Věnovali byste svůj díl dědictví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1498
17.1.18 18:17

Ty jsi případ. jestli je sestra na prachy, tak ty teda taky, přepočítáváš i blbý dárky k vánocům :roll:. sestra si to uměla zařídit, ty ne, tvůj problém :(. dcery rodičů jste obě tak jako proč by ona se měla vzdát dědictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.1.18 18:18

Sestra delala jen to co ji dovolite. Moji rodice davali VZDY svym detem STEJNE bez ohledu na nase velmi rozdilne financni situace. Nechteli penalizovat uspesnejsi pred mene uspesnymi. Protoze vsichni jsme jejich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
17.1.18 18:23

Prestan se litovat. Za svuj zivot (pokud vazne neonemocnis ty nebo dite) jsi odpovedna jen ty sama. Sestra opravdu nemuze za to, ze i kdyz jsi vystudovala VS, nejsi schopna obstarat sobe i diteti dustojny zivot a resis par tisic na ZP. Ona ti partnera nevybrala. Srovnej se sama se sebou, bude ti lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 18:24

Zakladatelko, obě jste ale měly v životě stejné šance. Život není fér. V něčem si asi měla víc smůly, něco sis způsobila sama. Startovací čáru jste měly stejnou a ona nemá povinnost ti dávat peníze (které jí patří) jen proto, že si měla blbého chlapa :nevim: Když ti něco dá, je to pěkné, ale když ne, nemáš právo do toho kecat. Nemůžeš si nárokovat v podstatě finanční pomoc, kterou chceš od sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 18:27
@Šarlota4 píše:
Sestra delala jen to co ji dovolite. Moji rodice davali VZDY svym detem STEJNE bez ohledu na nase velmi rozdilne financni situace. Nechteli penalizovat uspesnejsi pred mene uspesnymi. Protoze vsichni jsme jejich deti.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.1.18 18:30

Ale my tady jen píšeme, že není povinnost ani morální ti to nechat (třeba to uloží svým dětem do budoucna)
Z tvého příspěvku cítím jen závist, ségra má rodinu děti peníze, tak ji to prej, budete obě podelene ferove
A navíc máte se ségrou špatný vztah, tak to je snad jasné že ti to nenechá…přeci nedám peníze někomu s kým mám špatně vztahy jen proto, že je to rodina a že ji utekl manžel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.18 18:40
@catherine100 píše:
Ale my tady jen píšeme, že není povinnost ani morální ti to nechat (třeba to uloží svým dětem do budoucna)
Z tvého příspěvku cítím jen závist, ségra má rodinu děti peníze, tak ji to prej, budete obě podelene ferove
A navíc máte se ségrou špatný vztah, tak to je snad jasné že ti to nenechá…přeci nedám peníze někomu s kým mám špatně vztahy jen proto, že je to rodina a že ji utekl manžel :nevim:

No já jsem neměla pocit, že máme špatné vztahy, když si odmyslím její extrémní zaměřenost na peníze a lakotu. A závist to skutečně není, já jí to přeju, jen to prostě absolutně nechápu, protože kdyby to bylo naopak, já bych jí rozhodně ve srabu nenechala. Normálně se vídáme, voláme, chovám se k ní přátelsky, ono nejde o ty dárky nebo cenu, ale i to, že mi nebyly lhostejné dvacet let její děti, že jsem i z pouhého kapesného většinu dala jim snad o něčem svědčí. A dočkám se toho, že jí řeknu, že máme stovku na týden a ona mi ani neřekne „to máš teda blbý“ natož aby mi dala dvacku na rohlíky a moje dítě se musí ptát, proč u tety pro něj nenechal nic mikuláš. To by mě fakt nenapadlo…

• Citovat
  • Upravit
30556
17.1.18 18:44

No tak když máte dobré vztahy proč se nedomluvite, já bych sourozenci na rovinu řekla hele prosím té, já jsem ted v pr.eli,nemohla bys mi ty peníze po mamce půjčit, ty je nutné nepotřebuješ, mě by to pomohlo, až si dám zas život do pořádku splatim ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
17.1.18 18:46

Tak už jen proto, že píšeš, že je na peníze a je lakomá, od ní nemůžeš čekat nějakou finanční výpomoc, dárky atd. Je to od ní hnusný, když ví, jak na tom si a nedokáže nic koupit ani neteři, taky to nechápu, ale lidi jsou různý, nesnažím se to pochopit, prostě to tak je. Příbuzné si holt člověk nevybírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
17.1.18 18:49

@catherine100 Dobré vztahy si myslí, že má zakladatelka. Neumím si představit, že by mi ségra kupovala dárky pro děti a já jejímu dítěti nic. A že nemá peníze taky vidí, kdyby chtěla, tak jí může pár korunama pomoct. Tak evidentně nechce, nemá cenu jí to říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.1.18 18:52
@Monchichik píše:
@catherine100 Dobré vztahy si myslí, že má zakladatelka. Neumím si představit, že by mi ségra kupovala dárky pro děti a já jejímu dítěti nic. A že nemá peníze taky vidí, kdyby chtěla, tak jí může pár korunama pomoct. Tak evidentně nechce, nemá cenu jí to říkat.

Presne tak. Na segru co me necha ve srabu bych se pekne vyprdla. Ale my si dokazeme vse vyrikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.18 18:58
@Monchichik píše:
Tak už jen proto, že píšeš, že je na peníze a je lakomá, od ní nemůžeš čekat nějakou finanční výpomoc, dárky atd. Je to od ní hnusný, když ví, jak na tom si a nedokáže nic koupit ani neteři, taky to nechápu, ale lidi jsou různý, nesnažím se to pochopit, prostě to tak je. Příbuzné si holt člověk nevybírá.

No poté, co si od důchodce nechá opravit střechu garáže, kterou hamižně chtěla nechat přepsat na sebe (že mě tím obchází jí bylo tak nějak fuk) a mamince ani nezaplatí byť část pohřbu a opět to nechá zaplatit důchodce (já mít ty peníze, tak pohřeb zaplatím celý já jako výraz vděku a přišlo by mi to naprosto samozřejmé) a poté, co nás nechá se stovkou týden nebo jsem byla dva týdny jednou bez kreditu, nemohla jsem objednat dítě k doktorovi, zavolat ohledně práce a opět by ji asi ty dvě stovky za kredit zabily, poté, co mému dítěti za 4 roky dala plyšovou myš a puzzle, už opravdu nic nečekám. Ale nemusím říkat, že je mi z toho na zvracení, při představě, že tady nebude ani táta a my budeme opravdu na všechno sami a budu vědět, že nás vlastní sestra nechá třeba chcípnout hlady, no není to hezký pocit…Žilo by se mi asi mnohem líp vědět, že v nouzile největší nám pomůže. Ale dotaz nebyl jestli mi sestra něco z dědictví přenechá, ta by nám nedala ani halíř navíc, ale ptala jsem se nakolik považujete toto chování za normální a bohužel zjišťuju, že s většinou z vás by nepohlo nic. Prostě máš smůlu máš, je mi to jedno, mě zajímá jen manžel děti a nazdar bazar. Na druhou stranu jsem nedávno četla, že Česi dávají obrovské částky na charitu, že jsme v tom snad na předních příčkách v Evropě (nebo na světě???). Tak kde ti altruisté jsou? No na emiminu holt asi ne… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19388
17.1.18 19:00

A reklas jí to někdy od plic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.1.18 19:04
@Anonymní píše:
No poté, co si od důchodce nechá opravit střechu garáže, kterou hamižně chtěla nechat přepsat na sebe (že mě tím obchází jí bylo tak nějak fuk) a mamince ani nezaplatí byť část pohřbu a opět to nechá zaplatit důchodce (já mít ty peníze, tak pohřeb zaplatím celý já jako výraz vděku a přišlo by mi to naprosto samozřejmé) a poté, co nás nechá se stovkou týden nebo jsem byla dva týdny jednou bez kreditu, nemohla jsem objednat dítě k doktorovi, zavolat ohledně práce a opět by ji asi ty dvě stovky za kredit zabily, poté, co mému dítěti za 4 roky dala plyšovou myš a puzzle, už opravdu nic nečekám. Ale nemusím říkat, že je mi z toho na zvracení, při představě, že tady nebude ani táta a my budeme opravdu na všechno sami a budu vědět, že nás vlastní sestra nechá třeba chcípnout hlady, no není to hezký pocit…Žilo by se mi asi mnohem líp vědět, že v nouzile největší nám pomůže. Ale dotaz nebyl jestli mi sestra něco z dědictví přenechá, ta by nám nedala ani halíř navíc, ale ptala jsem se nakolik považujete toto chování za normální a bohužel zjišťuju, že s většinou z vás by nepohlo nic. Prostě máš smůlu máš, je mi to jedno, mě zajímá jen manžel děti a nazdar bazar. Na druhou stranu jsem nedávno četla, že Česi dávají obrovské částky na charitu, že jsme v tom snad na předních příčkách v Evropě (nebo na světě???). Tak kde ti altruisté jsou? No na emiminu holt asi ne… :nevim:

Ale ty jibtu porad pomlouvás (jestli oprávněně my neposoudime) a pak píšeš že máte dobrý vztah - no nemáte, tak jak té vubec napadne, že by ti něco nechala…proste dostaneš svoji část no
Může té to mrzet, ale mě by víc mrzely ty vztahy než peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
17.1.18 19:06
@Anonymní píše:
No poté, co si od důchodce nechá opravit střechu garáže, kterou hamižně chtěla nechat přepsat na sebe (že mě tím obchází jí bylo tak nějak fuk) a mamince ani nezaplatí byť část pohřbu a opět to nechá zaplatit důchodce (já mít ty peníze, tak pohřeb zaplatím celý já jako výraz vděku a přišlo by mi to naprosto samozřejmé) a poté, co nás nechá se stovkou týden nebo jsem byla dva týdny jednou bez kreditu, nemohla jsem objednat dítě k doktorovi, zavolat ohledně práce a opět by ji asi ty dvě stovky za kredit zabily, poté, co mému dítěti za 4 roky dala plyšovou myš a puzzle, už opravdu nic nečekám. Ale nemusím říkat, že je mi z toho na zvracení, při představě, že tady nebude ani táta a my budeme opravdu na všechno sami a budu vědět, že nás vlastní sestra nechá třeba chcípnout hlady, no není to hezký pocit…Žilo by se mi asi mnohem líp vědět, že v nouzile největší nám pomůže. Ale dotaz nebyl jestli mi sestra něco z dědictví přenechá, ta by nám nedala ani halíř navíc, ale ptala jsem se nakolik považujete toto chování za normální a bohužel zjišťuju, že s většinou z vás by nepohlo nic. Prostě máš smůlu máš, je mi to jedno, mě zajímá jen manžel děti a nazdar bazar. Na druhou stranu jsem nedávno četla, že Česi dávají obrovské částky na charitu, že jsme v tom snad na předních příčkách v Evropě (nebo na světě???). Tak kde ti altruisté jsou? No na emiminu holt asi ne… :nevim:

Nechci do tebe šít, situace Tě mrzí, chápu to. Spíš mě zaráží, pokud máš VŠ a dítě pravděpodobně ve školce, tedy můžeš do práce, že se ocitneš v situaci, kdy Ti zbyde 100 na týden. Není možnost najít si lepší práci? Levnější bydlení? (možná jsem někde přehlédla, zda pracuješ a kde a jak si na tom finančně). To by mohlo pomoct. Ono spoléhat se v budoucnu na někoho prostě není dobré, raději se spolehnout na sebe.

Sestra opravdu nemá povinnost se o Tebe postarat, i když morálně je to samozřejmě jinak. Ty bys zase neměla od nikoho nic očekávat. Jak jsem pochopila, je Ti 30, sestře bude tak 50, asi i to, že je mezi Vámi takový věkový rozdíl, nepřispělo k lepším vztahům atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!