Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
děkuju moc za odpovědi, v tom vztahu nám to klape až na 1 věc, on na mě strašně žárlí, je tom s ním k nevydžený, a ostatní nám to rozmlovaj pro to že si myslí že to je jen chvilkové pomatení a že se na něj sama vykašlu, ale už jsme spolu 4 roky a já jsem s ním spokojená, někteří z rodiny se s tím nesmířili doted a snaží se nám pořád kecat do vztahu.
kacerval píše:
děkuju moc za odpovědi, v tom vztahu nám to klape až na 1 věc, on na mě strašně žárlí, je tom s ním k nevydžený, a ostatní nám to rozmlovaj pro to že si myslí že to je jen chvilkové pomatení a že se na něj sama vykašlu, ale už jsme spolu 4 roky a já jsem s ním spokojená, někteří z rodiny se s tím nesmířili doted a snaží se nám pořád kecat do vztahu.
Jo tak věk nechám stranou i když......
Ale žít se žárlivcem je očistec,vím o čem píšu.Svatbou si tě chce pojistit a pak bude ještě hůř.Takže podle mě,rozmysli si Mařenko,rozmysli
Ahooj já mám manžela o 17 let staršího. A ze začátku mi to také vymlouvali, ale jsem štastná že jsem si šla zatím a jsem už přes rok šťastně vdaná teď spolu budeme ´´už´´ třetí Vánoce. A nikdy bych ho nevyměnila dokonce mi to takhle vyhovuje.A oba víme co od života chceme.
My mame s manzelfm rozdil 27 let a 3mesicni dite a prave nas vztah prochazi velkou krizi ![]()
Ahoj,tak to mě mrzí
27let?ty já mám hlavu že jsme o 23
,to seš dobrá,pokud chceš tak mi napiš soukromou zprávu a můžem to spolu rozebrat,třeba ti budu k něčemu nápomocná.My to máme v poho až na hroznou žárlivost partnera(to mě štve nejvíc) a bezvýznamné hádky kvůly ničemu,ale to je všude.
Ahoj, já mám taky přítele přesně o 23 let staršího.Jsme spolu 5 let, ale stále spolu „jen chodíme“, tzn. každý máme své zázemí a vídáme se cca 2-3 krát týdně.Maximálně nám to takhle vyhovuje. (já jsem rozvedená a bydlím s dcerou).
Náš vztah je celých těch 5 let po všech stránkách super, řekla bych, že jsme oba stále zamilovaní jako na začátku. Možná právě proto bych s ním nechtěla žít, aby se to nějak nepokazilo, nezevšednělo…
V současné chvíli se mi náš vztah zdá bezchybný, ale dobře si uvědomuji, že velké věkové rozdíly jsou hodně problematické ve vyšším věku. Nedovedu si třeba představit, že já , jakožto jednou 47 let „mladá“ ženská bych měla 70-ti letého partnera. Tam si myslím, že už se všechna negativa věk.rozdílů musí projevit.
Jinak, zakladatelko, jako mnohem větší problém než je velký věkový rozdíl u tebe vidím tu chorobnou žárlivost. To je vlastnost, která podle mě každý vztah dříve nebo později zničí. (také jsem jí zažila u svého exmanžela, který byl mimochodem mým vrstevníkem a náš vztah to neustál a věř, že při prvním náznaku chorobné žárlivosti u jakéhokoliv dalšího chlapa bych brala nohy na ramena)
Anonymní XX
Anonymní píše:
Ahoj, já mám taky přítele přesně o 23 let staršího.Jsme spolu 5 let, ale stále spolu „jen chodíme“, tzn. každý máme své zázemí a vídáme se cca 2-3 krát týdně.Maximálně nám to takhle vyhovuje. (já jsem rozvedená a bydlím s dcerou).
Náš vztah je celých těch 5 let po všech stránkách super, řekla bych, že jsme oba stále zamilovaní jako na začátku. Možná právě proto bych s ním nechtěla žít, aby se to nějak nepokazilo, nezevšednělo…
V současné chvíli se mi náš vztah zdá bezchybný, ale dobře si uvědomuji, že velké věkové rozdíly jsou hodně problematické ve vyšším věku. Nedovedu si třeba představit, že já , jakožto jednou 47 let „mladá“ ženská bych měla 70-ti letého partnera. Tam si myslím, že už se všechna negativa věk.rozdílů musí projevit.Jinak, zakladatelko, jako mnohem větší problém než je velký věkový rozdíl u tebe vidím tu chorobnou žárlivost. To je vlastnost, která podle mě každý vztah dříve nebo později zničí. (také jsem jí zažila u svého exmanžela, který byl mimochodem mým vrstevníkem a náš vztah to neustál a věř, že při prvním náznaku chorobné žárlivosti u jakéhokoliv dalšího chlapa bych brala nohy na ramena)
Anonymní XX
Naprostý souhlas,mému muži je 60let,já jsem o 5 let mladší.Když jsme se poznali,byl to velmi šikovný,charismatický chlap.Po 14ti letech,je na něm věk vidět,ne že by se mi dnes nelíbil,ale s každým rokem je vidět,že stárne.Abych pravdu řekla.nevim,jestli bych po něm hodila okem,kdyby mi bylo 37.Spíš ne.
Anonymnní XX:ahoj děkuju za přspevěk,zajímalo by mě jak u tebe předešlém manželství figurovala žárlivost a jak s to řešila, je my jasný že pak rozvodem,ale co bylo předtím?
Tady XX.
Je mi 32, partnerovi 55. Žárlivost s předchozím partnerem byla právě neřešitelná. Ze začátku to ušlo (asi se musel hodně ovládat) , dokonce mi to i polichotilo, ale časem se to stupňovalo a nejhorší byl ten stupeň žárlivosti, kdy on jako dělal, že vše koná v dobrém. Pravidelně mi dělal přepadovky v zaměstnání, vtrhnul mi do kanceláře a aby nebyl za žárlivce, tak mi JAKO přinesl kytičku s tím, že mě chtěl překvapit
Toto bylo ale při každé šichtě, pokud sám nebyl v práci.Bez něj jsem nemohla nikam, on se mnou jezdil i na služební cesty a za mými koníčky. Vše to naoko zaobaloval do své dobroty, že jezdí, abych já tam nebyla sama. Když jsem nechtěla, aby jel, tak se mnou nemluvil a pak tam přijel neohlášeně stejně.Prostě ho nešlo ani na okamžik setřást a dokonale tím ten náš vztah „udusil“.
Proto si teď doslova užívám vztah bez společného soužití, osobní svoboda je něco tak nádherného…
A ještě dodatek: zajímavé je, že jsem svého ex ke konci našeho vztahu i přes jeho nesnesitelnou žárlivost stejně začala podvádět a on mi na to nikdy nepřišel.
A svého současného partnera, se kterým mám naprostou volnost a můžu si v podstatě dělat co chci, jsem nepodvedla ani jednou a ani mě to neláká.
Anonymní XX
Ahoj,tak to si dobrá,jak si ho mohla podvádět když ti byl pořád za nosem? Na jednu stránku se ti nedivím,ono se říká že když partner žárlí a pořád tvrdí že si mu byla nevěrná, tak to tuplem uděláš,ale já bych to neudělala,ani o tom nepřemýšlím.
Neměla bych na to žaludek a nedovedu si přestavit jak by jsem se mu pak mohla kouknout do očí,hned by na mě poznal že to není v cajku
kacerval píše:
Anonymní XX
Ahoj,tak to si dobrá,jak si ho mohla podvádět když ti byl pořád za nosem? Na jednu stránku se ti nedivím,ono se říká že když partner žárlí a pořád tvrdí že si mu byla nevěrná, tak to tuplem uděláš,ale já bych to neudělala,ani o tom nepřemýšlím.
Na tohle stačí blbéjch pět minut, to neuhlídáš… Kdo podvýst chce, tak tě podvede třeba při cestě ke kontejnéru s plným odpadkovým košem nebo v hospodě na toaletě a ten kdo podvýst nechce, tak nepodvede, je to o sebeovládání a preferencích… ![]()