Velké téma "bydlení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
10.7.21 16:45
@Josefuna píše:
Rozumnost lidi vidis na volebnich preferencich. Byli jsme nejhorsi v covidu v Evrope, mozna i skoro ve svete, a Babis ma stale hodne preferenci. Myslela jsem, ze po tom fiasku a rok zavrenych skolach je odrovnany, ale neni. Mozna ho voli i ti zivnostnici, co dostavali podporu. Vzdy jsem se jich zastavala, ale ted vidim, ze rada z nich jede letos na dovolenou k mori, takze asi tak financne vycerpani nejsou. Clovek by si myslel, ze jsou opravdu v tezke situaci, ale zrejme ne.

Volí ho pořád ti stejní. A nenech se zmást preferncemi. To jsou takové hrátky s čísly, které teď nic moc neznamenají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:46
@Prof. Farnsworth píše:
Tak se jedna napíše na manžela, jedna na manželku, jedna na dítě, babičku… A když se zdaní, kdo myslíš, že u pronajímaných bytů tu daň zaplatí? Prostě stoupnou nájmy. Všechny. Protože si to pronajímatelé zahrnou do nájmu.Jednaz mála věcí která by teď pomohla je zkrácení stavebního řízení. Někde jsem četl, že vyřízení všech povolení trvá u developerských projektů 5 - 10 let. Developeři by stavěli víc, protože je stále obrovská poptávka.

Tezko budu neco psat na dite, kteremu neni 18. A na babicku, jako na vlastni matku? Pokud nejsi jedinacek, nedoporucuji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:46
@Josefuna píše:
No tak samozrejme, nemuzu psat o konkretni situaci konkretnich lidi a mest. Ale asi nelze poprit, ze situace je spatna.

A podle čeho se špatnost situace měří??? Já to tak třeba nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:48
@P4ja píše:

Tak asi kdyz uz ve srovnani v ramci Evropy potrebuji Cesi na porizeni prumerneho bytu nejvice rocnich platu ve srovnani s jinymi staty, tak to tu tak dobre nebude, nemyslis? Na tom neni co zkoumat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:49
@Josefuna píše:
Cim vice bytu k dispozici, tim vetsi konkurence a nizsi ceny. Melo by to tak teda fungovat. Jenze to by muselo tech bytu byt opravdu hodne a ne tri projekty na celou Prahu nebo Brno.
Ty reknes, ze u vas se postavilo, ale byty jsou volne, protoze na ne nikdo nema. To nedava moc smysl, aby developer roky takhle drzel prazdne byty, taky potrebuje penize z vystavby zpet a zisk.

Nepsala jsem nic o tom, že se u nás postavilo. Jen, že byty jsou volné. Protože je tady spousta bytů, do kterých se mladým nechce. Stejně jako domy, kde nikdo nebydlí. Lidí fakt není astronomicky víc. Aby se muselo donekonečna stavět vše nové.

Jen je potřeba, aby se třeba města a vesnice namísto prodávání stavebních parcel, podívaly, kde jsou byty a domy, které leží ladem. Místo nekonečného nabízení se developerům a nebo rozprodávání polí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:50
@P4ja píše:

Treba takto se to meri https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:51
@Josefuna píše:
Tak asi kdyz uz ve srovnani v ramci Evropy potrebuji Cesi na porizeni prumerneho bytu nejvice rocnich platu ve srovnani s jinymi staty, tak to tu tak dobre nebude, nemyslis? Na tom neni co zkoumat.

A fakt je potřeba, aby každý měl svůj dům/ byt? Pak nemusí fňukat, že daleko dojíždí. Prostě ukončím nájem a jdu tam, kde práce pro můj obor je. Takhle to vidím já, že v tomhle jsou Češi konzervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:51
@P4ja píše:
Nepsala jsem nic o tom, že se u nás postavilo. Jen, že byty jsou volné. Protože je tady spousta bytů, do kterých se mladým nechce. Stejně jako domy, kde nikdo nebydlí. Lidí fakt není astronomicky víc. Aby se muselo donekonečna stavět vše nové.Jen je potřeba, aby se třeba města a vesnice namísto prodávání stavebních parcel, podívaly, kde jsou byty a domy, které leží ladem. Místo nekonečného nabízení se developerům a nebo rozprodávání polí.

Tak jste asi neatraktivni oblast, kde nic neni, kdyz se tam nikomu nechce.

Příspěvek upraven 10.07.21 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.7.21 16:53
@Josefuna píše:

Vlastnické bydlení není nárokem každého. S tím se lidé musejí smířit. V bance není teké hypotéka nároková. Je to nepříjemné, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:53
@P4ja píše:
A fakt je potřeba, aby každý měl svůj dům/ byt? Pak nemusí fňukat, že daleko dojíždí. Prostě ukončím nájem a jdu tam, kde práce pro můj obor je. Takhle to vidím já, že v tomhle jsou Češi konzervy.

Ona ta prace ale byva casto v tech velkych mestech, kde pred covidem byly najmy vyssi nez splatka hypoteky. Ted uz to tak neni a najem je nizsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:54
@Josefuna píše:
Treba takto se to meri https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/

To je jen jeden z mnoha parametrů. Vem to obráceně. Proč Češi dělají za tak málo? Není taky chyba jinde. Ono vše je mnohem složitější. Jako heslo k volbám super. jinak nic. Jen tabulka, kterých vytáhneš všude a o všem spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:55
@Josefuna píše:
Ona ta prace ale byva casto v tech velkych mestech, kde pred covidem byly najmy vyssi nez splatka hypoteky. Ted uz to tak neni a najem je nizsi.

Zase jen obecný plk. Záleží obor od oboru. Město od města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:56
@Burj Chalifa píše:
Vlastnické bydlení není nárokem každého. S tím se lidé musejí smířit. V bance není teké hypotéka nároková. Je to nepříjemné, ale je to tak.

Jak vidis, pro hodne lidi je to zaklad, takova jistota v zivote. A boji se, ze v duchodu nebudou na najem mit, zvlaste, pokud budou sami s jednim duchodem. Takze jejich obavy jsou celkem opodstatnene. Take nepredaji nic detem a nebude se tvorit bohatstvi mezigeneracnim predavanim. Cili casto bezmajetni budou dale bezmajetni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 16:56
@Josefuna píše:
Tak jste asi neatraktivni oblast, kde nic neni, kdyz se tam nikomu nechce.Příspěvek upraven 10.07.21 v 16:53

To by ses divila. Jen jsou lidi zhýčkaní a čekají hned nový byt za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 16:57
@P4ja píše:
To je jen jeden z mnoha parametrů. Vem to obráceně. Proč Češi dělají za tak málo? Není taky chyba jinde. Ono vše je mnohem složitější. Jako heslo k volbám super. jinak nic. Jen tabulka, kterých vytáhneš všude a o všem spoustu.

A co muze jednotlivec udelat, aby delal za vic? Pokud uz dosahl sveho vzdelavaciho limitu a praxe, ale je plno lidi ochotnych delat za min, tak moc nezmuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel