Velké potíže s matematikou 2 třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
7.1.18 17:48
@Ou píše:
@Fassatka Zajděte do pedagogicko psychologické poradny. Ve druhé třídě se právě nejčastěji začínají objevovat specifické poruchy učení.

To je sice pravda, ale přijde mi to předčasné a zbytečné hledat nějakou diagnózu. Loni touhle dobou děti sotva začaly počítat s čísly do deseti. Rok na to se po holčině chce, aby počítala zpaměti do 100 bez názorných pomůcek, navíc byla měsíc nemocná. Spíš si myslím, se na ni zbytečně moc navaluje, že nemá zažité spoje ani představy o číslech a operacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
7.1.18 17:53
@berďana píše:
@hanka.br.
No jo, bavis seo tom jako o bohapustem nesmyslu ale o to ani nejde. Nechci se zde s tebou dohadovat. Tolik casu nemam a neni to v mem zajmu. Ja jsem zakladatelce odpovedela na jeji otazku a tim je to pro me ukoncene. Zdrvim :nevim:Příspěvek upraven 07.01.18 v 17:46

Bohapustým nesmyslem jsem označila tvoje tvrzení o tom, že stovková tabulka je blbost. Jsem si jistá, že to velmi dobře víš, nevěřím, že bys to nepochopila. Omlouvat se nemusíš a ani nemusíš z diskuze kvůli tomu odcházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
7.1.18 17:56

@hanka.br.
Neodchazim z diskuze. To by byla blbost. Ta tabulka proste u spousty deti nefunguje. Musi se ucit jinyma metodama. Vychazim z toho, ze zakladatelky dcera uz s tabulkou pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.18 18:12
@Fassatka píše:
Ahoj maminky, chci se poradit: Mám dceru 8 let, druhá třída. Konkrétně odčítání a sčítání do 100. Vůbec si s ní už nevím rady. Sedíme nad tím denně hodinu a stejně k ničemu. Konkrétně příklad typu: 86-13 neví, ale třeba 86 -10 spočítá správně. Je úplně dutá :D Denně brečí, že tomu nerozumí. V jiných předmětech bez problémů. Když jsem se ptala na doučování z matematiky ve škole, možné prý není až od 4 třídy. Učí se s ní také děda, ale výsledek stejný. Nevíte, kam bych se měla obrátit, abych jí s matematikou pomohla? Učitelka mě nepomůže, prý máme procvičovat…Díky za radu.

Mě hlavně udivuje, že tebe udivuje, že příklad 86-13 je těžší než 86-10 :lol:

Ten druhý je přeci jako odčítání do deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
7.1.18 18:24

Tak já jsem byla odjakživa na matiku blbá. Prakticky pro mne celá matika skončila tam, kde skončily možnosti trojčlenky a „praktických“ slovních úloh. Zbytek jsem si nedovedla prostě představit a tak byl konec. Když jsem nad tím tak přemýšlela, tak metodu rozkladu používám při odčítání, ale i při násobení, dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
7.1.18 18:34

@lalaláček
A v tom je ten problem. Ty deti nejsou blby, oni si to opravdu pouze jak ty pises, neumi predstavit. I z toho duvodu si to maji moct i osahat atd…, tedy pojit casti do sebe… Videla jsem i slavneho experta ktery nasel metodu pracovani s temito detmi prez praci s vodou…sup s tim do zkumavky a ruznych jinych nadob a tim je to ucil. Byl opravdu ve svem oboru jednicka. Bohuzel se tato metoda zatim nijak nevyucuje. Je to velika skoda, jelikoz je prokazano, ze funguje bajecně i u tak receno ztracenych pripadu, ale uz jsem zapomela, jak se ten pan jmenuje. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.1.18 15:55

Moje malá sestra ted nastoupila do první třídy, a už ted ji ta matematika dělá problém, no snad se to zlepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
8.1.18 16:13

@Musulka12 Syn taky chodí do první a počítání zpaměti do 10 mi prijde normalni. Musí si to zafixovat, aby si pak umeli odvodit vetsi cisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
8.1.18 16:18

A rozklad u vetsich cisel pouzivam i ja dodnes a to je mi 43. 86-13 tj 86 minus 10 je 76 a 76-3 = 73.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
8.1.18 20:15
@hanka.br. píše:
Proč ne?

