Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla jsem jen vegetariankou asi 2 roky na střední, z důvodu etiky, ale zdravě jsem nejedla a k masu se postupně vrátila.
Teď o 20 let později postupně přicházím na myšlenku veganstvi, z důvodu šetření planety a životního prostředí. Mám kamarádku, která se tak stravuje i s dětmi oba kluci mají svaly, závodně sportuji a jsou chytří a vyspeli na svůj věk.
Vegan nejsem a nebudu. Nevzdam se masa a mlecnych vyrobku. Ale kdo se tak stravuje je to jeho vec a mne do toho nic neni. Kdyz jim to dela dobre… verim ze se da najit spoustu zajímavých receptů. Taky sem tam neco udelam kdyz je to chutny a zdravy. Ale neresim jestli je to veg nebo ne.
Jedine co mi vadi je chování nekterych veganu - nedokazi respektovat nevegany
veganem bych být nemohla a hlavně nechtěla
. Teď jím sice jinak ne zbytek rodiny,ale maso je velkou součástí mého jídelníčku ![]()
@Konarko píše:
Byla jsem jen vegetariankou asi 2 roky na střední, z důvodu etiky, ale zdravě jsem nejedla a k masu se postupně vrátila.
Teď o 20 let později postupně přicházím na myšlenku veganstvi, z důvodu šetření planety a životního prostředí. Mám kamarádku, která se tak stravuje i s dětmi oba kluci mají svaly, závodně sportuji a jsou chytří a vyspeli na svůj věk.
Pokud je někdo vegan, ale kupuje potraviny z konvenčního zemědělství a balené v plastových obalech, tak podle mě šetří planetu méně, než ten, kdo si chová ve chlívě svého býka na maso.
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html
A jak muzes vedet, ze rostliny netrpi taky, treba salat taky citi bolest kdyz ho uriznes atd..
Kamery do každé rodiny.
Do bohaté i do chudiny.
Kameru na úřad i do práce.
Sledovat všechny!
Je mi do pláče.
@modravlocka píše: Že je to jen póza a slepé bezmyšlenkovite sledování módních trendů.
A to nejsem masová… Maso typu králíček, jehňátko, telátko nejím, to mi přijde „smutný“. Kuře a vepřové jim nejvíc.
@Bubla_Bučková píše:
A to nejsem masová… Maso typu králíček, jehňátko, telátko nejím, to mi přijde „smutný“. Kuře a vepřové jim nejvíc.
Nejsi z města? Já jen že telátko, jehňátko a kuřátko nebo králíček je stejně smutné jako prasátko. Prasátka jsou velmi inteligentní tvorové, velmi podobní člověku, což asi moc lidí neví.
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html
A ještě petici za špatné zacházení s jahůdkami, ředkvičkami, banány a pórkem. Ty to taky bolí, když je vytrhneme a pokrájíme ![]()
@Russet píše:
A ještě petici za špatné zacházení s jahůdkami, ředkvičkami, banány a pórkem. Ty to taky bolí, když je vytrhneme a pokrájíme
To jsou názory..
@terien píše:
Velmi věrohodné, když se schovas za anonymnepodepíšu
Tak já se za to nestydím a byla bych ráda kdyby jste to podepsali. Každý by měl aspoň vidět jak se mu to zvíře dostalo na talíř. A hlavně půjde ty magory co tam pracuji trochu kontrolovat.
@tereza70 píše:
Tak já se za to nestydím a byla bych ráda kdyby jste to podepsali. Každý by měl aspoň vidět jak se mu to zvíře dostalo na talíř. A hlavně půjde ty magory co tam pracuji trochu kontrolovat.
A dás kameru i k nám na chlív, až přijede strejda zabít slepici, protože už nenese a my ji pak sníme v polévce? ![]()