Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mam pritele o 17 let starsi..nekdy mame rozdilne nazory..je to trochu vekem ale hlavne mentalitou je cizinec…ale rozumime si a je nam spolu dobre. ditko mame taky a snad bude nekdy dalsi ![]()
Denpry píše:
@alli_li Mně se třemi dětmi na krku v r. 2051
Od ročníku 1975 je bohužel už jedno, kolik má holka dětí.
![]()
Myslím, že budoucnost váš vztah má, proč by neměl? jen nebude asi tak dlouhá jako u jiných, věkově nastejno „starých“ patrnerů. Nenechte si do toho nikým kecat. Je vám spolu dobře? Je, tak ať si ostatní trhnou kopytem ![]()
Ahoj, mě osobně tyhle velký věkový rozdíly udivujou, ale rozhodně to neodsuzuju, jestli se máte rádi, tak proč to řešit, je to váš život, né ostatních, tak se řiďte podle sebe a né podle jejich řečí…taky znam klučinu co má o 20 let starší přítelkyni, ač jsem tomu vztahu nevěřila a nedávala jim budoucnost, tak už jsou spolu přes rok, někomu to holt vyhovuje ![]()
Je to už stará záležitost, ale stejně nechápu, proč se zamýšlet nad věkovým rozdílem, když už mám s partnerem dvě děti. Zajímavý pro mě je, že někteří partneři dlouho přemýšlí, zda se vzít, či ne (dá se rozvést), ale porodit děti, které jsou celoživotní záležitost je tak přemýšlet nenutí.
Me osobne vztah s tak velky vekovym rozdilem nelaka a nesla bych do toho… maximalne 10 let rozdil.. ale neodsuzuju ty z vas, ktere prave takovy vztah maji.. pokud vse klape a jste stastne, tak nezbyva nez gratulovat.. kolegyne moji mamy se ve 30 letech rozvedla prave kvuli o 24 let starsimu muzi. Mel charizma, byl to vyborny lekar, no zkratka sen ze;)) sice trosku zaletnik, ale to se naucila prehlizet.. Dneska je velmi nestastna, je ji 53 let, ma jeste plno elanu, ale na krku ma staryho protivnyho dedka - dle jejich slov a moc lituje, ze opustila sveho prvniho muze, se ktreym maji i dnes velmi dobre vztahy. Tim chci rict, ze kdyz je vam 25 a vasemu chlapovi 45, tak ten rozdil neni tak videt.. okolo vasi 40-citky uz je to podstatne horsi.. ![]()
@denizperi píše:
Me osobne vztah s tak velky vekovym rozdilem nelaka a nesla bych do toho… maximalne 10 let rozdil.. ale neodsuzuju ty z vas, ktere prave takovy vztah maji.. pokud vse klape a jste stastne, tak nezbyva nez gratulovat.. kolegyne moji mamy se ve 30 letech rozvedla prave kvuli o 24 let starsimu muzi. Mel charizma, byl to vyborny lekar, no zkratka sen ze;)) sice trosku zaletnik, ale to se naucila prehlizet.. Dneska je velmi nestastna, je ji 53 let, ma jeste plno elanu, ale na krku ma staryho protivnyho dedka - dle jejich slov a moc lituje, ze opustila sveho prvniho muze, se ktreym maji i dnes velmi dobre vztahy. Tim chci rict, ze kdyz je vam 25 a vasemu chlapovi 45, tak ten rozdil neni tak videt.. okolo vasi 40-citky uz je to podstatne horsi..
No pod to bych se podepsal. Pokoušel jsem se tady vysvětlit některým, že až jim samotným bude 40 pak uvidí právě ty zápory. Ale co, třeba až jim bude 40 tak s těmi svými zestárlými chlapy už nebudou…
Znala jsem dva, byli od sebe 18. Byli spolu šťastní. Ten mladší musí počítat, že pravděpodobně bude mladá vdova/vdovec. Ale pokud si rozumí a jsou spolu šťastní, tak proč spolu ten život neprožít?
@vendulka72 píše:
Znala jsem dva, byli od sebe 18. Byli spolu šťastní. Ten mladší musí počítat, že pravděpodobně bude mladá vdova/vdovec. Ale pokud si rozumí a jsou spolu šťastní, tak proč spolu ten život neprožít?
No ono tam nejde většinou přímo o ovdovění, ale muži hlavně z hlediska sexuálního stárnou rychleji než ženy, takže i u stejně starých se pak potřeby rozchází, natož u nějakého rozdílu 15+. Tahle snížená kvalita života se pak promítá do silných změn chování..
Ja mam sestrenici, ktera si vzala starsiho muze. Jsou od sebe 24 let. Ona je jeste velmi mlada lehce pres dvacet.. Zacatky byly krasne, laska jako tram, jeji partner se rychle rozvedl, hned si poridili miminko, no proste ficak.. Chtela partnerovi, ktery si moc pral dite vyhovet. Zadarilo se a maji krasnou holcicku. Ale.. po trech letech uz to takove romantika neni.. Jeji manzel je nejradeji doma, ma svuj klidecek, neco si kuti… ona by chtela cestovat, bavit se.. Nevim jestli tuto krizi prekonaji.. Ji streotypni zivot a pece o dite nebavi a ubiji, citi se uvazana doma u sporaku, on zase nechape proc by s nim nemohla vecer sedet doma a koukat na telku, kdyz je to prece tak fajn..Myslim, ze rozdily se budou jenom prohlubovat.. On asi tezko zacne byt aktivni mladik, to spis ona bude muset rychleji po jeho boku zestarnou, pokud se rozhodne s nim zustat..Problem je i spolecnost a kamaradi.. pokud spolu v minulosti nekam vyrazili, tak se jeji muz necitil moc dobre v kolektivu nactiletych a ona zase neprozivala sezeni v hospudce s 50 ti letymi kamarady.. Ale laska je slepa…
Ahoj,
mohla bych se přidat?
Mám manžela o 22 let staršího. Vždycky jsem byla na „starší“ a nelituju toho.
Všechno je teď báječný, skvělý.. Ale je fakt, že mě občas napadnou myšlenky typu.. „jednou mi odejde, co bude za 30 let, vždyť zůstanu sama na "starý“ kolena.. " ale nedá mi to. Nevyměnila bych ho. I když mě hodně lidí odsuzuje, je mi to teď jedno. Jestli jednou budu litovat, bude to moje blbost. Ale nikdy jsem nebyla šťastnější, než jsem právě s ním.
S mladšíma partnerama oproti manželovi mi to nikdy neklapalo..
@kandyta píše:
Ahoj,
mohla bych se přidat?
Všechno je teď báječný, skvělý.. Ale je fakt, že mě občas napadnou myšlenky typu.. „jednou mi odejde, co bude za 30 let, vždyť zůstanu sama na "starý“ kolena.. " ale nedá mi to. Nevyměnila bych ho. I když mě hodně lidí odsuzuje, je mi to teď jedno. Jestli jednou budu litovat, bude to moje blbost. Ale nikdy jsem nebyla šťastnější, než jsem právě s ním.
@kandyta píše:
Ahoj,
mohla bych se přidat?
No podstatné je, kolik mu je nyní let?
Manžel je o 29let starší, jsme spolu 8 let, máme 2 děti (4r a 2,5r). Začátky byly super, rozumněli jsme si, všechno v pohodě. Poslední 2 roky je to ale čím dál horší a horší. Manžel příjde z práce, chce mít svůj klid, nejlíp když se nají, sedne k telce nebo jde na pivko, že by šel s náma někam na výlet, do přírody, na nějakou akci, to ani omylem. Prostě hodně zlenivěl. Takže já lítám kolem dětí, domácnosti, dálkově si dodělávám VŠ, on chodí do práce a pak chce svůj klídeček doma a aby ho nikdo moc nerušil. Možná, že by tohle dělal i kdyby mu bylo o 15let míň, těžko říct, dneska ale tvrdím, že znova bych do toho nešla a volila bych věkový rozdíl max. 10 let ![]()
Anonymní XY
Můj manžel je starší o 24 let a z vlastní zkušenosti říkám, že o věku to není, je to spíš o osobnosti…