Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky a nemáte některá tuto? http://m.pinkorblue.cz/…a130881.html sedačky od romeru jsou asi nejkvalitnější co ctu, tak nevím jestli koupit opravdu takto ověřenou věc nebo klido nějakou méně známou značku. Chci pro malého co nejvíce komfortu a hlavně bezpečí. Prosiiiim poradte ![]()
Moje dcera měla ve 3 měsících 9,335 kg a vešla se do roka v pohodě do MaxiCosi Cabriofix.
@KatieVee Já mam 3 měsíčního s 10 kg a mame romer a do toho se vejde
@annaei jakoze akorát, nebo ma prostoru ještě dost? A jak jste jinak spokojena?
@Tunrida Já mam tu sedačku od 0-18 kg a myslim, že je v tom stejně zkroucený jako ve vajíčku. Je mnohem větší než vajíčku tim pádem logicky bezpečnější.
@KatieVee Má prostoru dost a umim si představit, že tam bude do 2-3 let než bude mít sedačku 15-36 kg určitě
@mooch to musela být super dlouhá, protže muj má problem většinou na šířku sedačky
@annaei a je to opravdu vhodné pro tak male mimco? Jaký je ten „záklon“? Spise leží než sedí?
@KatieVee Můj je v tom od narození a přijde mi to stejné jako vajíčko já mu to teda dávám víc do náklonu než je to podle výrobce
Mam 0-18 kg Cybex Sirona, jsme strasne spokojeni, starsi byla do 2,5let protismerne, mladsi budou 2 a taky v pohode protismer.Jde dobre napolohovat
@KatieVee píše:
Holky a nemáte některá tuto? http://m.pinkorblue.cz/…a130881.html sedačky od romeru jsou asi nejkvalitnější co ctu, tak nevím jestli koupit opravdu takto ověřenou věc nebo klido nějakou méně známou značku. Chci pro malého co nejvíce komfortu a hlavně bezpečí. Prosiiiim poradte
Osobně bych vybírala mezi Cybex, Maxi Cosi a Romer, to jsou velmi bezpečné a zároveň prostorné sedačky obecně. Máme Cybex a oba syny jsem v ní vozila více než rok, druhý syn má 80cm a skoro 11 kilo a teprv nedávno v necelých 13měsících šel do sedačky 9-18kg.
@annaei píše:
@mooch to musela být super dlouhá, protže muj má problem většinou na šířku sedačky
jo jo, to byla. Váhově na horním percentilu, výškově totálně mimo tabulky. Naštěstí ve 2 letech už byla i výškově na horním percentilu, tak nás nehnali nikam na speciální vyšetření.
(Loni byla na táboře a byla výškově stejně, šířkově 2× větší než o 5 let starší drobná holčička)
Jak psala i @Hoa Mai, tyhle 3 značky (Cybex, Maxi Cosi a Römer) bych preferovala a ohledně konkrétních typů sedaček pak projet pár testů, dTest dělá vcelku pravidelně a ještě lepší je ADAC. Určitě bych nekupovala teď větší vajíčko, protože byste pak kupovali za chvilku zase větší sedačku, to si myslím, že ta kategorie 0-18 je v daném případě optimální, protože počítá s malými dětmi a dá se hodně položit - alespoň ty obousměrné a čistě protisměrné. Rozhodně se pak vyplatí sedačku předtím vyzkoušet v obchodě. Např. my chtěli původně koupit od Cybexu Pallas, která je na 9-36kg, vyšla na nějakých 6 a půl tisíce a v testech vycházela naprosto božsky, ale po konzultaci s prodavačkou v obchodě a vyzkoušení jsme prostě dospěli k názoru, že i když má dcera potřebnou váhu, tak je na to ještě malá, i při nejmenším nastavení neměla krk na správném místě, je to tak pro dítě spíš od roka či roku a půl, ale vzhledem k tomu, že nám vajíčko přerostla a nechtěli jsme kupovat na chvilku o něco větší vajíčko, tak jsme nakonec zvolili tu naši Sironu M 0-18kg obousměrnou (za ne zrovna lidových 9,5 litru), kterou bude mít snad do 4 let. Cybex ještě nabízí možnost při posměrné jízdě takového protinárazového pultíku, který v testech bezpečnosti boduje, ale každé dítě ho nesnese, tuším že u Cybex Sirony klasické a hlavně těch vícekategorických sedaček je právě pultík.
Jinak jak jsem říkala, zkoušeli jsme römerky, které taky v testech vycházejí dobře, ale jsou prostě menší, hrozí že se bude muset dřív pořídit větší sedačka. Maxi Cosi 2 way pearl je naprosto boží, ale byla dražší ještě o další 2 tisíce, resp. najdete jí za 6,5 -7 tisíc JENŽE se musí dokoupit i základna k tomu zvlášť za 5 a půl litru ![]()
Já mám právě hroznýho prcka, teď má 9 m, a 6400 g, 70 cm. Sedí nám a mám pocit, že za chvíli nebude chtít být ve vajíčku, takže já určitě půjdu do 0-18, a díky za typ, vyzkoušíme tedy výše uvedené. ![]()