Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem se pro zajímavost mrkla k sobě:
druhý kluk měl ve 14tt. 8,3 cm
první kluk měl ve 13tt. 6,2 cm a v 15tt. 8,2 cm
Ahojky, já měla CRL ve 13+0 67mm…tak nevím jestli je to hodně nebo málo
![]()
Oživuji diskuzi. Včera jsem byla na prvotrimestrovém screeningu a tak si tak prohlížím fotku z ultrazvuku… A udivuje mě, že podle měření má naše dítě 10 cm
Všude čtu, že by mělo mít něco kolem 8 cm… Nebo že by to měřili nějak jinak? Nestihla jsem si všimnout, ale manžel pak říkal, že od hlavy po zadeček… Holky není to nějak moc? Jsem 13+2 a já i manžel jsme jako miminka byli pidi… Ani v rodině nikoho velkého nemáme
Proboha uklidněte mě někdo prosím
Já nechci za půl roku rodit slona ![]()
@Barevné klubíčko jeden měl 12+4 6cm a druhej 13+0 6,6cm takže se spis někde uklikli. 10 jim možná výpočetlo včetně končetin. Jinak první byl velkej a druhy zase prcek… oba měli 3,6kg v termínu
a pak jim věř ![]()
My měli 13+4 7,9cm, měla by to být hodnota CRL - temeno kostrční vzdálenost. 10 cm může mít spíš včetně nožiček, to by i odpovídalo, my měli femur 1,3 cm, takže délka celého plodu by byla někde kolem 10 cm. Jestli to nemysleli takhle ![]()
Příspěvek upraven 23.12.23 v 00:16
@Barevné klubíčko píše:
Oživuji diskuzi. Včera jsem byla na prvotrimestrovém screeningu a tak si tak prohlížím fotku z ultrazvuku… A udivuje mě, že podle měření má naše dítě 10 cmVšude čtu, že by mělo mít něco kolem 8 cm… Nebo že by to měřili nějak jinak? Nestihla jsem si všimnout, ale manžel pak říkal, že od hlavy po zadeček… Holky není to nějak moc? Jsem 13+2 a já i manžel jsme jako miminka byli pidi… Ani v rodině nikoho velkého nemáme
Proboha uklidněte mě někdo prosím
Já nechci za půl roku rodit slona
To musí být omyl. Co máš ve zprávě? Jaké CRL ( temenokostrcni délka) plodu?
Parametr CRL lze při ultrazvukovém vyšetření v 1. trimestru měřit do 14.týdne (do 85 mm). Při větším CRL to již nelze a UZ screening v I. trimestru by nebylo možné provest
V prvním trimestru rostou všechny miminka stejně, proto se z toho dá určit termín porodu. Takže se fakt nedá z té hodnoty usuzovat, jak velké budeš mít dítě.