Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem. V rámci velkého množství diskusí jsem nenašla jestli aktuálně někdo řeší podobný problém, tudíž velmi prosím o radu, případně o odkaz na toto téma.
Situace: místo MS pouze špinění, to končí. Tudíž teď jsem týden po vynechané MS. TT je negativní, žádné obtíže nemám. Šla jsem k lékaři - ultrazvuk čistý, nic. Ale vzal mi krev a výsledkem je HCG 13. Je to málo, ale na druhou stranu je to zvýšená hladina. Co to všechno znamená? Jdu v pondělí znova na krev, ale ráda bych byla připravena. Je to podle příznaků mimoděložní těhotenství? (nevím, kdy ovuluji, byl to úplně první měsic zkoušení a nedávání si pozor, MS standartně 30_33 den +-, řádné MS poslední 19.6.)
Pri hCG 13 nema sanci byt na ultrazvuku cokoliv videt a je dost pravdepodobne, ze se nic neukaze ani na testu. S hodnotou 15 mi mimodelozni tehotenstvi prakticky vyloucili, i kdyby bylo, bylo by tak brzy, ze do pondelka by to melo bez vetsich obav vydrzet.
Takze:
Moznost 2) a 3) povazuji za velmi nepravdepodobnou, kazdopadne bych v klidu vyckala do toho pondelka a nedelala si velke nadeje ani nepropadala strachu, ze me do te doby odveze rychla.
@ndkv díky, momentálně jsem hrozně zklamaná a vyděšená. Dám vědět. Musím držet do pondělí.
Taky to tipuju na špatně zahnízděné vajíčko, které se dál přestalo vyvíjet. Já měla jednou toto při hodnotě HCG 45, odešlo to s opožděnou MS asi za dva týdny. Hlavně ať nenarazíš na nějakého mudr, co by hned všechno řešil revizí, to je naprosto zbytečné.
@mammy děkuji - a poté, co vajíčko odešlo s další MS, bylo všechno v pořádku?..Menstruace se srovnala a šlo zkoušet dále?
@Viviannie ano, jen vlivem hormonů se mi udělala cysta, ale všechno, včetně cysty odešlo při ms. Cyklus pak naskočil normálně a znovu jsem otěhotněla za 3 měsíce a těhotenství bylo bez problémů.
@mammy .. Prave me vzbudila radna MS.. Snad to bude mit stejny klidny prubeh dale! V pondeli se dam zkontrolovat a snad priste to bude OK. Dekuji!!
@ugluk no ale dotaz .. Když si měla pri první kontrole 39.5 hcg a on mi řekl že je to počínající tehu se SP .. Dobře špineni bylo .. Ale kleslo to na 18 .. Za 3dny cca .. Po týdnu jsem šla na krev a na kontrolu a hCG je na 20.4 …
Tak nevím co ted si mám o tom myslet.. Nekrvacim,nešpinim jen bolest v podbřišku a kolem pupiku občas ..
děkuji za odpověď ![]()
@Pájíseek není to prosperující těhotenství. Na mimoděložní jsou ty hodnoty opravdu hodně nízké, ale je dobré to sledovat, někdy to může trvat i týdny, než to odejde, i když s těmahle hodnotama bych to čekala dřív.
@ugluk no na další kontrolu jdu v úterý to se dovim výsledky z krve pokud to prý bude stoupat musí najít důvod… Ale potracela sem ale spineni se zastavilo a hodnota zacla stoupat ..
Ale dekuji.. Strasi me tim mimoděložním
![]()