Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1776
4.9.16 21:34

Jen teda dodám, že je mi opravdu protivné a neuznávám jakékoliv nátlaky - bohužel často i církevní - holčiny s unylou vizáží, stojící ve větších městech, zpívající křesťanské písně, vybízejíc ostatní kolemjdoucí k víře… takhle určitě ne. Mám tedy štěstí, že jsem byla ve víře odmala vychovávána a připadá mi přirozené věřit v život věčný, ale vím, že pokud by tomu tak nebylo, tímhle bych určitě neuvěřila a tím víc se šprajcla cokoliv si s vírou začínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
4.9.16 21:40

pro smurfku

Nevzala bych si ho… neklapalo by nám to. Tím by tento problém odpadl… On věří v něco… sám v sobě ví, že nic nemohlo vzniknout jen tak, že řád, podle kterého svět funguje není samovolný - „jen“ neuznává církev, kněze… Tak jako já všemu přirozeně „rozumím“ díky katolické rodinné výchově, on - z rodiny čistě ateistické si tyto věci vysvětluje jen rozumem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.9.16 21:42

@diskettes díky, to mi uplně stačí

• Citovat
  • Upravit
5808
4.9.16 21:46
@smurfka píše:
a jak by ses zachovala, kdyby nechtěl aby děti byli vychovávány ve víře..taky by si byla tak tolerantní jako on? :think:

vdala by ses za chlapa, co nechce deti(pokud bys ty deti chtela)? asi je to jedna z veci na ktere by se meli lidi domluvit pred svatbou a/nebo detmi, pokud se neshoduji je rozumnejsi to rozpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 22:48

Chtěla bych se jen zeptat věřících, jak berete, že vznikl náš svět a vlastně sám člověk? Berete nějak v potaz evoluci nebo to máte čistě tak, že to stvořil Bůh? Já totiž nedokážu pochopit, jak si tohle někdo může myslet a zajímá mě, jak to věřící berou. Ptám se ze zvědavosti, nechci rýpat. Já jsem pragmatik a na stvoření světa Bohem nevěřím, věřím vědcům a jejich závěrům o velkém třesku i vývoji člověka z opice. Nicméně ty názory mě zajímají. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
4.9.16 23:00

@kacka52 To už by jsme se pouštěly do hluboké debaty a nikdy žádná strana nedokáže, že má pravdu, protože jsme u toho nebyly. Neber to tak, že nechci diskutovat a nemám na to odpověď, ale to je fakt na mooc dlouho.
Mě se zas nechce věřit tomu, že někdo věří takovému nesmyslu, že člověk se vyvinul z opice :). To je pro mě ještě větší utopie, než to, že nás stvořil Bůh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.9.16 23:01
@kacka52 píše:
Chtěla bych se jen zeptat věřících, jak berete, že vznikl náš svět a vlastně sám člověk? Berete nějak v potaz evoluci nebo to máte čistě tak, že to stvořil Bůh? Já totiž nedokážu pochopit, jak si tohle někdo může myslet a zajímá mě, jak to věřící berou. Ptám se ze zvědavosti, nechci rýpat. Já jsem pragmatik a na stvoření světa Bohem nevěřím, věřím vědcům a jejich závěrům o velkém třesku i vývoji člověka z opice. Nicméně ty názory mě zajímají. Díky

vira v Boha evoluci ani velky tresk nevylucuje… proc by ten impuls pro vznik vesmiru nemohl vzejit od Boha? necetla jsi nikdy o mitochondrialni Eve? a co jsem chodila na fildu na par prednasek, tak ta vysvetloval prednasejici, ze je typicke pro misto a cas vzniku Bible, ze pokud chteli neco rict nerekli to primo, ale dost casto pouzivali(ve starem zakone ahtori, v Novem samotnej Jezis) podobenstvi… a docela se da i v tom starem zakone poznat, co se stat mohlo a co je tam „jen“ kvuli pointe… jinak posloupnost vzniku vesmiru a zivota odpovida Bibli, jen to asi netrvalo jen tejden… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 23:03

@hanyny Dík za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 23:03

@Gosi Dík za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.9.16 23:04
@kacka52 píše:
Chtěla bych se jen zeptat věřících, jak berete, že vznikl náš svět a vlastně sám člověk? Berete nějak v potaz evoluci nebo to máte čistě tak, že to stvořil Bůh? Já totiž nedokážu pochopit, jak si tohle někdo může myslet a zajímá mě, jak to věřící berou. Ptám se ze zvědavosti, nechci rýpat. Já jsem pragmatik a na stvoření světa Bohem nevěřím, věřím vědcům a jejich závěrům o velkém třesku i vývoji člověka z opice. Nicméně ty názory mě zajímají. Díky

jo a jeste poznamka k opici, mozna jsi starsi generace, mozna jsi jen nedavala ve skole pozor… ale clovek se nevyvinul z opice, je tam vzah spis jako mezi bratranci, nez mezi rodici a potomky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
4.9.16 23:07
@kacka52 píše:

a tohle bych si taky docela rada precetla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
4.9.16 23:08

@kacka52 No jo - teorie velkého třesku - ale kdo dal podnět k tomu, aby ten třesk vznikl? Jaká ještě větší síla, než samotný třesk? Bibli nemůžeš číst doslova - jakože celý svět byl stvořený za sedm - lidsky chápaných dnů. Co se týče evoluce - můj názor je takový, že ano, jsme fyzicky příbuzní např s opicí - ale jen na ten venkovní pohled. Od počátku měl člověk - ač v „opičí“ podobě lidskou duši - takže relativně dvě fyzicky stejné bytosti - ale uvnitř každá jiná. Máš např. dvě na první pohled stejné jablka, ale uvnitř každé jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 23:11

@Gosi Pardon, tak ne přímo z opice. Jen ta opice mi tam sedí víc, než nějaká ta ruka boží, to je pravda. Starší generace nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 23:15

@diskettes Dík za odpověď. Na duše bohužel také nevěřím. Ten velký třesk bych řekla, že má něco společného s fyzikou a rozpínavostí sil. Já jsem spíš na to vědecké vysvětlení, než na to biblické. Ale tak proto nevěřím v nic, než sama sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
4.9.16 23:20

@kacka52 A přitom zrovna duše byla i vědecky potvrzená - nějakým přístrojem, co ji barevně oddělil od těla. Dobře, opět jsme u toho - rozpínavost sil - kdo ty síly vytvořil? Jak z úplné prázdnoty - z NIČEHO vznikne NĚCO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová