hezky si je zaplatí z vlastní kapsy.

chodi na brigady, nebo jak to financuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová