Věkový rozdíl mezi dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
9.12.13 10:32

@fragola šmarjapano teď na to koukam ze uz v tom zase lítas! Tak moc gratuluji!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
9.12.13 10:38

Mám děti od sebe 21 měsíců, na jednu stranu jsem moc ráda, na druhou stranu to je občas dost náročné. Nejnáročnější bylo 6ti nedělí, než jsme se trochu sžili. Hodně záleží jakou máš pomoc rodiny a manžela. Já mám rodinu daleko a manžel pořád v práci a v zahraničí na služebkách, na jedno odpoledne v týdnu ale chodí chůva. Také co jedné z nás připadá náročné, pro druhou je pohoda. Mě třeba je líto, že mi přijde, že jsem si mladší dcerky moc jako miminka neužila…Starší taky vlastně ne, začínala chodit a já byla už těhotná a třeba 11× denně zvracela…Jsem ale štastná, že je obě mám a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.13 10:40

@fragola Taky gratuluji! :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.12.13 12:10

@luc31 @MR @paola white @gabi.design Děkuju, snad bude vše, jak má být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.12.13 13:30

@fragola držím palce, nicméně opravdu obdivuji. Můžu se zeptat, jak to zvládáš? tolik dětí? školy, kroužky, péči, výchovu a ještě těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.12.13 13:35

@MR Zvládám úplně normálně, ono to asi nevypadá, ale zase taková věda to není 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
9.12.13 13:39

U nas by byl rozdil 9 let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.4.16 20:25

Já mám jedno dítě, dceru Sofii, které bylo půl roku, když jsem se rozhodla pro další dítě. :srdce: K tomu mám v péči dva sourozence, jelikož rodiče zemřeli. Sestře Betynce je 6 a bráchovi Markovi 11. Je mi 23,takže jsem docela váhala, když jsem si je před dvěma lety vzala do péče. Mám ale taky dva úžasný sourozence, kteří jsou jen o malinko mladší, než já a ti skvěle pomáhají :) S přítelem se kterým jsem měla Sofinku jsem se rozešla krátce po porodu, jelikož mi moc nepomáhal, spíš takový další děcko :think:.

Mému dřív nejlepšímu kamarádovi, teď příteli je 36,tak jsme trochu chvátali na společného potomka. Ale řeknu vám, bylo to sice prvních pár týdnů těžší, ale teď, rok od porodu si to nemůžu vynachválit. :potlesk: :palec: :D :dance: Děti si moc rozumí, sestřička s bráchou jsou nejlepší pomocníci a nedokážu si představit, že bych před rokem neotěhotněla :) :andel: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 20:31

Máte doma děti s věkovým rozdílem 6-7let? Jak to zvládají ti starší? Nechci ze staršího dítka dělat chůvu.

• Citovat
  • Upravit
4490
6.6.19 20:35

Máme rozdíl 5 let a starší to zvládá skvěle. Holky se fakt milují a i si umí hezky pohrát. Chůvu nedělá, pač to po ní nechceme. To bude jen na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 20:39

Je hezke, ze na to myslis. Ja mam mladsiho brachu o 7 let a nasi ze me tu chuvu udelali… bracha je navic postizenej… no mne to vlastne ukoncilo detstvi a musela jsem byt ze dne na den ta starsi a rozumna… je mi to k dobru snad az ted s vlastnim synem, ze jsem si trosku vybavila peci o male decko. Myslim, ze nejhorsi je, poridit si mimino pri nastupu starsiho do prvni tridy.

• Citovat
  • Upravit
7674
6.6.19 20:39
@Anonymní píše:
Máte doma děti s věkovým rozdílem 6-7let? Jak to zvládají ti starší? Nechci ze staršího dítka dělat chůvu.

Tak ji nesmíš udělat ze staršího. Po narození mimča si najít čas na to starší..s dcerou např. jít nakupovat, do cukrárny na zákusek… cokoliv. Vyhranit si čas je pro vás dvě. Se synem jít ven např., nebo co ho baví… být sami dva na dvě hodky jednou za čas. At není odstrčeno starší dítě. Ale i povinnosti pro starší je třeba zapotřebí. občas může pohlídat, pohrát si s mladším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
6.6.19 20:50

Starší je jedenáct, mladší pět. Starší občas žárlí na mladší, občas se nesnáší, většinou milujou :D Se starší už cloumá puberta, takže se jejich vztah mění, už si spolu tolik nehrají, starší začíná mí jiné zájmy a mladší mi pak chodí žalovat, že si s ní nechce hrát nebo vyrábět. Mladší tu starší obdivuje, co všechno umí, kolik má kamarádek, lezla by jí do věcí (ne že by ji je brala nebo ničila, ale právě ten obdiv - ty máš svůj lak na nehty/deodorant/voňavku, ty chodíš s holkama do knihovny/kina/cukrárny…). A tak je víc „třecích ploch“ a víč to teď mezi nima jiskří, létají vzduchem nepěkná oslovení a třískají dveře. Ale stačí zavolat „Holky, vyklidit myčku!“ a jsou zase nej kámošky a šeptají si něco o tom, že musí všechno dělat ony :D
Starší už pochopila, že když se nenechá vyprovokovat, tak má klid. Stejně tak se naučila, že když mladší lehce ustoupí, něco ji půjčí, tak je ta mladší na vrcholu blaha a přistoupí na kdejaký výměnný obchod.
Chůvu ze starší nedělám. Z bezpečnostních důvodů. Mladší je trochu divoch a vymýšlí kraviny, které ta starší ještě neumí včas rozpoznat. Takže starší nechám klidně doma samotnou (máme určitá pravidla a vím, že se na ni můžu spolehnout), ale spolu bych je doma nenechala a mladší tedy musí se mnou, například na nákup apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
6.6.19 21:00

Mám holky 7 a 1 rok a dobrý. No chuvu… to je na tobě. Já tedy starší vedu k tomu, ze s malou občas pomáhá - něco podá, občas ji trochu ohlída, když něco dělám. Tak snad z ni chuvu nedělám. Trávíme spolu obcas čas jen samy bez mimina (jdeme na nějakou akci na kterou mimino nemůže nebo by to tam s nim bylo komplikovaný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
6.6.19 21:03
@Anonymní píše:
Je hezke, ze na to myslis. Ja mam mladsiho brachu o 7 let a nasi ze me tu chuvu udelali… bracha je navic postizenej… no mne to vlastne ukoncilo detstvi a musela jsem byt ze dne na den ta starsi a rozumna… je mi to k dobru snad az ted s vlastnim synem, ze jsem si trosku vybavila peci o male decko. Myslim, ze nejhorsi je, poridit si mimino pri nastupu starsiho do prvni tridy.

Tak to přesně máme a v pohodě. První třídu jsme zvládli i s miminem úplně v klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin