Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@modravlocka píše:
@My MelodyA jak myslíš, že přijdou k mléku ty kozy a krávy od sousedky?
Ak zistim, ze sa da uplne bez jogurtov, tak to prestanem kupovat, ale moj manzel ma rad jogurty, nie je uplny vegetarian, tak uvidime, ako to bude do buducnosti…zacala som kupovat vynikajuce kokosove jogurty so zivou florou, chutia fakt dobre.
@modravlocka píše:
Tak pak ale nemuzes psát o vyvážené vegetariánské stravě.
Preco nie?
Pozri, mna uz 25 rokov moja rodina presviedca, ze ochoriem a zatial som zdrava ako buk, sportujem, energie mam dost, preventivku na jednotku, odbery super a moja masozrava rodina chodi v mojom veku po doktoroch. Ja ich nepresviedcam, ze ochoreju, ale oni mi uz od puberty predpovedali choroby z vegetarianskej stravy a ich prognozy sa nejak nechcu a nechcu vyplnit. Tak neviem, kde robim chybu ![]()
@My Melody mas zjevně kvalitní geny a metabolismus, plus základ z dětství, kdy jsi nepochybně maso jedla. Já celkem chápu, ze někdo nejí maso, protože je mu líto zvířat. Ale držela bych se toho a nepokousela se brousit do medicíny
@modravlocka píše:
Omyl, dnešní homo sapiens se chová výrazně hůř než jeskynní predátor. Jeskynní predátor si ulovil to, co potřeboval a zároveň vse beze zbytku zužitkoval. Konzumace masa je přirozená věc, proti te nikdo nemůže namítnout vůbec nic. Konec konců, díky tomu se člověk dostal ve vývoji až tam, kde je. Ale už můžeme hodně nesouhlasit se současnou neudrzitelnou situaci, kdy se lidé k živým tvorum chovají hůř než dobytek (a to vše jen kvůli pár ušetřenym korunam) a zároveň se s masem neuvěřitelně plýtvá.
To si mysim uplne stejne.
@My Melody píše:
Preco nie?Pozri, mna uz 25 rokov moja rodina presviedca, ze ochoriem a zatial som zdrava ako buk, sportujem, energie mam dost, preventivku na jednotku, odbery super a moja masozrava rodina chodi v mojom veku po doktoroch. Ja ich nepresviedcam, ze ochoreju, ale oni mi uz od puberty predpovedali choroby z vegetarianskej stravy a ich prognozy sa nejak nechcu a nechcu vyplnit. Tak neviem, kde robim chybu
Znam mnohalete silne kuraky, kterym nic neni, tak nejak to pro me neni dulezita informace ![]()
@My Melody Protože tech živočišných produktů máš pravděpodobně hodně málo (pokud poslední dobou tak strasne moc omezujes i mléko) a o nějaké vyváženosti už nemůže být moc řeč.
@My Melody píše:
No dnes uz vieme, ze nas rozvoj nastal tym, ze clovek si rozvinul dorozumievaci jazyk a dokazal se dorozumet, zdielat pribehy, myslienky, pokial by si rozvinuli jazyk zvierata, mozno by dnes boli niektore dalej ako clovek.![]()
Nasi jaskynni predkovia sa zivili najme rastlinnou potravou, ovocim, hmyzom a mrtvolami zvierat, neboli az taki lovci, ako sa doteraz predpokladalo.
Sme vsezravci, ale dnes si uz mozeme vybrat, co budeme jest, mame na vyber, napriek tomu zostavame mentalne v jaskyni…nehladiac na utrpenie tych zvierat a nehladiac ani na dosledky masopriemyslu na zivotne prostredie, masopriemysel je zavazny devastator a podiela sa na oteplovani planety, pretoze na jeden kilogram masa sa musi vypestovat 9 kil obilovin a bylin, ktorymi sa to zviera krmi, plus voda pre zvierata, voda na zavlahovanie tych obrovskych ploch, kde sa krmiva pestuju, koli nim sa klcuju lesy, atd, spotreba pesticidov, atd…
Příspěvek upraven 28.04.19 v 17:03
Ale ved to je vlastne jedno, dnes si dame rizek, zajtra steak, pozajtra rizek a tak dokola, az kym nas nejaky infarkt netrafi a do akeho sveta rastu nase deti, aky svet im pripravujeme, to nam moze byt jedno, po nas potopa.
Tady je spatne asi vsechno…
@My Melody takze jedina spatna vec, co delaji tvy rodice, co se tyka stravy je, ze jedi maso? Takze predpokladam, ze nejedi cukr, bilou mouku, bilou ryzi, susenky, bramburky, sladke napoje, uzeniny, ztuzene tuky, rostlinne tuky s prevahou omega6? A jiste jedi hodne ovoce a zeleniny, ryb, orechu atd. Pokud mi na tohle vse odpovis, ze ano, pak to beru. Pokud mne odpovis, ze ne, pak nechapu, proc si myslis, ze za jejich nemocema stoji konzumace masa.
Je mi z vás vážně smutno. Opravdu se tu smějete lidem, kteří si váží života? Já chápu, že jíte maso, ale nechápu, že vám není jedno, z čeho pochází? A vážně si myslíte, že zvířata, která žijí celý život ve stresu, strachu, narvaná antibiotiky a hormony vám přinesou zdraví? Když vám přijde vegetariánská strava tak riskantní a nevyvážená…
Jezte si, co chcete, ale proboha, alespoň se nad tím občas zamyslete. Vždyť my už je ani nechováme, pěstujeme je jako tu mrkev. A o to tu jde. Trochu citu, lidi!
@Altta píše:
Je mi z vás vážně smutno. Opravdu se tu smějete lidem, kteří si váží života? Já chápu, že jíte maso, ale nechápu, že vám není jedno, z čeho pochází? A vážně si myslíte, že zvířata, která žijí celý život ve stresu, strachu, narvaná antibiotiky a hormony vám přinesou zdraví? Když vám přijde vegetariánská strava tak riskantní a nevyvážená…
Jezte si, co chcete, ale proboha, alespoň se nad tím občas zamyslete. Vždyť my už je ani nechováme, pěstujeme je jako tu mrkev. A o to tu jde. Trochu citu, lidi!
Tak si procti diskuzi. Nikdo se tu současných velkochovu nezastává. Naopak. A proti rozumne vegetariánské stravě tady také nepadlo jediné slovo.
@Wani píše:
No mají nejdelší průměrnou délku života a to maso, mořské plody a ryby normálně jí v podstatě každý den
Ale zase mají vysoký počet sebevražd, ne?
@Altta píše:
A ta mrkev a jiná zelenina vyjde z panenské a nezkažené země. Nepadá na ni kyselý déšť a je 100% bio, že? ![]()
@My Melody píše:
Ak zistim, ze sa da uplne bez jogurtov, tak to prestanem kupovat, ale moj manzel ma rad jogurty, nie je uplny vegetarian, tak uvidime, ako to bude do buducnosti…zacala som kupovat vynikajuce kokosove jogurty so zivou florou, chutia fakt dobre.
Jo? Tak to zkusím. Ale masožravcem zůstanu ![]()
@Tichošlápek píše:
@My Melody mas zjevně kvalitní geny a metabolismus, plus základ z dětství, kdy jsi nepochybně maso jedla. Já celkem chápu, ze někdo nejí maso, protože je mu líto zvířat. Ale držela bych se toho a nepokousela se brousit do medicíny
Mluvim take o sourozencich, ta nase anamneza neni zrovna dobra, takze geny v tom asi moc nebudou, kdyz jsou rodice, ale i sourozenci nemocni.
Jinak k te teme, takova petice probehla i v zahranici, skrytou kamerou byli udelane zaznamy z „modernich“ jatek, je hrozne, co se tam deje…holky, je mi jasne, ze nemuzeme nikoho do niceho nutit, presto vam chci rict, kdyby jste se zamyslely nad tim, zda tu petici nepodepsat, ten podpis je neco malo, co pro ty zvirata muzeme udelat a nic nas to nestoji.
Treba ve Francii takova petice nebyla zatim poslancemi schvalena, bude se opakovat, masoprumyslova lobby zatlacila, prej by to bylo drahe. No jo, namontovat par kamer na bitunek by bylo fakt strasne drahe. Ale dulezite je, ze poslanci, kteri chteji byt voleni, vidi, ze to lidem neni lhostejne a treba do svych programu do budoucna zaradi i aktivity na ochranu zvirat, pokud chteji ziskat volice.
Problem je v tom, ze na bitunky nikto normalni nejde delat, protoze citlivy clovek to neunese, znamy jako brigadnik delal na bitunku, rekl mi, ze mel tezke deprese, temer se zblaznil, nedal to. Proto na porazkach pracuji lidi, kteri jsou necitlivi a nevnimaji, co ty zivrata prozivaji, anebo dokonce sadisti. A prave proto by treba kamery byli alespon nejakou, malou prevenci.
Diky moc za zamysleni. ![]()
Příspěvek upraven 29.04.19 v 01:38