Učitelka nám říkala že vy ve druhé třídě už neměli počítat na prstech ale zvládat to z hlavy ale pokud s tím nějaké děti mají problém nebrání jim je používat. Je to prý aby si to zautomatizovali. Ty prsty mají být jen pomůcka na na učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
8.1.18 22:53

@MARKETAB81 Prsty jsou nejpřirozenější počítadlo a je chybou dětem zakazovat je používat, pokud to potřebují. Pokud to nepotřebují, přirozeně je používat nebudou. Menší děti používají prsty do 10, starší děti si na prstech odpočítávají násobky, prsty používají i dospělí, když řeší složitější zadání z hlavy. Zakázat požívání prstů nevede k ničemu.
@alena36 Ne všem dětem zrovna tenhle typ rozkladu vyhovuje. Existuje jich řada jiných. Učila jsem spoustu dětí, které měly výsledek dobře, ale všechny rozklady blbě - v metodě, která jiný způsob rozkladu nepřipouštěla. Děti z toho měly jenom zmatek. Je dobré jim rozklad nabídnout, pokud si samy systém vytvořit nedokáží, ale netrvat na něm jako na jediném možném a správném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
8.1.18 22:57

@hanka.br.
V tom mas pravdu. Bohuzel prsty zakazují i ve skolach. Ja to take beru jako super pomucku na rychle reseni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
9.1.18 11:32

@berďana Já do toho vstoupím, zbytečně si napadla @hanka.br. O tu tabulku jsem prosila já…chtěla jsem vědět jak vypadá. Mě přijde poměrně trefná :think: Zatím nic podobného nepotřebujem, dcera počítá v první třídě dobře, problém u ní trochu dělá odečet, tak sem tam udělá chybu a tak si pomůže prstíkama.
Ptala jsem se na to včera učitlky, jestli jí to máme zakazovat 8o Neb vedlejší třída to má zakázané :zed: a ona mi řekla, že rozhodně ne…doma jí prej můžu dát pro názor konoflíky, víčka od petek apod. Ve škole mají počítadla. Tak jsem jí ze souboru her vyndala žetonky na Dámu a ona si to počítá pro představu, i když včera odečítala mnou napsané příklady z paměti.
Není třeba se tu hádat, každý si osvojí podle mě svojí metodu a každý názor a nápad má svého diváka a používatele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
9.1.18 20:17

@alisekR
Me ani neprijde, ze jsme se hadaly. Spis jsme si vymenily nazor na tabulku, ktery jsme ( vychazim z urcite situace) proste mely rozdilne. U nekoho proste tabulka funguje, u nekoho je zbytecna. O to slo. Jinak nerikam, ze @hanka.br. nemela svou pravdu. Tech pravd bude opravdu vic, ja popisovala praci s ditetem, ktere ma velike problemy s cisly a ze zkusenosti i s tou tabulkou. Vudy zalezi na tom, z jakeho pohledu se na to vzdy divas. To neznamena, ze kdyz jsem si s ni tady v tutom tematu nesedla, ze si nesednem i v jinem. Jinak je moc hezke, ze si nasla cestu, jak s ditetem pracovat, u nas se tuty pomucky take dobře ověřily. V tvem pripade mi to krasne ukazalo, jake rozdily delaji ucitelky. Jedna trida deti to pouzivat muze a druha trida to ma zakazane, coz mi pripada dost ujete. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.1.18 11:18

@alena36 Mne to moc normální nepřijde, nemůžu to snad dítě naučit jak báseň J. Wolkera. Kdyz budu denně počítat příklady byť na prstech a správně, tak pak už do taky bude umět zpaměti, ale jde o začátek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí