Veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.4.19 12:11

@Jana525 Tak s tím masem je to vědecky prokázáno a ano, at si lidé maso jedí (méně se jedlo dříve a nikdo na tom neshledal nic divného), já jen, že většinou lidé co maso jedí žiji (a rádi) ve lži. To je celé. Tohle štve zase mě.

Jinak avokádo, kokos. olej a mnoho dalšího přeci není třeba baštit. Mě třeba přijde divné, že třeba 12letá holka neví, co je to pohanka :-(, ale řízek s energy drinkem je the best

Jinak extrémní názory mají oba „tábory“.

Příspěvek upraven 28.04.19 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
28.4.19 12:16

Mno, ale on ji sežere :nevim:

Celkem mě fascinovalo číslo, které si, bohužel, nepamatuji :lol: :kytka:, jak moc se plýtvá s jídlem v našem „vyspělém“ světě. A když se rozhlédnu v reálném světě, nepřijde mi to nějak přibarvené :oops: @warita

@warita píše:
Antilopa tomu lvu taky nic neudelala a stejne ji sezral. Tak to v prirode chodi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
28.4.19 12:21

Obecně nemusím jakékoliv extrémy.
Vegani, kteří jedou v jedné vlně a kteří vedou k veganství i svou kočku..
A druhým extrémem jsou pro mě Ti, kterým je jedno, co jí. Je jim jedno, že někdo (zvíře) zbytečně trpí. Jedou po tom, co se jim vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
28.4.19 12:24
@hanabenešová píše:
@Jana525 Tak s tím masem je to vědecky prokázáno a ano, at si lidé maso jedí (méně se jedlo dříve a nikdo na tom neshledal nic divného), já jen, že většinou lidé co maso jedí žiji (a rádi) ve lži. To je celé. Tohle štve zase mě.

Ne neni, studie dokazuji, ze nezdrave je procesovane maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.4.19 12:27

@hanabenešová ale prosim te, vedecky dokazano? Nenech se vysmat.
Pokud nekdy v minulosti jedli lide masa malo, tak to bylo pouze z duvodu, ze si ho nemohli dovolit jist vice kvuli penezum!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.4.19 12:29

@hanabenešová a neboj, co to je pohanka rozhodne vim, dokonce i vim, jak chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html

proč jsi anonym? Stydíš se za své názory :roll: Co myslíš že ta petice změní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale

@Russet pokud se pravidla kontrolují, tak samozřejmě. Vidíme to dnes a denně všude jinde. Ta jatka jsou taková šedá zóna, to samé transporty zubožených koní na porážku, co jedou přes tři státy… u státu není vůle to nějak stíhat, maximálně někde na facebooku malá organizace spustí petici. Kdyby ta vůle byla, tak se ty podmínky změní do měsíce bez ohledu na to, kdo na těch jatkách pracuje. Obecně v čechách jsou zákony ohledně zvířat úplně katastrofální, od množíren po týrání, za které nepadají absolutně žádné tresty, a když, tak jsou to naprosté výjimky. Ale to už je téma samo o sobě.

• Citovat
  • Upravit
59392
28.4.19 12:32
@tereza70 píše:
Tak já se za to nestydím a byla bych ráda kdyby jste to podepsali. Každý by měl aspoň vidět jak se mu to zvíře dostalo na talíř. A hlavně půjde ty magory co tam pracuji trochu kontrolovat.

ty ty zaměstnance znáš že jim nadáváš? Trochu psycho, léky jsi si ráno vzala? Pokud ano chce to asi změnit léčbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.19 12:40

@Jana525 Tak je to Vaše volba, já se už naučila žít s tím, že v této zemi prostě lidi nezměníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.19 12:42

@Lenka_Hal Tak, každý čte asi něco jiného a nené možné se shodnout. Vždy mi to připomene slova manžela, který mi říká, proč na ty diskuse vůbec chodím, lidi tady stejně nezměníš, oni o ničem nebudou přemýšlet. No, jsem naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
28.4.19 12:48

@hanabenešová Studie ctu a to i studie, ktere se snazi vnutit, ze maso treba zpusobuje rakovinu (jako treba znama Cinska studie). Ale ctu je jako vedec, ktery se zabyva statistickou analyzou dat. Vim, „jak“ studie cist. Proto rikam, co rikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.4.19 12:48
@hanabenešová píše:
@Jana525 Tak je to Vaše volba, já se už naučila žít s tím, že v této zemi prostě lidi nezměníte.

No vidis a ja jsem zrovna v jine zemi.

A proc by jsi mela nekoho menit? Ty jsi nejaky Buh nebo co? Nebo jsi nejaka vyvolena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.19 12:49

@Jana525 Ne nejsem bůh, jen si myslím, že by se lidé měli posouvat, no jo, prostě snílek ala StarTrek. Každý jsme nějaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.4.19 12:52
@hanabenešová píše:

Můžeš to zkusit v Japonsku, Japonci pojem vegan (či vegetarián) vůbec neznají :mrgreen: Ty ti ani neupraví jídlo v restauraci na požádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová