Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita Já jsem vegetarián, syn také a manžel tak z 90%. Důvodem mého rozhodnutí byla láska ke zvířatům. Syn nyní maso nejí, ale jednou se samozřejmě rozhodne jak sám uzná za vhodné a manžel, ten si maso dá minimálně. Te s tím bojuje, ale na druhou stranu už by si nikdy nedal steak, když okusil realitu těch brutalit na jatkách. Moje prababička a praděda měli maso jen v neděli a někdy ani ne každou neděli. Dnes lidé chtějí maso třeba 3krát denně, i když je známo, že taková konzumace opravdu zdravá není. Vajíčka mnoho lidí kupuje z klece a je jim jedno, jak se s tím či tím zvířetem zachází. Je to smutný. ![]()
Příspěvek upraven 28.04.19 v 11:54
@Anonym436 píše:
Nechápu proč, nic jsem vám neudělala. A zvířata taky. Jste akorát sobečtí. Ne vůči lidem ale vůči zvířatům..
Antilopa tomu lvu taky nic neudelala a stejne ji sezral. Tak to v prirode chodi.
Je mi z tebe smutno hned z nekolika duvodu:
1. Lidi jako ty jsou uz tak mimo realitu a tak presvedceni o spravnosti sveho stylu zivota, ze jsou schopni k veganizmu vest i sve deti, ktere maso ve strave potrebuji. Obcas si pak clovek v novinach pocte, jake dite umrelo nebo skoro umrelo na nasledky veganske stravy.
2. ten absolutni fanatizmus, s jakym sve myslenky prezentujete a vnucujete je ostatnim je taky smutny pohled. Co takto trochu tolerance? Vsak tebe nikdo nenuti maso jist. Jestli za kazdou cenu chces mit zdravotni problemy, tak prosim… ale nech jine, at se stravujou jak sami uznaji za vhodne. Kdo tobe dava pravo jinym prikazovat, co smi nebo nesmi delat?
3. Pristup, ze zvire ma stejnou cenu jako clovek me taky docela sejri. Jasne, ciste jenom muj subjektivni nazor: NE, nema! A vy pro samou lasku ke zvireti nejak zapominate na lasku k cloveku. Ale to je samozrejme v poradku. ![]()
Takze ano, je mi z vas smutno.
@Anonymní píše:
Je mi jedno, co kdo jíte, ale měli byste vědět, jakým způsobem bylo s vaším „jídlem“ zacházeno. Měli bychom vědět pravdu. Chci vás požádat o podpis této petice a o sdílení mezi více lidí. Nemyslete jen na sebe. Děkuji!https://e-petice.cz/…ch-v-cr.html
No na tech jatkach, proc ne. Ja to pochopila na farmach, na jatkach, klidne podepisu.
@warita píše:
Antilopa tomu lvu taky nic neudelala a stejne ji sezral. Tak to v prirode chodi.Je mi z tebe smutno hned z nekolika duvodu:
1. Lidi jako ty jsou uz tak mimo realitu a tak presvedceni o spravnosti sveho stylu zivota, ze jsou schopni k veganizmu vest i sve deti, ktere maso ve strave potrebuji. Obcas si pak clovek v novinach pocte, jake dite umrelo nebo skoro umrelo na nasledky veganske stravy.
2. ten absolutni fanatizmus, s jakym sve myslenky prezentujete a vnucujete je ostatnim je taky smutny pohled. Co takto trochu tolerance? Vsak tebe nikdo nenuti maso jist. Jestli za kazdou cenu chces mit zdravotni problemy, tak prosim… ale nech jine, at se stravujou jak sami uznaji za vhodne. Kdo tobe dava pravo jinym prikazovat, co smi nebo nesmi delat?
3. Pristup, ze zvire ma stejnou cenu jako clovek me taky docela sejri. Jasne, ciste jenom muj subjektivni nazor: NE, nema! A vy pro samou lasku ke zvireti nejak zapominate na lasku k cloveku. Ale to je samozrejme v poradku.
Takze ano, je mi z vas smutno.
Já pořád nějak nechápu proč by měl být život zvířete míň? Z jakého důvodu?
@Anonymní píše:
Přesně kvůli takovým komentářům jsem chtěla anonymně.. Jste ubozí opravdu. Je mi z vás smutno..
Takže rostliny jíst můžeme, ale zvířata ne? ![]()
@tereza70 píše:
Já pořád nějak nechápu proč by měl být život zvířete míň? Z jakého důvodu?
z duvodu toho, ze my jsme lidi, oni ne. A co myslis, ze zviratka nemaji preference pro svuj vlastni druh? Je sice fakt, ze existuji i kanibalni druhy zvirat, ale to je spis vyjimka nez pravidlo.
@warita píše:
z duvodu toho, ze my jsme lidi, oni ne. A co myslis, ze zviratka nemaji preference pro svuj vlastni druh? Je sice fakt, ze existuji i kanibalni druhy zvirat, ale to je spis vyjimka nez pravidlo.
A co, že my jsme lidi a oni ne?
@warita Prominte, že se Vám cpu do společné konverzace, ale nějak mi to nedá. Děti, mohou být stravovány vegetariánsky a vegansky a není problém. U veganství je trochu komplikace s tím, že kdo se o to moc nezajímá, tak může chybovat, ale na západě není problém (V ČR často chybí informace). Tady bohužel všichni straší, že když dítěti nedáte maso, tak umře.
Tak pak tu vzniká opačný extrém, kdy děti raději hranolky a řízky, než luštěniny, zeleninu atd…
A neopomenu to, že Vás štve, že někdo dává přednost zvířatům před člověkem. K tomuhle mám osobní pohled a já takové lidi chápu. On člověk je často hrozná sv… mohla bych vyprávět.
@tereza70 píše:
A co, že my jsme lidi a oni ne?
TO, ze my jsme lidi a oni ne. Zvire z meho pohledu na urovni cloveka neni a nechapu, proc ho tam chces za kazdou cenu rvat.
Nechapej me spatne. Klidne se stravuj jak sama uznas za vhodne. Je to tvuj zivot, tvoje rozhodnuti a tva zivotni filizofie. Ale nedelej jinym prednasky o tom, co smi nebo nesmi.
@tereza70 píše:
Něco se jíst musí to ano, ale rozhodně to nemusí být živočišné produkty a mrtvá zvířata. Stačí otevřít oči.
Staci otevrit oci?? Hlavne, ze vis jiste, ze je mame zavrene my
Presne kvuli podobnym…nemam obecne o veganech valne mineni. Cest vyjimkam.
@hanabenešová píše:
@warita Já jsem vegetarián, syn také a manžel tak z 90%. Důvodem mého rozhodnutí byla láska ke zvířatům. Syn nyní maso nejí, ale jednou se samozřejmě rozhodne jak sám uzná za vhodné a manžel, ten si maso dá minimálně. Te s tím bojuje, ale na druhou stranu už by si nikdy nedal steak, když okusil realitu těch brutalit na jatkách. Moje prababička a praděda měli maso jen v neděli a někdy ani ne každou neděli. Dnes lidé chtějí maso třeba 3krát denně, i když je známo, že taková konzumace opravdu zdravá není. Vajíčka mnoho lidí kupuje z klece a je jim jedno, jak se s tím či tím zvířetem zachází. Je to smutný.Příspěvek upraven 28.04.19 v 11:54
Takovehle pausalizovani me opravdu ser…At si kazdy ji, co chce, ale proc se vecne vegani a vegetariani serou do tech, co maso jedi? A psat, ze casta konzumace masa neni zdrava uz je opravdu uplne mimo. Kazdy jsme jiny geneticky typ a mame jine problemy. Ja kdybych nejedla ty steaky, tak uz jsem temer mrtva a zobat pilule z lekarny opravdu nehodlam. Jsem proti tyrani zvirat, vadi mi spatne zachazeni, maso i vejce kupuju free range a nebo organic, ale proste kecat si do toho, kolik mam jist masa nenecham. Myslim si, ze tohle uz se vazne vymyka kontrole a ze to prerusta ve velmi nasilne seskupeni a znekterych akci techto skupin uz je mi vazne zle.
A to uz vubec nepisu, co si myslim o lidech a jejich vztahu k ekologii, kteri si nedaji steak z mistnich farmy, ale daji asi avokado kdovi odkud nebo soju. A vis, proc to nepisu? PROTOZE MNE JE NIC do toho, co ostatni jedi. To neni moje starost.
@Lalelale píše:
A to já teda také myslím, že ke zvířatům by se člověk měl chovat slušně a s úctou. Maso jím, vajíčka též. A přesto bych si nikdy nekoupila vejce z klecového chovu, u masa kupuji jenom free range. Upřímně, z fotek, které občas uniknou z jatek, se mi vyloženě zvedá žaludek, jak otřesné tam ty podmínky jsou. Snad i jateční zvíře nemusí trpět zbytečně jen proto, že „stejně umře.“ Pokud jsou někomu podmínky na jatkách úplně u zadku, tak je to u mě buď krutý člověk, nebo naprostý ignorant.
A myslíš, že kamery zabrání tomu, aby se lidi ke zvířatům chovali lépe? Když jim samotným nepřijde třeba to chování špatné. A ty fotky můžou být dost „přikrášlené“ někým, kdo chce, aby se zvířata na porážku nechovala. Nikdy jsem na jatkách nepracovala, takže jsem neviděla žádné kruté chování. Ale viděla jsem zabíjet na vsi králíka nebo slepici. Hezký pohled to není, ani když se to děje lidsky. Prostě zbavuješ života jiný život. Ale to dělá i kočka, když si hraje s myší a třeba vlk, co párá ovci.
Slepice máme vlastní a předtím jsem taky nekupovala klecovky. Ale maso prostě úhledně zabalené do krabičky kupuju. Na to, abych poskytla domov prasátku a kravičce, krmila je a pak lidsky porazila, nemám tolik času. A doufám, že lidi, co to dělají za mě, zbytečně zvíře netrápí.
@Jana525 píše:
Takovehle pausalizovani me opravdu ser…At si kazdy ji, co chce, ale proc se vecne vegani a vegetariani serou do tech, co maso jedi? A psat, ze casta konzumace masa neni zdrava uz je opravdu uplne mimo. Kazdy jsme jiny geneticky typ a mame jine problemy. Ja kdybych nejedla ty steaky, tak uz jsem temer mrtva a zobat pilule z lekarny opravdu nehodlam. Jsem proti tyrani zvirat, vadi mi spatne zachazeni, maso i vejce kupuju free range a nebo organic, ale proste kecat si do toho, kolik mam jist masa nenecham. Myslim si, ze tohle uz se vazne vymyka kontrole a ze to prerusta ve velmi nasilne seskupeni a znekterych akci techto skupin uz je mi vazne zle.A to uz vubec nepisu, co si myslim o lidech a jejich vztahu k ekologii, kteri si nedaji steak z mistnich farmy, ale daji asi avokado kdovi odkud nebo soju. A vis, proc to nepisu? PROTOZE MNE JE NIC do toho, co ostatni jedi. To neni moje starost.
Přesně. Maso je fuj, ale avokádo dovezené přes půl světa letadlem je mňamózní.
@warita no hele v UK jsou třeba ty vejce jenom free range (jiná jsem v obchode nikdy neviděla, takže možná i ze zákona) a cena mi přijde na místní poměry velice nízká. Mléko totéž, všude je free range. Maso je dražší jak v ČR, ale opět k místním platům velice dostupné, a to opět kupuju jenom free range a když to jde, tak objednávám rovnou z farem. Kdykoliv jedu na venkov, všude se něco spokojeně pase. Vzpomínám na obří demonstrace, když se česká vláda chystala nějak omezit ty klecové chovy. Kvůli pár korunám navíc totální peklo. Osobně na nějaké podražení a lá o několik tisíc víc za kilo nevěřím, myslím si, že jde o lobby firem s klecovými chovy a plno lidí je schopných se v kauflandu servat o mléko v akci, protože tři kč dolů, tak na to slyší… můj názor