Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Vidíš, moje dcerka ma nohu 29, 3 roky a vypadá na 5.. na hřišti na nás všichni blbe čumí, že je asi postižena.. opravdu vypadá jak predskolak a myšlení na 3.. syn ma rok a půl, nohu 25, výškové jak normalni triletak..
Malý jsou tři pryč a má 28, tak doufám, že jí to vydrží aspoň do příštího podzimu ![]()
Ja predpokladam, ze za rok se k tomuhle cislu taky muzeme blizit. Sama mam nohu 42 a pres 160 cm jsem bohuzel moc nevyrostla, a co si tak pamatuju, do tehle vysky a nohy jsem dorostla velmi brzo a pak se to zaseklo. Zive si vybavuji, jak jsem ve dvanacti vlezla do obuvi a poprosila o kozacky v tehle velikosti a pani prodavacka na me zpatra kouka a povida - ale to neni pro tebe, ze ne? Bohuzel… Proste nekdo roste tak a nekdo jinak a nekdo velmi rychle nastartuje a pak zpomali a nekdo stale ne a ne nastartovat, ale pak roste do dvaceti.
Mimochodem, tuhle si v obuvi pani libovala, ze letos poprve ma dcera stejne boty na jare i na podzim. Bylo ji 5,5 roku. Memu ditku nejvic vystrelila noha v prvnim roce - 4 cisla za 3 mesice, to jsem taky trnula, kam to dospeje. Dalsi tri cisla uz si rozlozila na cely rok.
Dcera 7 let ma boty 35, uz ji jsou temer male… Ja mam nohu 42,5, manzel 44. Oba nejvetsi nohu ze sve rodiny…
Ženy, tak já vás asi trumfnu všechny, dcera 8 a půl roku - vel.nohy 37-38 ![]()
Fakt skvělé shánět jakékoliv křusky ![]()
A ještě lepší sehnat kalhoty, dole úzkýma nohavicema neprotáhne tu svou velkou nohu, a roury gatě teď dělají asi všude…
@liška asi dopadnene stejne, od miminka ma nohu o nekolik cisel vetsi nez jeji vrstevnici…
@Alay88 někdo to tak má, se nedánic dělat.. můj má taky obr nohu - u toho kluka se to ztratí, to je fakt, ale v 8 letech mít rozmezí 38-39 též nic moc ![]()
@MarieOVMUC píše:
Vidíš, moje dcerka ma nohu 29, 3 roky a vypadá na 5.. na hřišti na nás všichni blbe čumí, že je asi postižena.. opravdu vypadá jak predskolak a myšlení na 3.. syn ma rok a půl, nohu 25, výškové jak normalni triletak..
jo, to znám. Prcek byl k tomu, že je obřík, pomalý. Chodit začal ve 14 m. Neobratný méďa, naštěstí z toho vyrostl. Ještě nemá 5, ve školce funguje s předškoláky.
Tak starsi 3,5roku ma nohu 26 mladší rok ma 19-20. Jinak já nohu 41 manžel 40
@blecha72 mi mladsi chodí od 7 mi mesicu:) ale taky jako meda, porad „namazany“ ![]()
@kintly ty jo, takovou malou nozku? Muj ma 48 nohu:D ja sama mam tech 41:D
Ja si nemohla pomoct, suchy humor me byvale spoluzacky s nohou c. 43