Velký obvod hlavičky na kontrole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2704
2.2.10 15:19

Ahoj, m

y se kvůli velké hlavě naběhali dost - Roza byla vzrůstem hluboko pod grafama, velikostí hlavy vysoko nad grafama. Takže z neurologie nás poslali na antropometrii (v Motole, prostě tam měří vše, co se na lidském těle dá) a tam odtud na sono hlavičky, aby vyloučili hydrocefalus. Ten se nepotrdil, jen přišli na cysty :roll: Tehdy jsem z toho byla fakt na mrtvici, kamkoli jsme šli, tak něco… no nakonec se cysty rozpadly a na antropometrii jsem je doslova donutila, aby přeměřili i nás s manželem, a ačkoli se to nezdálo, tak se ukázalo, že nadprůměrně velkou hlavu má i můj muž a Roza to JEN zdědila.

Jo a divnej tvar - tj. protažená hlava dozadu (jmenuje se to dolichocefalie), tak to byl hlavní důvod, proč nás vlastně dětská dr. začala honit všude možně. Mívají to nedonošené děti, což Roza byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla konyová
2.2.10 15:26

jo tak to jsme měli taky…Ale sestřička nám udělala z obvazů věneček a na něj jsme malýho polohovali na záda a srovnalo se to.

• Citovat
  • Upravit
381
2.2.10 16:01

tak jsem rada,ze to neni zadna anomalie,ze i jine ditka maji vetsi hlavicky,on mi to dela snad schvalne,abych mela vetsi obavy,nebo ho moc pozoruju,ale porad se v posledni dobe leka a rozmachuje rucky,dnes skoro cely den prospal,byli jsme taky na ockovani-hexa,tak snad to bude i tim :-( ,dekuju za odpovedi,pomaha mi to,diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
2.2.10 16:05

culikata
posilam fotku nasi hlavicky-makovicky :)
aby jsi byla klidnejsi :)urcite jste zdravi a Dr se jen sichruje kdyby nedej boze bylo neco spatne,je to Dr a je to jeji prace,ale chapu ze jsi z toho nesva :( taky bych byla…Syn byl ve veku Tveho maleho take lekavy,plactivy a jak videl cizi ,bal se…to jw obdobi,neboj ze vseho vyroste…
my jsme rikali,ze ma nas Davidek hlavu jak starosta :)

• Citovat
  • Upravit
Nikynka86
2.2.10 16:13

foto ted,hlava normalni a syn take zdravi :)
neboooj sa :)

• Citovat
  • Upravit
Betty03
2.2.10 16:13

ahoj, nečetla jsem vše. Když si vezmeš ten průkaz a dáš si tam vaše rozměry, jak roste, pokud kopíruje - klidně v nadprůměru ale kopíruje zhruba - tu křivku, tak to podle mě je věc genetiky, u nás v rodině jsou „velké“ hlavy, můj otec má velký problém sehnat čepici, vše je mu malé.
Náš Maty, abys měla pro srovnání: při porodu 37 cm (byl velkej, vážil 4770 a měřil 55 cm), ve 14 dnech 38,5 cm, 6 týdnů 40 cm, 3 měsíce 43 cm, 6 měsíců 46 cm, rok 48 cm.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
2.2.10 17:16
culikata píše:
tak jsem rada,ze to neni zadna anomalie,ze i jine ditka maji vetsi hlavicky,on mi to dela snad schvalne,abych mela vetsi obavy,nebo ho moc pozoruju,ale porad se v posledni dobe leka a rozmachuje rucky,dnes skoro cely den prospal,byli jsme taky na ockovani-hexa,tak snad to bude i tim :-( ,dekuju za odpovedi,pomaha mi to,diky

Kluk má taky velkou hlavu. Na 90 percentilu. Honili mi s tím už v těhotenství. Pak byla záhada s velikostí u porodu. Zapsáno má 37 cm. Takže když měl po 14ti dnech zase 37 cm tak velké halo, že hlava neroste. Manžel ale přísahal, že ale u porodu hlásili 35 cm. Shlédli jsme video a potrdilo se to. Takže roste přiměřeně, ale je už od porodu docela velká. Mimochodem, máme stejnou čepici. Asi pro hlavatce. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
381
2.2.10 17:34

Nikynko,tak to je mazec ta hlavicka 8-o ,Tobis ji mel zhruba taky takovou,zatim nedelam zavery,verim,ze nam zitra reknou,ze je to v poho,jinak ,mrkla jsem na tu krivku a stale vice se oddalujem od toho nejvyssiho percentilu,nevim,nikdo tady nepisete zadne zavazne problemy,tak asi to neni vazne,zitra napisu,jak jsme dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.2.10 12:35

tak zatim zadne novinky,pan doktor naznal,ze vyvojove je normal,ale poslal nas na ultrazvuk,ktery odhali dalsi,takze defakto nic noveho nam nerekl nez doktorka v poradne:-(,ze ma opravdu hlavinku nad normal,ale celkove i vaha je na jeho pul roku veku,tak uvidime.Byla to jen prohlidka okem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
3.2.10 22:33

Synovi roste hlavička od narození hodně rychle, narodil se na spodních percentilech, vzal to útokem- ve 3. měsících má obvod o 8 cm větší (42,5cm)- bříško měl vždycky útlejší než hlavu (no zase lepší než typ „dinosaurus“ (jinak měří 65 cm a váží 6 kg cca). Fontanela OK, neuro OK- jen teda blbě pásl, páč ta hlava je jak metráková, ale už jsme to vypilovali:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.10 09:25

Malej má hlavičku větší oproti tělíčku, teď už se to vyrovnává, po porodu 38 cm a v roce 48 cm.

Foto cca v 7 měsící :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
4.2.10 10:05

janinko,malej je krasnej a ma krasnej tvar hlavy :-) ,jinak zalezi na tom ultrazvuku,diagnostikoval nam makrocefalie45cm(min+2cm),+dolichocefalie,coz je podlouhla hlava,dale ultrazvuk posoudi Hydrocefalus-zrejme mozkomisni tekutina-to bych teda nechtela,tj.na cely zivot:-(,no a pry muze mit brzy srostle svy???????a to se resi operativne-ja se z te nemocnice uz od porodu nemuzu vyhrabat,tak cekam do uterka.Ja si teda myslim,ze to ma z porodnich cest,ja je mam uzke,sel docela pomalu ven,nejak se tam sprajcnul,sel o 14dni driv,v terminu bych uz rodila zrejme cisarem,kvuli tomu,ze byl na moje kosti velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.2.10 11:16

tak jsem dneska hledala očkovák a našla průkazku, takže dcera měla při narození obvod hlavy 41cm (4kg, 54cm), ve 3měs. 43cm, 6měs. 46cm, rok 48cm, rok a půl 50cm … takže myslím,že trháme rekord :D no a dneska má hlavu jak koblížek a všechno ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.2.10 11:20

a takhle vyrostla ;)

Culikata - držím palce, ať je všechno ok, dcerku jsem kvůli velké hlavě nedokázala protlačit, měla jí navíc ještě ne šišato položenou, takže nakonec šla CS a stejnak měla ode mě pěknou modřinu na vršku hlavy, jak jsem jí neúspěšně cpala ven :lol:
Při odchodu z porodky mi jedna sestřička řekla, že dcera bude taková „starostka zeměkoule“ no trefila to správně ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.2.10 14:09

ja jsem asi moc sebekriticka,ale vsechny ty vase hlavicky mi prijdou krasne a roztomile,jen ta nase je divna :cry: ,zkousim ho davat spinkat mezi dva molitany,aby mu hlavinka porad nepadala na bok a spal na zatylku,zatim mu to nejak nevadi,naopak spi jak dudek,snad to pomuze :nevim: ,jinak diky za podporu,verim,ze nalez mit nebude,ze je to proste takovy tvar a jeste se urovna,hlavne at je zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí