Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@warita nadmira masa skodi strevum a pak to telo spatne funguje… jinak casta navsteva treba fastfoodu na stihlou linii asi nebude.
Vegan musí dávat pozor na dostatek všech vitaminů. Hlavně problematický B12, dále A, D3, K2.
Nadmíra masa je škodlivá, ale bohužel je škodlivá i nadmíra sacharidů, na což by si také měli dávat vegani pozor, protože ten styl k nadmíře sacharidů přímo svádí.
Já jsem tzv. průmyslovým veganem. Živočišné výrobky z průmyslových velkochovů bojkotuju. Pozor teda dávám i na „domácí“ věci od nějakého strejce ze vsi, který by si s velkochovem nezadal - není jich bohužel málo. Prase na 1 m2, slepice taktéž a chlubí se, jak má „domácí vejce“ a „domácí maso“
. Pokrytec. To je jako „domácí brambory“ nebo „domácí zelenina“, kterou zahrádkář stříká několikrát do roka různými sajrajty, nad tím vždycky taky žasnu..
Mám malou farmu a tak vegan nejsem. Ani bych nemohla. Mám tolik potravinových alergií, hlavně na rostlinnou stravu, že bych musela přejít na pránu. Jinak doma pěstuji téměř vše v bio kvalitě. Zvířata opečovávám, tak nemám výčitky z toho, že si seberu vejce, oddojím mléko, sežeru kachnu. Velkochovy jsou mi proti srsti, ale na druhou stranu, když jedu do města, v restauraci si salát nedám.
@Anonymní píše:
@warita nadmira masa skodi strevum a pak to telo spatne funguje… jinak casta navsteva treba fastfoodu na stihlou linii asi nebude.
tak srovnávat fastfood a konzumaci masa je mimo
Tam totiž převládají sacharidy
Ale takové maso a zelenina je fajn ![]()
@me57h píše:
Ano, chodí. Je jí 19, tak co by nemohla. Její hloupost, že utrácí za zeleninu, co se u nás nejí, takže ji nekupujeme, případně různé oříšky, semínka a koření.
@Anonymní píše:
Ja jsem vegetarián a syn také. No a to od narozeni a je to živel. Ji hodne kvalitně a dle lékařky aspoň bude fit a nebude tlustý jako deti, které se laduji kazdy den masem atd… coz pro telo není zdravé. Tim nikoho nekritizuji, jen konstatuji fakt, ze tim, ze rodice pohrdají ruznymi potravinami a dětem daji umelotiny, tak jim ublíží hlavne v dospělosti. Nasi předkové jedli maso 1× tydne a dnes prave i deti cpeme masem, pecivem a hromadou sladkosti kazdy den. Mam kolem sebe spoustu deti, které nechteji ovoce a raději coko ci rizek. Tohle je fakt hruza.
Tloušťka není z masa
@Kfětoslava píše:
Tloušťka není z masa
taky jsem ji to rikala. Ale vis jak to je, oni jsou o tom presvedceni…
Copak muze byt tohle maso a vajicka nezdrave??
@Evulina Prostoru maji myslim dost, ne? ![]()
@Russet píše:
A ještě petici za špatné zacházení s jahůdkami, ředkvičkami, banány a pórkem. Ty to taky bolí, když je vytrhneme a pokrájíme
LIDSKÁ HLOUPOST MĚ FASCINUJE. NEJSEM VEGAN, ALE VÍM, ŽE ROSTLINY NEMAJÍ NERVOVOU SOUSTAVU A VŠECHNI VÍME, ŽE POKUD ROSTLINY SNÍME, MŮŽOU NADÁLE RŮST A V PŘÍPADĚ KOŘENOVÉ ZELENINY VYROSTOU ZNOVU ZE SEMÍNKA…
@Monika88888 píše:
LIDSKÁ HLOUPOST MĚ FASCINUJE. NEJSEM VEGAN, ALE VÍM, ŽE ROSTLINY NEMAJÍ NERVOVOU SOUSTAVU A VŠECHNI VÍME, ŽE POKUD ROSTLINY SNÍME, MŮŽOU NADÁLE RŮST A V PŘÍPADĚ KOŘENOVÉ ZELENINY VYROSTOU ZNOVU ZE SEMÍNKA…
Jo, hloupost mě fascinuje. Nepoznáš žert? ![]()
Veganka sice nejsem, jsem zatím jen vegetariánka, ale směřuji k tomu, protože je to budoucnost.Co se týče zdraví, všichni víme, že všechny vegetariánské kultury jsou nejmírumilovnější a nejzdravější. Jen se musí jíst pořádně a pestře, to dává rozum. A hlavně - my jsme také „jen zvířata“ - a ano, jsem tu nová, ale asi nezůstanu ![]()
Příspěvek upraven 25.12.19 v 21:31
Takze si tady zalozis ucet, abys nam sdelila, jak jsme nekteri hloupi a mame vycitky svedomi a to ma byt ukazka te mirumiluvnosti? ![]()
@Russet píše:
Jo, hloupost mě fascinuje. Nepoznáš žert?
Buďme k sobě upřímní… tohle žert nebyl… tenhle argument s rostlinkami už jsem bohužel slyšela…
@Lenka_Hal píše:
Takze si tady zalozis ucet, abys nam sdelila, jak jsme nekteri hloupi a mame vycitky svedomi a to ma byt ukazka te mirumiluvnosti?
Zajímá mě veganská strava v těhotenství, proto jsem tu. Tohle mě opravdu překvapilo… ta reakce některých z vás na něco, co přeci nemá ani cenu hodnit. Nedokázala jsem v tomto případě mlčet, ale asi to nemá cenu…
@Monika88888 píše:
Buďme k sobě upřímní… tohle žert nebyl… tenhle argument s rostlinkami už jsem bohužel slyšela…
A? Já jsem ho slyšela a reprodukovala.
@warita tak já nejím maso hlavně z etických důvodů, ale ta zdravotní stránka je na každém. Každý to prostě máme jinak.