Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, na začátku ledna se se mnou rozešel snoubenec po cca 2,5 letém vztahu.. přes měsíc už žiju (poprvé v životě) sama a pro mě je to teda na odstřel ![]()
Ja to dala 3m a pak jsem se na to z financnich duvodu vybodla. Stejne jsem porad litala venku. Sla jsem do sdileneho bytu. Vic penez usetrim, teda rozhazim za cestovani ![]()
Žila jsem takto čtyři roky. Měla jsem božský klid a naprostou svobodu. Užívala jsem si to.
@Janli píše: Žila jsem takto čtyři roky. Měla jsem božský klid a naprostou svobodu. Užívala jsem si to.
fakt? byla jsi spokojená?
Žiju tři roky a už si snad ani nedovedu představit, že by to bylo jinak.
@Lana25 žila jsem tak spoustu let a myslím, že to je člověku ku prospěchu. Spoustu věcí se naučíš a naučíš se být sama se sebou a starat se o sebe. Strach z toho neměj, znám lidi, co nikdy nebydleli sami a pořád musí mít někoho za pr..lí a to je dle mého horší.
Horší je, pokud žiješ sama po rozchodu, který jsi nestrávila, to je pak samota blbá. Ale pokud byl rozchod v pohodě, hurá do víru života…
Já. Do teď jsem vydělávála, takže nebyl žádný problém. Teď jsem na mateřské a to už sama nezaplatím všechno co potřebuju a bude mi doplácet přítel. Jinak jsem zvládla i věci jako vymalovat, vyměnit vypínač, opravit protékající wc a podobně
Někdy mi je smutno ale někdy si zase říkám, jaká je to vlastně výhoda.
Žila jsem takhle sama cca 3/4 roku po jednom rozchodu, než jsem potkala svého současného muže a klidně přiznám, že to byla jedna z nejhezčích etap života. Absolutní volnost, měla jsem na starost jen sama sebe, nikomu jsem se nemusela přizpůsobovat, na nikoho brát ohled. Ber to jako fajn příležitost, užívej si to a až potkáš toho pravého, tak to prostě zase změníš.
Žila jsem tak se synem než sme se sestěhovali s přítelem, taková pohoda, ráda na to vzpomínám, nikdo kdo by mi doma dělal bordel, kecal do úklidu, min věcí co by mi zabrali místo, s nikým sem se nehadala jestli je v bytě moc horko nebo zima, návštěva přišla kdykoliv sem chtěla a nemusela sem brát ohled jestli ten druhý člověk není unavený nebo nemá jiné plány
s přítelem je zas lepší ta finanční stránka, že si má člověk s kým pokecat, že když se doma něco podělá nemusím to řešit sama. Je to o zvyku, bydlení s někým i sám má svoje plusy i mínusy.
@Petula306 píše:
Já. Do teď jsem vydělávála, takže nebyl žádný problém. Teď jsem na mateřské a to už sama nezaplatím všechno co potřebuju a bude mi doplácet přítel. Jinak jsem zvládla i věci jako vymalovat, vyměnit vypínač, opravit protékající wc a podobněNěkdy mi je smutno ale někdy si zase říkám, jaká je to vlastně výhoda.
to jsi dobrá, vyměnit vypínač a opravit WC ![]()
@Lana25 to víš, že jo. Byla to taková pohoda. Nemusela jsem se na nikoho ohlížet, komu zpovídat za co utrácím, proč v lednici není zrovna to, co by chtěl. Proč jsem neuvařila tohle, ale tomto. Byla jsem jen já. Pro mě to bylo hrozně osvobozující. Když se člověk naučí být šťastný sám se sebou, bude později daleko spokojenější ve vztahu, protože na něm nebude tak závislý.
Zdravím, žije tu někdo sám v pronájmu a odkázaný jen sám na sebe? Asi mě čeká rozchod a nový začátek a jsem z toho dost přepadlá, tak mě zajímá jestli tu někdo takto žije a jak to zvládáte?