Veganství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
24.2.19 22:47

Byla jsem jen vegetariankou asi 2 roky na střední, z důvodu etiky, ale zdravě jsem nejedla a k masu se postupně vrátila.
Teď o 20 let později postupně přicházím na myšlenku veganstvi, z důvodu šetření planety a životního prostředí. Mám kamarádku, která se tak stravuje i s dětmi oba kluci mají svaly, závodně sportuji a jsou chytří a vyspeli na svůj věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
24.2.19 22:55

Vegan nejsem a nebudu. Nevzdam se masa a mlecnych vyrobku. Ale kdo se tak stravuje je to jeho vec a mne do toho nic neni. Kdyz jim to dela dobre… verim ze se da najit spoustu zajímavých receptů. Taky sem tam neco udelam kdyz je to chutny a zdravy. Ale neresim jestli je to veg nebo ne.
Jedine co mi vadi je chování nekterych veganu - nedokazi respektovat nevegany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
24.2.19 23:03

veganem bych být nemohla a hlavně nechtěla :mrgreen: . Teď jím sice jinak ne zbytek rodiny,ale maso je velkou součástí mého jídelníčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.2.19 23:06
@Konarko píše:
Byla jsem jen vegetariankou asi 2 roky na střední, z důvodu etiky, ale zdravě jsem nejedla a k masu se postupně vrátila.
Teď o 20 let později postupně přicházím na myšlenku veganstvi, z důvodu šetření planety a životního prostředí. Mám kamarádku, která se tak stravuje i s dětmi oba kluci mají svaly, závodně sportuji a jsou chytří a vyspeli na svůj věk.

Pokud je někdo vegan, ale kupuje potraviny z konvenčního zemědělství a balené v plastových obalech, tak podle mě šetří planetu méně, než ten, kdo si chová ve chlívě svého býka na maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 07:42

Prosím o pomoc

Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!

https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html

• Citovat
  • Upravit
1648
28.4.19 07:56

A za co se stydis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.4.19 08:03

Velmi věrohodné, když se schovas za anonym :lol: nepodepíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12578
28.4.19 08:33
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html

A jak muzes vedet, ze rostliny netrpi taky, treba salat taky citi bolest kdyz ho uriznes atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
28.4.19 08:55

Kamery do každé rodiny.
Do bohaté i do chudiny.
Kameru na úřad i do práce.
Sledovat všechny!
Je mi do pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.4.19 09:07
@modravlocka píše: Že je to jen póza a slepé bezmyšlenkovite sledování módních trendů.

A to nejsem masová… Maso typu králíček, jehňátko, telátko nejím, to mi přijde „smutný“. Kuře a vepřové jim nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
28.4.19 09:15
@Bubla_Bučková píše:
A to nejsem masová… Maso typu králíček, jehňátko, telátko nejím, to mi přijde „smutný“. Kuře a vepřové jim nejvíc.

Nejsi z města? Já jen že telátko, jehňátko a kuřátko nebo králíček je stejně smutné jako prasátko. Prasátka jsou velmi inteligentní tvorové, velmi podobní člověku, což asi moc lidí neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.4.19 09:19
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html

A ještě petici za špatné zacházení s jahůdkami, ředkvičkami, banány a pórkem. Ty to taky bolí, když je vytrhneme a pokrájíme :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.4.19 09:36
@Russet píše:
A ještě petici za špatné zacházení s jahůdkami, ředkvičkami, banány a pórkem. Ty to taky bolí, když je vytrhneme a pokrájíme :jazyk:

To jsou názory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.4.19 09:37
@terien píše:
Velmi věrohodné, když se schovas za anonym :lol: nepodepíšu

Tak já se za to nestydím a byla bych ráda kdyby jste to podepsali. Každý by měl aspoň vidět jak se mu to zvíře dostalo na talíř. A hlavně půjde ty magory co tam pracuji trochu kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.4.19 09:42
@tereza70 píše:
Tak já se za to nestydím a byla bych ráda kdyby jste to podepsali. Každý by měl aspoň vidět jak se mu to zvíře dostalo na talíř. A hlavně půjde ty magory co tam pracuji trochu kontrolovat.

A dás kameru i k nám na chlív, až přijede strejda zabít slepici, protože už nenese a my ji pak sníme v polévce? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová