Vepřové maso - spotřeba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
maminkaBeáta
4.4.15 09:04

Veprove maso - spotreba

Ahoj ženy :-)
Prosím zkuste poradit. Včera jsem koupila od jedné paní domácí vepřové. Byly to jednotlivé kusy zabalené v černých sáčcích na odpadky. Trochu mě to překvapilo, tudíž můj první dotaz : neobsahují ty černé pytle nějaké nebezpečné latky, které by se mohly uvolnit do masa, můžou se do nich balit potreviny? Možná to zní hloupě, ale připadá mi že ty pytle na odpad jsou vždy tak. zvláštne cítit..? No a můj hlavní dotaz..maso jsem včera umyla pod realitvne teplou - vlažnou vodou a naporcovala, že ho uvařim, ale pak z toho sešlo, jelikož babička zazvonila a donesla nám oběd. Maso jsem teda dala zpět do lednice. Myslíte, že když jsem maso zahrala v té teplé vodě, že se na něm nepomnozili přes noc nějaké bakterie, nebo že se nezačalo kazit? Mohu ho ještě použít nebo raději vyhodit? Díky moc za rady. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
4.4.15 09:10

Pytliky, ktere nejsou urcene pro potrvainy by mi vadily. Na tohle jsem cita. A maso myji jen pod studenou vodou. Nevim pod jak teplou jsi ho myla a nedokazu odpovedet, zda to vadi. pokud maso vypada sveze, voni, neresila bych

• Citovat
  • Upravit
11700
4.4.15 09:13

@maminkaBeáta
Ty pytle nejsou ideální, ale myslím že se do masa nic nedostane, horší by bylo kdyby si v nich třeba ohřála knedlíky v mikrovlnce. :mrgreen:
Jestli maso pořád voní, bude v pořàdku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
4.4.15 09:22

Ano, to maso vypadá stále fajn. Já taky umyvam běžně pod studenou, včera jsem ho umyla pod teplejší protože mi v lednici trošku namrzlo. Tak díky za rady ;)

• Citovat
  • Upravit
Hanney
4.4.15 09:26

@maminkaBeáta ty pytle taky vyjímečně použiju třeba na zmražení velkých kusů masa jako žebra atd. Ale normálně nepoužívám. Pokud bych maso prodávala, rozodně bych si nedovolila balit takhle pro zákazníky. A na druhé straně bych takové maso ani nekoupila.

Pro příště… maso v teplé vodě neomývej, jen ve studené. Nemyslím, že by se ale výrazně pomnožili bakterie, zvlášť když bylo maso v lednici. Radši nedělej narychlo, zvol jinou přípravu, pečení, dušení pro klid v duši. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
31672
4.4.15 11:22

Z těch pytlů se projednou nic nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat