Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, je mezi vámi nějaka veganka? Pokud ano jak vypada vas den?( myšleno strava) da se veganskou stravou zhubnout? Díky za odpovědi ![]()
Nejsem vegan, ale veganskou stravou se urcite zhubnout da…receptu je more staci pohledat na googlu…
Určitě to jde, jen do toho stravování musí být člověk opravdu zainteresovaný, aby tělu dodával veškeré potřebné živiny v potřebném množství ![]()
Já si myslím, že nemusíš být veganka, aby jsi zhubla, je to o něčem jiném. Já třeba vegetariány i obdivuju, ale o veganství si myslím své…
@Senorita myslim si, ze zalezi na tom jaky jsi stravovaci typ. Napriklad ja bych na takove strave nikdy nezhubla a mela bych neustale hlad. Ale jsou lide, kterym to muze vyhovovat.
Ahoj, veganka jsem byla 2 roky a znovu se tam tak nějak „pasuju“.. momentálně jsme na tom tak že jíme maso sotva jednou týdně. Kdysi jsem se na tom dost vyčistila, protože jsem brala léky po kterých jsem otékala a ty otoky splaskly, tak jsem byla hezky štíhlá. Nyní mám dole už 10 kilo za 6 měsíců po porodu. ale je fakt že to není o tom „nebudu jíst maso a diary(mléko, vejce)“.. ale o tom " budu jíst zdravě, zdravé kombinace, hodně zeleniny, dostatek bílkovin = denně luštěniny, brokolici nebo jiné bohaté potraviny, celozrnné kaše, příp. pečivo; žádný bílý cukr ani bílou mouku, pít hodně vody a cvičit.
Kdo je anemik, tak tam pozor, buďto opravdu dobře hlídat železo + kys. listovou a suplementovat B12 a nebo to maso asi občas jíst.
No, upřímně, vždycky to 100% neudržím a občas mi ujede čokoláda atd. A jak říkám, teprve tam mířím, takže jsem vegetarián a občas dávám tvaroh a vajíčka. Zatím hlavně tak abych se cítila dobře, bigotní vegan nejsem ani nechci být, ale kdybych věděla že mi prospívá třeba jen syrová strava, tak to jíst budu. Zatím vím že by mi to asi nestačilo, ale na půst je to super. V první řadě respektovat zdraví..
@Senorita proč rovnou hned veganství? to nemá s hubnutím nic společného a musíš nad tím hodně přemýšlet, abys tělu dodala, co potřebuje
pokud chceš zhubnout, vymysli jinou variantu. Veganství je už spíš fanatismus ![]()
@Senorita
záleží hodně jak se stravuješ teď u někoho je to velký rozdíl, tak hodně zhubne. Myslím, když přejdeš z knedlo zelo vepřo na veganství. Pokud už teď jíš zdravě, nejspíš moc nezhubneš. Ze zkušenosti hodně let jsem byla striktní ovolaktovegetarián, pak jsem měla etapu veganství a nezhubla jsem, spíš přibrala. Mě chyběly bílkoviny (na to hubnutí) a měla jsem moc sacharidů (ovoce, med a spol.). Pro mě to nebyl vhodný stravovací systém, náročné na přemýšlení
, přípravu, neuměla jsem to skloubit s pracovní režimem apod. Vrátila jsem se k vegetariánství, to mě vyhovuje. Znala jsem vegany tlusté i hubené, záleží pak na konkrétní skladbě jídelníčku a celkovém životním stylu.
Tak ono hubnutí je tak trochu,,vedlejším,, produktem veganství o tom žádná
protože jak nejíš živočišné tuky tak ty rostlinné se v těle v podstatě nijak neusazují, ale není to zase takové…já sem vegan a zhubla sem tím tak cca 3-4 kg a teď už se mi váha drží
i veganky mohou mlsat, i když zdravěji…hlad teda co sem na veganství přešla tak nepociťuji v podstatě spíš naopak, jak jím kvalitněji tak mě déle vydrží energie a sytost…ale pokud by s tím člověk nebyl vnitřně srozumělej tak se tak stravovat nemůže a bude si pořád říkat že mu něco chybí a že má hlad (kupříkladu můj přítel) jí se mnou taky vegansky, jenže je mu na druhý straně taky šumafuk jestli trpí zvířata atd atd…jestli jí zdravě nebo ne takže když se mnou sní vegan oběd tak si k večeři smaží bramborák, protože prostě má na to nezdravé chuť…já chci jíst zdravě, být zdravá, vypadat zdravě. Za sebe musim říct že mi je skvěle, zlepšila se mi pleť a taky psychika no a i ta váha teda
ale musim říct že cvičím!!!
To si mues myslet sve ale kydyb si sama videla jak se chovaji ke zviratum myslim mze bys si pak premyslela jinak! vegetarian dela jen pulku aby se zviratum neublizovalo! koukni se na nejaky kratky dokument jak se zachazi se zviraty napr:krava, slepice, kurata! ty jsi neco vic nez oni??ty muzes byt volna a oni byt v kleci kde se ani pohnout neda? a krava tahana za zadni nohy, postuchovana eletrickymi obusky a tele od ni odebrano jen aby davala vice mleka??chteka by si aby ti vzali dite??jen kvuli mleku??uvedom si, ze clovek neni vic jak zvire a taky, ze zvirata citi a maji taky mozek!!!
@genia nemyslím si, že vegetariánství je jen na půl cesty. Mléko máme od sousedovic krávy, která si normálně „odkojila“ tele. Vejce nejíme. Proti veganství nic nemám, ale agresivní výstupy me zvedají ze židle. ![]()
Vegani a nevegani jsou dva různý živočišný druhy
přesvědčovat nemá vůbec cenu, maximálně nějak nenásilně…ono teda taky když pomineme tu etickou stránku tak pak je tu ještě ta zdravotní že…mléko maso a vejce nejsou pro lidský organismus vůbec přínosem ![]()
Veganství že je fanatismus? Tak to by mohli být fanatici i Ti co se neobejdou bez masa ne? Jek můžete napsat takovou hloupost? ![]()
@genia
Pravda! Koukněte se na dokument,,Pozemšťané„!!!Máte doma kožich se kterým se pyšníte??Věděli jste že těm zvířatům ten kožich stahují za živa??!!Ten kdo viděl a ví jak se s tima zvířatama zachází a potom si stejně to maso dá, je podle mého názoru horší než hyena! Tohle je ten největší hřích každého člověka. Mléko ze zvířat není určené pro nás, kdy to pochopíte? A když už je vám jedno jak ty chuděrky trpí tak se podívejte na ty zahnisané rány co mají, už jenom kvůli té hygieně…
K tvé otázce, ano veganstvím se dá zhubnout, protože podle mého názoru ty živočišné tuky do našeho těla nepatří a proto zhubneš. Budeš se cítit lehčí a co se týče,,vyprazdňování“ zlepší se o 100%.Nedávno jsem si poprvé koupila vegan čokoládu, ta je úžasná!!!Lepší sem nikdy nejedla
.Já nechtěla zhubnout (ikdyž sem to potřebovala
),nechci podporovat ty chovné stanice..
Veganství?
Pokud se nebudeš rovnou přežírat tak rozhodně zhubneš, ale bylo by dobré zjistit si třeba jaké vitamíny a minerály by si měla doplnit - není jich mnoho (např. B12) protože většina se nachází ve veg stravě.