Věnovali byste svůj díl dědictví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
17.1.18 13:50

@BohunkaP Jak říkám, moje peníze patří nejen muži, se kterým vedu domácnost, ale i mé holčičce, je to přece moje dítě a dělám všechno proto, aby se měla dobře. Určitě bych byla ráda, aby i ona měla něco z mých peněz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.1.18 13:52

Panebože 8o Tak sestra je strašně na prachy a ty tady vypočítáváš komu jsi dala jaké dárky a jaké dárky dostaly její děti? :roll: No nejste si evidentně nic dlužné. Můžeš mi říct, jakým právem bys po ní chtěla, ať ti dá svůj podíl na dědictví? Proto, že ona se byla schopná o sebe postarat a ty ne? Zkus tu energii své závisti přesměrovat na to, aby ses o sebe postarala a měla se taky dobře. Potom nebudeš muset řešit, kdo co komu dal, vzal a dostal.

• Citovat
  • Upravit
3395
17.1.18 13:54

@g.sandova @Keyllah Několikrát jsem psala, že vyplácet střechu nad hlavou dětem je nesmysl, mluvím o dalších financích nebo majetku :nevim:

Budovali jsme to sice společně s manželem, ale pro naše děti. Takže pro mě prostě není automatické, že po mé smrti všechno dostane manžel a děti nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.1.18 14:00

@EmmaAnna tak ale děti jsou dospělé vedou svůj vlastní život
To všechno spolu budovali ti dva, děti k tomu nijak neprispeli…A až tu nebude ani jeden tak to dědictví dostanou…
Proč by měli děti dostat jejich společné naspořené peníze, auto, chatu nedejbože bydleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 14:04

@catherine100 To se prostě těžko vysvětluje. Nejsem žena v domácnosti, a co jsem si vydělala chci dát i svým dětem. Děti mi k tomu ničím nepřispěly (to není úplně pravda, ale dobře), ale taky se mě neprosily, abych je porodila. Když už tu jsou, patří jim to stejně jako muži. Za mě je to rozdělení tak jak je v zákoně dobré :nevim: Neumím to líp vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.1.18 14:05

Mě příjde zajímavé, že tady jsou zmiňovány jen dva extrémy…vzdát se podílu ve prospěch rodiče a nebo se nechat rodičem vyplatit…a co takhle nevzdat se podílu, být spoluvlastníkem dané nemovitosti a samozřejmě po rodiči nechtít nic vyplácet…prostě to nechat, tak jak to je. S tím mátě někdo problém?? Jinak k zakladatelce…nic s tím neuděláš, kdyby moje sestra byla v nouzi, snažila bych se jí pomoci z vlastního. No a dědictví…pokud jde o takovou čásku, která by mě nebolela a jí pomohla, nevidím důvod proč jí to nenechat, ale u vás to prostě tak není, máte špatné vztahy a pokud je sestra opravdu taková, jak píšeš, tak je to moc smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.1.18 14:06

No já nevím, ale pokud nezanechala závět, tak asi peníze budou jeonm táty ne??
Pokud je to teda dcer-zákon neznám, tak bych to nechala jak to je půl na půl..
Já si myslím, že toto co všechno píšeš, je bohužel mezhi váma a ne co komu pak náleží..
Půlka uvodu je jenom o tom, že, že ona má líp ty hůř, okolo Vánoc atd.. Píšeš, že táta to vidí, tak třeba pak může táta odkázat všechno tobě, ale pokud máma má nějaké peníze, tak je logicklé, že je to půl na půl..
Co se týká pohřbu, víš kolik stojí na venici pohřeb?? Možná proto takto jednala jak jednala.. Takto jednala moje teta, rychle, všechno, možná i něco levnější, protože to vyšlo přes 20 tis.. Neni to jenom tak..
Kdyby ji na mámě nezáleželo věř, že se na to vy.. nechá to na tobě..
Takže nevím.. přijde mi, že toto je mezi váma… Peníze by se měli rozdělit po mámě, a pokud táta sám chce za sebe, tak at napíše závět :nevim:až sám odejde na zbytek majetku

Příspěvek upraven 17.01.18 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
17.1.18 14:08

@EmmaAnna Ja te urcitym zpusobem i chapu. Jen ja bych si po urcitych zivotnich zkusenostech asi spise pojistila ten nemovity majetek.

Pokud je byt nebo dum v os. vlastnictvi, tak je vyplacet nemusi, mohou si nechat svuj podil a nejake financni vyrovnani resit az po smrti druheho rodice. U bytu v DB je to jine.
Ono to samozrejme takhle zni hrozne, ale znam rodiny, kde vztahy byly za zivota obou rodicu idealni. Deti se vzdaly dedictvi ve prospech rodice. A jeden ze sourozencu zacal intrikovat, rodic dum prodal a ten zbyvajici nic nedostal. Znam i pripad, kdy pak rodic rucil takto ziskanym domem za hypoteku jednoho z deti a o dum prisel, takze nakonec opet ten druhy o svuj podil prisel. I to se bohuzel stava.
Nejaka auta nebo penize na uctu bych neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 14:14

@vonajebohyne @Mondousek To je asi vážně nejlepší řešení, podíl si nechat a nějaké vyplácení na druhou stranu neřešit. Možná to jde i sepsat právně (nejsem právník) - že za života rodiče nebudu podíl vymáhat (aby byl rodič klidnější).

Zrovna u nás jsou další nemovitosti nebo peníze dohromady víc než by byl nějaký podíl na baráku, kde žijeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.1.18 14:16

Jinak odpovím na otázku.. ano věnovala bych např. moji setřenici s kterou mám dobrý vztah a kdyby byla v průseru- jsem jedináček tak proto píšu..
Kdyby, ale prostě jsem cítila, jaký je vztah mezi náma, tak ne.. Neříkám, že z tvé strany je závist, ale jestli ji dáváš docela dost najevo to, že oni MAJi a vy ne, tak možná jste docela odcizení.. a přece se nebude vzádat něčeho, když ty se nani jenom tváříš..
To víš ty, jak to máte mezi sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.1.18 14:18

@EmmaAnna taky nejsem žena v domácnosti a majetek s manželem vytváříme společně, pokud budu mít hodně budu je podporovat už za života…ale představ si, že opravdu jeden z manželů zemře- v tu chvíli je mnohem složitější vse ufinancovat (hlavně u lidí co žijí z duchodu),tak pak se mohou hodit jakékoliv finance, třeba ty co společně stradali, tak proč by ro měli dostat děti
To je můj názor, každý to vidí jinak, proto je ideální mít závět, kolikrát se tím predejde spousta problemum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.1.18 14:21

@catherine100 naprostý souhlas.. Babičce umřel děda, a ted táhne z 7 tis všechno a teda si nedovedu představit, kdyby např. peníze po dědovi dostal táta..
Měl něco málo našetřené..pod svetry :)
Osobně by mě hanba fackovala to vzít.. :nevim: Osobně to na mě působí, jakoby se čekalo, až se bude moct dědit nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
17.1.18 14:24
@EmmaAnna píše:
@catherine100 To se prostě těžko vysvětluje. Nejsem žena v domácnosti, a co jsem si vydělala chci dát i svým dětem. Děti mi k tomu ničím nepřispěly (to není úplně pravda, ale dobře), ale taky se mě neprosily, abych je porodila. Když už tu jsou, patří jim to stejně jako muži. Za mě je to rozdělení tak jak je v zákoně dobré :nevim: Neumím to líp vysvětlit.

Tak si to zařiď ještě za života tak, aby ti to vyhovovalo. Mezi námi, v důchodovou věku, ty důchody žádná hitparáda nebudou a jestli nejste vlastníci x nemovitostí a na kontech miliony, ale normální/průměrní občané, tak mi to takto přijde fér. U nás je ve hře nemovitost (dům a byt), auto a nějaké peníze. S ohledem na to, že barák bude manžel do 60 let splácet, auto hodnota nula nula nic a max. pár set tisíc, tak bych byla radši, kdyby mu to dospělé děti nechali a on dožil v klidu bez fin. starostí. Do dětí sypu a ještě budu sypat dost a dost, takže doufám, že v té době už budou nějak zajištěni a budou schopny se o sebe postarat a nebudou nutit otce prodat střechu nad hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 14:24

@Janasas V té době bychom měli třeba bydlení splacené. Muž by určitě neměl důchod 7 tis., našetřeno má nejen bokem, ale šetří si poctivě i na důchod. A kdo říká, že se do špatné situace nedostane i moje dítě? Dá se to těžko předem odhadnout, proto jsem za rovné podíly a nejsou nesrovnalosti. Uznávám nenapadla mě hned situace, kterou popisuješ. Kdyby na tom byl někdo tak špatně, je to asi jiné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
17.1.18 14:25
@BohunkaP píše:
Když zemřela moje maminka, také jsme to tak udělali - sestra a já jsme se vzdaly dědictví ve prospěch tatínka.Upřímně… otázku „proč“, je-li myšlena vážně, osobně považuji téměř za nevychovanost :think: Třeba proto, že celý život žili a hospodařili s maminkou společně? Vychovali nás, pomohli nám v začátcích a ten předmětný majetek přece společně nabyli oni, ne my, jejich dcery. To by se měl tatínek dívat, jak si ho teď prostě rozdělujeme?

Moje slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!