Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Tunrida Ale kdyt já ho nemůžu dat do normální autesedacky, pokud sam nesedí, ne? ![]()
@KatieVee píše:
@Tunrida Ale kdyt já ho nemůžu dat do normální autesedacky, pokud sam nesedí, ne?
To taky není normální autosedačka. Je to do 0 kg do 18 kg s tím, že od 0 kg vhodná každopádně určitě není, ale je to právě sedačka, se kterou se dají překlenou tyto váhové výkyvy, když se dítě vymyká průměrům. Tahle kategorie se upíná stejně jako vajíčko proti směru jízdy a dál ti nebudu kecat, protože to přesně nevím, ale při dosažení požadované váhy se upne po směru jízdy a dá se používat do 18 kg.
@Amys kočárek mám přesně tento, ale v popisku nosnost vajíčka není
http://www.kocarky-michael.cz/…Michael-cz-3 ale opravdu mám za to, ze paní rikala max do 9kg
@KatieVee píše:
@Amys kočárek mám přesně tento, ale v popisku nosnost vajíčka neníhttp://www.kocarky-michael.cz/…Michael-cz-3 ale opravdu mám za to, ze paní rikala max do 9kg
Co jsem koukala, tak Camarelo dělá jenom jeden tip autosedačky a ta je teda opravdu do 13 kg.
@Tunrida tak asi to možné je, ale ted jsem našla též od Camarela, ale nosnost píšou do 11kg. Tak babo rad ![]()
My máme doma taky pořádnou cvaldu, v 5.měsíci jsme začali mít problém, že jí čouhala z vajíčka hlava a váhově byla na hraně (vajíčko do 11kg). Pořídili jsme sedačku Britax first class plus, která je 0-18 kg, do 13 kg proti směru jízdy a pak se otočí jako normální sedačka. Dá se polohovat, takže i samo nesedící miminko je ve správné poloze.
@KatieVee většina vajíček je do 13 kg, takže dítě 4 měsíce a 8 kg se tam vejde, pokud dítěti začnou koukat nohy to nevadí, nesmí mu koukat hlava.
Pokud by přeci jen začala koukat hlava, tak dá se pořídit větší vajíčko( ono většina těch vajíček z trojkombinací jsou menší) a nebo jít do protisměrky 0-18 kg, je to už větší sedačka, ale stále v protisměru jízdy.
Já bych přesedlala dítě do autosedačky 0-18 kg.
Všechny jsou polohovací a na 4 roky máte vystaráno.
Jak píše Steeve přede mnou autosedačka proti směru jízdy je sice bezpečnější, ale pak už se chce dítě dívat dopředu a já chci na něj v autě také vidět ( pokud nesedím vedle dítěte na zadním sedadle), takže bych koupila typ autosedačky 0-18 kg, ale ve směru jízdy.
Každopádně konečný výběr je jen na vás ![]()
@Pavoučnicee píše:
Já bych přesedlala dítě do autosedačky 0-18 kg.
Všechny jsou polohovací a na 4 roky máte vystaráno.
Jak píše Steeve přede mnou autosedačka proti směru jízdy je sice bezpečnější, ale pak už se chce dítě dívat dopředu a já chci na něj v autě také vidět ( pokud nesedím vedle dítěte na zadním sedadle), takže bych koupila typ autosedačky 0-18 kg, ale ve směru jízdy.
Každopádně konečný výběr je jen na vás
Tak ty 0 - 18 jsou pro malé děti vždycky proti směru jízdy, nexistuje žádná, která by byla jen po směru jízdy. Je to kvůli tomu, že malé dítě ještě není dostatečně pevné na to, aby mohla „hlava lítat“ při každém zabrždění dopředu a dozadu, jak je to běžně po směru jízdy. Tím, že je dítě v protisměru, tak je ta hlava chráněnější - víc zpevněná, proto je tak důležité, aby nepřečuhovala na rozdíl u nožiček, u kterých je to jedno.
Podle nejnovějších testů je snad proti jízdě bezpečnější pro dítě až do 4 let. Tudíž pro mě není rozhodující zda se chce mé dítě dívat nebo zda je pro mě jednodušší na něj vidět, ale bezpečnost mého dítěte.
Zdravím, měli jsme úplně stejný problém, taky sedačka v rámci trojkombinace, nosnost byla do 9 nebo 10 kilo a holka nám jí začala přerůstat a přitom ještě neseděla. Sice jí z ní hlava nelezla, ale bylo vidět, že není správně umístěná vzhledem k podpoře krku. Zakoupili jsme sedačku 0-18kg - Cybex Sirona M i-size. Je otočná, takže v ní lze vozit dítě proti směru klidně až do 2 let, pak se otočí po směru, sedí v takových kolejnicích, takže se dobře polohuje a má i hodně místa na nohy v protisměrné poloze. Dá se dát do ležaté polohy prakticky jako vajíčko pro malé děti. Lituju, že jsme jí nepořídili rovnou, má novorozeneckou vložku a fakt tam lze vozit prtě odmala. Podle poslední evropské normy (tzv. „i-size“ norma) se stejně děcka doporučuje vozit proti směru min. do 18ti měsíců, ale nejlépe co nejdéle to jde, je to pro ně bezpečnější s ohledem na krční páteř. Zatím se tolik těchto sedaček nevyrábí, nějaké dělá i Römer (ty jsou ale menší, zkoušeli jsme a nevěřím tomu, že tam narvu 4 leté dítě) Maxi Cosi a Besafe (ty jsou ale ještě dražší). Každopádně tento typ sedačky vřele doporučuji, nevýhoda je ale cena. Když jsme pořizovali my, tak jsem se snažila nějakou sehnat v bazaru, ale byla to poměrně novinka, takže ještě nebyly, třeba už je situace lepší. Co se týče toho, jak to bere prcek - no dokud mu neukážete, jaké je to jezdit po směru, tak mu to nepřijde a sedačka je s podstavcem vcelku vysoká, takže z okýnka je vidět. Pokud chcete na dítě vidět, pořiďte si zhruba za 3 kila zrcátko na opěrku ![]()
Holky a nemáte některá tuto? http://m.pinkorblue.cz/…a130881.html sedačky od romeru jsou asi nejkvalitnější co ctu, tak nevím jestli koupit opravdu takto ověřenou věc nebo klido nějakou méně známou značku. Chci pro malého co nejvíce komfortu a hlavně bezpečí. Prosiiiim poradte ![]()
Moje dcera měla ve 3 měsících 9,335 kg a vešla se do roka v pohodě do MaxiCosi Cabriofix.