Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, padá na mě depka, ve čtvrtek jdu na kontrolu ke své gynekoložce a bojím se, že se jí nebude líbit velikost gestačního váčku.
23.1 jsem byla na potvrzení těhotenství, byla jsem 3+6tt gestační váček měl 5mm,14 dnů na to jsem se zastavila na pohotovost, protože mě bolel dost podbříšek, gestační váček za 14 dnů vyrostl jen o pouhých 5mm, takže měl 10mm a byl tam i žloutkový váček a náznak medvídka. bojím se, že ten nárůst o těch 5mm za 14 dnů je malinko, měla jste to taky takto některá a bylo to prosperující těhotenství? moc děkuji za Vaše zkušenosti
Proč tam chodíš tak brzo a tak často? Běž kolem 7 tt, spíš později a bude jasno
@pikola no mě sestřička objednala tak brzo skrz potratům co jsem měla, před zjištěním těhu, a dr mi hned musela napsat utrogestan.ve čtvrtek budu 6+6tt dr mě objednala za tři týdny po první kontrole ![]()
@brouk12 10mm v 5+6? To mi přijde naprosto optimální, v tomto období má kolem 6mm.. kolik bys chtěla aby mělo? ![]()
Jít ve 3+6tt na gyndu je
asi to tak nikdo neměl, protože tak brzo se na gyndu nechodí. Jde se až 7-8tt, aby bylo vidět už srdce. Kolik to povyrostla za 14 dní je naprosto jedno. Může totiž být mladší
jdi na gyndu za 14 dní a uvidíš, zda je to prosperující těhotenství.
@Emisis ale kolem těch 6mm, má embryo ne?
u mě to byl jen gestační váček
ty jo jsem po čtvrté těhotná (teda byla jsem víckrát) a jsem jako prvorodička
a právě v 5+0tt jsem u posledního syna měla váček 12,2mm
@mamina89 taky jsem si říkala, že je to blbost jít tak brzo na gyndu, ale takto mě objednala sestřička, právě, že i tak brzo mě objednala i u třetího syna a v 5+0tt jsem u třetího syna dostala i těhu průkazku ![]()
@brouk12 Hmm.. tak asi embryo.mne vždycky dr řekla jen čísla, víc jsem po tom nepatrala co kolik měří.. Nevím na kolik je to měření presne v tomto období, stejne s tím nic nenadelas..
Držím pesti ať je to v pohode
@brouk12 píše:
@mamina89 taky jsem si říkala, že je to blbost jít tak brzo na gyndu, ale takto mě objednala sestřička, právě, že i tak brzo mě objednala i u třetího syna a v 5+0tt jsem u třetího syna dostala i těhu průkazku
To máš zvláštní doktorku s tou průkazkou
no každopádně stejně ti nikdo nic neřekne. Uvidíš až časem. Hodně štěstí ![]()
@mamina89 no to je fakt to asi mám, u předešlých dvou těhu jsem myslím těhu průkazku dostala v 8tt?
u posledního těhu v 5+0tt a teď mám dostat ve čtvrtek, pokud bude vše v pořádku a moc děkuji ♥️
@Emisis moc děkuji jj to asi bylo u tebe embryo hah, jinak by ti asi řekla, že je to gestační váček, tak snad to bude v pořádku, bojím bojím už chci aby byl čtvrtek ![]()
Mě zaráží, že ve 3+6 si měla vidět gestacni váček. Vždyť to je ještě před vynecháním menstruace.
@karkarka ano přesně tak je to před vynecháním ms
taky to nechápu, ale i u toho třetího v 3+6tt byl vidět gestační váček
a ve 4+6tt jsem čekala dvojčátka v 5+6tt byl už jen jeden gestační váček
toto je fotečka ze 3+6tt
@ugluk píše:
No, já tam vidím 0,5 mm, tzn. půl milimetru, nikoliv pět?
Ja teda taky. Takže jakých 5mm? To by byl před ms nesmysl.
@ugluk no má to 0,50cm
jsem se upsala na té fotce, že to má 0,5mm
![]()