Velký obvod hlavičky na kontrole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12681
27.6.12 19:34

@martyk My jsme taky měli v 8 měsících 48 cm a neřešili to a najednou v roce je to problém, přitom podle toho grafu jsme malinko nad linkou. My tam půjdeme objednala jsem se, ale štve mě to, protože mě přijde, že dneska naní dítěte, který by si neprošlo dětským neurologem-asi nějaká moderna :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
27.6.12 19:47

No já myslím že my určitě nikam nepůjdem, naše dr. je v tomhle neřešící. Dcera měla taky velkou (už si nepamatuji kolik) a taky nás nikam neposílala. Budou jí 4 a čepice kupujem na 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
27.6.12 21:39

Ahoj holky tak my meli taky velkou hlavicku pry, pri porodu cisarem ho nemohli ani vytahnout mel 39 cm a ted ma 2 mesice a ma 41 tak nevim jestli je to moc nebo jak :nevim: jdu na kontrolu az ve 3 mesici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irouch
28.6.12 07:00

Souhlasím. Oni se dost jistí. Mám pocit, že to řeší akorát některé doktorky. Naše pediatrička je dost,,pečlivá,, na takovéhle věci…oba kluci prošli Vojtovu metodu - podle mě opravdu zbytečně, spousta odborných vyšetření. Pro zajímavost teď s tím malým, kterému byli v březnu dva roky navštěvujeme foniatrii, psychologii, neurologii a LOGOPEDII!!! To vše kvůli tomu, že se mu nechce mluvit! Je naprosto v pořádku, i ty psycho vyšetření atd to potvrzují (což jsme věděli, rozumí všemu, reaguje na vše, chápe, komunikuje…ale po svém…prostě mluví svojí řečí…no, každopádně se nevejde do tabulek, kde má ve dvou letech říkat pomalu věty…a on dá tak deset slov :lol:…s tou hlavou, buďte v klidu, takových dětí je opravdu dost a už jsem si zvykla a líbí se mi takhle…jak jsme byli na antropologii v motole, tak tam byl chlapeček a ten měl hlavu jako tenisák! Bylo to hrozný a to je podle mě problém, ne o trošku větší obvod hlavičky. Ale byla jsem z toho taky špatná, řešili jsme to od šesti týdnů…a vlastně si o tom povídáme při každé preventivní prohlídce…stále se nám nevejde do tabulky - mě to nepřekvapuje, ale paní doktorku asi joooo 8o

• Citovat
  • Upravit
381
1.7.12 11:46

Zdravim maminky velkych hlav a gratuluju tem, u kterych se doktori jisti a poslou na adekvatni vysetreni, u nas tzn cetecko, nas pul roku honili vsudemozne a nic nezjistili, az teprve na ct, ze ma predcasne srostle lebecni svy, kdybychom to nechali byt a do tri let neresili, tak by mi kluk zrejme v dalsich letech nepodekoval, protoze by vypadal s prominutim jak monstrum a dalsi nasledky radsi nevzpominam. Takze maminky pokud se vam neco nezda, pro vas klid a zdravi ditete doporucuji odbornika ve vetsich mestech, nam to zjistili v Brne a za to patri me velke podekovani, ac by to melo byt prirozene, ze lekar zjisti pricinu, bohuzel ne vzdy, v dalsich trech klinikach, tomu tak opravdu nebylo. Preji vsem krasne a zdrave deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
19.7.12 10:50

Ahoj holky,
mám podobný problém. Včera jsme byli na neurologii pro větší fontanelu v 9 týdnu. Malý má fontanelu 4×4 a velikost hlavičky nyní 41cm. Je to normální? Neurolog napsal také do zprávy pro dr, že je viditelná dolichocefálie a také, že je nedokonalé vzpřímení hlavičky a posílá nás na rehabilitace a máme každý týden přeměřovat hlavičku. Mám z toho teď hrozného nerva – mám strach aby to nebylo něco špatného. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
25.7.12 14:23

Ahoj přidávám se k vám, můžu? my taky bojujeme s velkou hlavičkou je nám 9 měsíců a máme 49cm 8o jsme hlídaní na neurologii, byli jsme na sono mozku, vše je v pořádku, bude prostě asi mít větší makovičku, jsem ráda, že nás hlídají, člověk má jistotu, jinak malý se vyvýjí krásně, jede podle tabulek, krásně se plazí, péruje na kolínkách a je hodně živý......jo a fontanela se už konečně uzavírá, už je jen 2krát 2cm :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
10
31.7.13 12:14

Ahoj maminky.. Dnes na kontrole na neurologii nám Lékař řekl, že syn má velkou hlavu, že je takovej fortelnější a že je takovej velikej na svůj věk. Celou dobu jsem si myslela, že je vše ok, vzhledem k tomu že je syn vysoký. Synovi jsou 2 roky, měří 93 cm, obvod hlavy 53 cm, a váha 15 kg. Můžete mi říct, jak na tom byli vaše děti kolem druhého roka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
1.8.13 16:09

Cm @Kris00 ahoj,tak my máme 20měsíců a 87 cm 11.5kg a hlavičku 51,5cm

• Citovat
  • Upravit
25.8.14 09:04

Zdravím všechny budoucí maminky a maminky,
Ve 34 týdnu nám pan doktor ( primář ) naměřil obvod hlavičky 36,5…
V rodině máme větší hlavičky, ale tento obvod opravdu nikdo v těhotenství ani při porodu nemel:-( Čekáme holčičku je to větší miminko ma již 3kg.
Zřejmě bude mít u porodu více než 4 kg.
Maminky prosím o radu mám se něčeho obávat?
Díky za odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
25.8.14 09:14

Myslim, ze tentyz den jiny dr by nameril zas neco jineho. neresit;-) porodit se da cokoli, zalezi i na tve dipozici. kamaradka rodila holcicku 4,9kg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
25.8.14 09:26

@Martina_Elizabeth tohle měření je pořád značně subjektivní, každý doktor naměří týž den něco jinýho… syn měl přes 4 kg, hlavu přes 39 a naprostá pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.8.14 09:33

Dcera měla při narozeni 3,5kg a hlavicku 33,5cm (40+0) a to mi tvrdili ze bude mít 4kg. Snad vše dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
25.8.14 09:38

@Martina_Elizabeth Zdravím, rodila jsem dítě s obvodem hlavy 40cm (řekli mi, že kdyby to nešlo, tak ani nesestoupí do porodních cest, pánev mi měřili 2 týdny před porodem, také mi řekli, že by to neměl být problém). Porod normálně postupoval - první kontrakce o půlnoci, v 5 ráno jsem byla na 5cm a v 8 byl na světě na dvě zatlačení.
Bohužel až když byl malý venku, začaly problémy. Navenek jsem byla téměř bez poranění, ale uvnitř jsem byla hodně potrhaná a měla jsem natržený i svěrač (dítě ztrácelo ozvy, řekli mi tlačte a v té rychlosti mě ani nestihli nastřihnout - šlo cca minutu). Poranění 3. stupně se mi hojilo několik měsíců, naštěstí mě výborně sešili, takže jsem bez následků. Hůř na tom byl syn.
Následkem velkého stlačení hlavičky při porodu se u něj postupně objevil veliký kefalhematom , který sám o sobě není problém, ale ten náš kefalhematom osifikoval (zkostnatěl) přímo přes lebeční šev a tím způsobil jeho předčasný srůst, takže lebka zcela přestala růst do šířky. Jediná možnost, jak tento stav řešit je operace, takže následkem přirozeného porodu muselo moje dítě v 5 měsících podstoupit několikahodinovou operaci, při které mu odoperovali kus lebky.
Na další dítě už mám od neurochirurga potvrzení, že v případě makrocefalie plodu (velké hlavičky) důrazně doporučuje porod sekcí.
Takže být vámi, tak trvám na pravidelném měření hlavy a případně na sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.8.14 09:49

U prvního mi říkali, že bude mít minimálně 4 kila, měl 3140 a hlavičku taky malou, tuším 32, no stejně jsem rodila akutním císařem, takt o bylo celkem jedno nakonec, ale rozdíl v odhadu a ve skutečnosti byl dost velký. Druhý měl odhad 3500, což se trefili celkem přesně a hlavička už měsíc před porodem měla přes 35 a skutečnost byla 36 a já měla jen pidi nástřih, který navíc dělali až u ramínek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí