Velký obvod hlavičky na kontrole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
6.2.10 14:09

ja jsem asi moc sebekriticka,ale vsechny ty vase hlavicky mi prijdou krasne a roztomile,jen ta nase je divna :cry: ,zkousim ho davat spinkat mezi dva molitany,aby mu hlavinka porad nepadala na bok a spal na zatylku,zatim mu to nejak nevadi,naopak spi jak dudek,snad to pomuze :nevim: ,jinak diky za podporu,verim,ze nalez mit nebude,ze je to proste takovy tvar a jeste se urovna,hlavne at je zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidulka
10.2.10 10:54

opak

Ahoj, koukám,že hlavičku řeší spousta maminek. U nás je to trochu naopak. Malej se narodil brzo. Meřil 33 cm, váha 745 g a obvod hlavičky měl 21 cm. Nyní nám je rok, gestačně 10 měsíců a hlavičku máme 43 cm. Doktorka nás zase straší, že přestává růst mozek a že to musíme sledovat. Fontanela ještě je, ale už velmi malá. Má někdo zkušenosti a z menší hlavičkou?? Předem díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
354
10.2.10 13:26

Pidulka Ahoj, já asi neporadím, naše malá (narozena 42tt, 2,86kg, hlavička 34cm) měla v roce 45cm, celkově byla a je drobná. Taky asi záleží, jak je hlavička proporčně k tělu, ale jestli je klučík drobný, tak myslím, že vzhledem k náročnému začátku to zase není tak hrozné. Raději si ale založ nové téma, myslím, že tady máš menší šanci, že se ti vyjádří někdo, kdo řeší/řešil podobný problém. Držím moc palce, ať to dobře dopadne a klučík je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.2.10 19:14

Ja myslim.ze u nas je ta velka hlava dedicna,poslali nas na ultrazvuk,tam mi rekli,ze to co je videt :think: je v poradku,tak snad bylo videt dost!pan doktor si s malym ditetem vubec nevedel rady,divim se,ze ten ultrazvuk zvladnul,treba mu klrivdim…ale uvidim,mozna zajdu jeste nekam jinam,jinak velkou hlavu ma i bratr a jeho syn(3roky)mel v nasem veku cca stejne miry hlavy.No a holky tady jste me dost podporili i vasema krasnyma hlavinkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidulka
10.2.10 19:26

Moc děkuju a nové téma určitě založím. Všem přeji pevné nervy a ať jste všichni zdraví.

• Citovat
  • Upravit
Aspasia
29.7.10 07:24

Velká hlavinka

Ahoj, mohu se zeptat, jak to nakonec dopadlo s hlavinkou? Já mám holčičku, 2,5 měs., a má 41,5 cm. Také asi půjdeme na vyšetření, naše paní doktorka pořád sleduje grafy a měří. Jsem z toho už na nervy. Má také takovou podlouhlou hlavu dozadu. Tak jsem jen zvědavá, jestli to u Vás nějak pokračovalo, jestli švy srostly rycheji, apod. Díky za Tvé zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
381
29.7.10 21:28

ahoj,u nas to dopadlo tak,ze jdeme na operaci.Ma hlavicku protahlou dozadu a vyklenute celicko,ma predcasne srostle svy bocni,takze hlavicka roste dopredu.Nekdy se to spravi samo,ale jestli muzu poradit,zajdi si na neurologii,ci neurochirurgii,nejlepe do nejake vetsi nemocnice,kde se tim zabyvaji.Nas posilali s prominutim k debilovi,ktery to nepoznal,az po 5ti mesicich nas poslal na neurochirurgii do Brna a tam to poznali okamzite jen pohledem.Jen nam rekli,ze uz to mohlo byt zoperovano ve 3mesicich,kdy dite lezi,ted v 10 mesicich ho budu muset po operaci uhlidat PUL ROKU,aby se nekde neprastil,coz bude obtizne,ponevadz zacina chodit a samozrejme padat.Takze mazec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irouch
8.12.10 16:44

Velká hlavička

Ahoj holky, tak se musím přidat do diskuze. Koukám, že naše hlava je prostě největší, mám z toho trošku divný pocit. Při narození měl Vojtíšek 37 cm, v 6 týdnech 42 cm - to nás poslali na sono - tam vše v pořádku, paní říkala, že absolutním. Že nemá žádnou pochybnost. No, ale teď v 9 měsících má hlavičku 50 cm, což je prostě opravdu hodně a nikde jsem u nikoho podobné míry nenašla. Obvodní nás posílá na antropologii do Motola. Tak se trošku bojím. Jinak malej je trošku lenoch, chodíme na Vojtovku, nechce lézt, jenom se plazí a je fakt línej :-) Ale na neurologii byl také O.K. Máte někdo zkušenost s takhle velkou hlavou? Po nás to nemá, měli jsme měřit celou rodinu a nikdo v tomto ohledu nevybočuje. :-( :-( Má někdo také takové miminko. Jinak fontanelka je už malá, myslím, že max 1 cm. A měří 73 cm a váží kolem 9200 gr. Není to žádný drobek, ale tlustý není, je takový větší.

• Citovat
  • Upravit
irouch
8.12.10 16:46

Culíkatá, jak dopadla operace? Jak jsi to zvládla? Já jsem byla s Vojtíškem v 8 týdnech na Bulovce na operaci urachu - bříška - pupík spojený s močovým měchýřem a byla jsem vyřízená. Moc dobře jsem to nezvládala, narkozu, lačnění 8 hodin před operací a tak. Prořvali jsme to tam oba :cry:

• Citovat
  • Upravit
10
19.10.11 13:55

ahoj, předpokládám, že se jedná u tvého broučka o skafocefalii, že? :-(
my měli také zvláštní tvar hlavičky a díky internetu jsem se dostala až na stránku kde jsem si přečetla že i my spadáme do tohoto problému :-( v lednu máme nástup na operaci švů. Jak vám operace dopadla a jak se drobeček po ní vyvíjí? Je vše v pořádku?? Omlouvám se za takové dotazy, ale ráda bych věděla více informací o tomto problému. Můžeš mi prosím klidně pisnout do osobky, pokud to tu nechceš probírat.. děkuji a doufám, že hlavinka je v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
27.6.12 17:53

Ahoj, byli jsme na roční prohlídce a malý má podle dr. obvod hlavy 50,5cm. Roste mu průběžně žádný skok, zdá se být normální, zdravý. Dala nám doporučení na neurologii, že prý se to musí vyšetřit :think: Při měření sebou házel nešlo jí to, doma jsme to s manželem měřili krejčovským metrem a vyšlo nám 49cm.
Měl jste někdo u dítěte taky tak velkou hlavu a čím to bylo??? Při každý kontrole byl na horní hranici a dneska ji překročil. Fontanely má prý otevřený přiměřeně. Mě se nezdá že by měl nějak velkou hlavu vůči tělu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irouch
27.6.12 18:09

Goldenko měli, jak píšu, v devíti měsících kolem 50 cm. Nebylo to vůbec ničím, prošli jsme antropologii a ještě jedno sono hlavičky v roce…dneska jsou Vojtovovi dva a půl roku, má kolem 53-4 cm zhruba a nic se neděje. Má prostě větší hlavu. Musíme mu kupovat čepice a helmu na kolo jak pro juniora :-) :lol: My jsme byli mimo tabulku od šesti týdnů a už tak prostě asi zůstaneme. Vůbec mi to už nepřijde. Někdy to opravdu nemá důvod. Měřili nám všem hlavy, nikdo žádný velký extrém v rodině nemá…a když se na něj podívám, tak už se mi to tak vůbec nezdá. Přidávám foto pro srovnání, velkému bráchovi je pět…

• Citovat
  • Upravit
12681
27.6.12 18:21

Tak stejnou hlavu má i náš malý, jakoby protaženou dozadu a na podívání mě taky nepřijde, že by ji měl velkou. Ptala jsem se i lidí v okolí, jestli se jim zdá že má velkou hlavu a prý nezdá :nevim: Štve mě, že nás budou honit všude možně, stresovat a myslím si, že zbytečně, protože velkou hlavu má od narození a každou prohlídku ji má rovnoměrně větší a větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.6.12 18:40

Náš prcek má v necelých 11 měsících 49,5 cm, v cca 7 měsících měl kolem 47, to jsme byli na kontrole na neurologii (kvůli něčemu jinýmu), nikdo to nijak neřeší… :nevim: Starší má taky relativně velkou hlavu (v září mu budou tři roky a má obvod cca 52 cm) a taky to nikdo neřeší… Je fakt, že kluci jsou velcí oba a s velkou hlavou už se narodili… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
27.6.12 19:31

Hmm, tak náš prcek měl v 8M 49 cm, dcera má taky velkou hlavu a vůbec nikdo to neřeší, dceří jsou 4 a je úplně v ořádku. Asi bych an tu neurologii ani nešla, pokud se mimču hlava vyvíjí rovnoměrně, ne nějakým náhlým skokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí