Velký obvod hlavičky na kontrole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.8.14 10:15

Milá Krakatice,

Ráda bych rodila přirozeně.
Mám pár otázek a předem Ti děkuji za jejich zodpovězení.
V jaké poloze jsi rodila?
Měla jsi nějaké utišující léky?
Byla jsi prvorodička?
Vypadá to, že u tebe probíhalo řízené tlačení…
Měla jsi svou porodní asistentku?

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
25.8.14 10:27

Syn měl taky velký obvod hlavy, narozen 34 cm, ve 4 měsících 43 cm, v 6 45,5 cm, v 8 měs 46,5 cm, ve 12 měs 48,5 cm, 18 měs 50 cm…a pak se to ustálilo a teď v 6 letech má 53 cm, takže normál. Byli jsme dřív taky kontrolováni na neurologii, uzv mozku. Naštěstí všechna vyšetření vždy v pořádku. Prostě ne každý roste souměrně podle tabulek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
25.8.14 10:50

@Martina_Elizabeth
Taky jsem chtěla rodit přirozeně, co se stalo, beru jako vyšší moc, prostě se to stalo a můžu se z toho maximálně poučit.
Rodila jsem na zádech - v jakékoliv jiné poloze jsem omdlévala.
Když jsem byla na 5 cm, požádala jsem o epidurál, který mi bez odkladu píchli.
Byla jsem prvorodička.
Nevím, co je řízené tlačení. Říkali mi, že kontrakce mám prodýchávat a netlačit, dokud nebude zašlá branka, že si dítě sestoupí samo. Ve chvíli, kdy jsem měla opravdu pocit na tlačení, jsem zavolala svoji PA. Když dorazila, zjistila, že už vidí vlásky, v tu chvíli se začaly ztrácet ozvy, takže hned volala i doktora. Doktor mi řekl, že mám tlačit, takže jsem v jedné kontrakci dvakrát pořádně zatlačila a syn byl venku. Sám, bez jakékoliv dopomoci a bohužel bez nástřihu, který prostě nestihli, protože nikdo nečekal, že to půjde tak rychle.

Z porodu nemám žádný traumatický zážitek, naopak, vzpomínám na to jako na krásný zážitek (samozřejmě, to co přišlo po porodu už je jiná kapitola, ale zase tam z mého pohledu není žádný viník, prostě se to tak stalo), bylo to celé vklidu, bez hysterie, personál byl moc milý. V průběhu porodu se mi vystřídaly 2 PA, obě skvělé, neustále se chodily ptát, jak mi je, jestli něco nepotřebuji a tak. Potom, co se malý narodil nikdo nechápal, že jsem ho zvládla porodit a být celou dobu v pohodě. Na ta velká poranění se přišlo až při prohlídce.
Kdyby šlo jen o mě, tak rodím znova přirozeně, ale to, že syn má za sebou 5 narkóz a jednu čtyřhodinovou operaci a transfuzi, je pro mě dostatečně silný argument, že další dítě, pokud bude mít velkou hlavičku, budu určitě rodit sekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
25.8.14 11:04

@petula1108 také nás hned po porodu poslali na utz mozku (teda syn už byl úplně mimo tabulky - pořád má percentil 100 :lol: ) kvůli možnému hydrocefalu, ale ten se nepotvrdil, zjistili jen, že má prostě hodně velkou hlavu (teď v deseti měsících má obvod 52cm - a ne, nepřepsala jsem se). Je potřeba to prostě pohlídat, ale nemusí to nutně něco znamenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
16.10.14 16:14

My také bojujem s větší hlavičkou už od čtyřech měsíců. V pul roce 48 cm, v deseti měsících 50 a ted ve čtrnácti 51,5 cm. Jsme sledováni na neurologii, dělali nám ultrazvuk a také magnetickou rezonanci. Nic závažného nenašli. Doufám, ze se to ustálí a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
16.10.14 18:58

@miri31 my máme ve 12 měsících 53 cm, takže jako průměrné devítileté dítě. Je zážitek pro něj kupovat čepice :zed: Naštěstí je syn jinak také zdravý. Oba rodiče jsme nadprůměrně vysocí, takže k té výšce to v dospělosti nebude tlouct do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
27.11.14 23:25

Ahoj holky, byl ted nekdo na antropometrii v Motole, jsk to tam chodi? Jsem objednana s dcerou na 5.12., ale nerekli mi cas. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.11.14 10:02

@Sisinka04 čekali jsme tam s osmitýdenním miminkem 4 hodiny. V chodbě byl průvan a pořadí pacientů se nejspíš určuje losem :think:. Kojit se dá jedině přímo na chodbě (ptala jsem se sestry). Měření probíhá krejčovským metrem a šuplerou. Pro mě to byl natolik otřesný zážitek, že jsme se synem začali radši z Prahy jezdit na kraniometrii do Frýdku-Místku a na neurochirurgii do Ostravy.
Edit: V Motole jsme byli loni na konci listopadu a syn tam navíc chytil rýmu, se kterou jsme pak bojovali měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
6.12.14 20:26

Taky jsme tam byli s pul ročním synem a nic příjemného, dlouhé čekání a pak mučení. Malej dost plakal, když mu tu hlavičku měřili, takže pro nás taky dost otřesný zážitek. Ale co se dá dělat, když je to potřeba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí