Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
502
5.9.16 22:31
@kacka52 píše:
@Proto02 Děkuji. já jsem si sebou naprosto jistá. Nevím co by se muselo stát, abych názor změnila.Asi bych Boha musela vidět naživo :mrgreen: I tobě samozřejmě přeji v živote to nejlepší.

Odvážný slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.9.16 22:39

@celinne Jsou, taky proto je mohu vyslovit. Tohle je věc, kterou jsem si jistá. Bůh podle mě prostě není, být nemůže a nikdy být ani nemohl. Beru ho jako výmysl lidstva. Nechci nikoho urazit, tak to beru já. Nevěřím na žádné napřirozeno. Stejně jako můžu prohlásit, že nikdy nebudu kouřit, tak nikdy neuvěřím v Boha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
6.9.16 06:06
@kacka52 píše:
@celinne Jsou, taky proto je mohu vyslovit. Tohle je věc, kterou jsem si jistá. Bůh podle mě prostě není, být nemůže a nikdy být ani nemohl. Beru ho jako výmysl lidstva. Nechci nikoho urazit, tak to beru já. Nevěřím na žádné napřirozeno. Stejně jako můžu prohlásit, že nikdy nebudu kouřit, tak nikdy neuvěřím v Boha :nevim:

Mám to úplně stejně, teda ne s tím kouřením ale to s tím Bohem :mrgreen: taky nikdy věřit nebudu. Myslím si, že vznik života na zemi a to že tady všechno takhle funguje, opravdu není výtvor Boha, ale prostě asi dílo přírody a vesmíru, nebo co já vím :lol: těžko to takhle říct… Každopádně v Boha fakt nevěřím. Nic proti věřícím nemám, vím že někomu víra pomáhá. Ale nesnáším když mi to někdo nutí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.9.16 06:23
@celinne píše:
@Johli krasne počtení, díky. Je až těžko pochopitelné, že tento Bůh, Tvůrce, mě miluje víc než jsem já schopná milovat sve děti. Obětoval jediného svého syna.

o obětování Ježíše a lásce s tím spojené jsem toho hodně přečetla..hezky i o tom mluvil Eistain nebo Steven Jobs, ale asi nepochopím nikdy.Jako terapeuta mě tomu učili jak milovat jak odpouštět nejlépe je to obsažené i v učení Toltéků, ale dát to do reality je někdy opravdu hodně těžké..milovat tak jako Bůh nedokážu hledám lepší slova, ale je o tom těžké psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.9.16 06:26

@Johli poslední věta mluví za všechno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
6.9.16 07:54

@kacka52 a já to respektuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
6.9.16 07:59
@Denisa76 píše:
o obětování Ježíše a lásce s tím spojené jsem toho hodně přečetla..hezky i o tom mluvil Eistain nebo Steven Jobs, ale asi nepochopím nikdy.Jako terapeuta mě tomu učili jak milovat jak odpouštět nejlépe je to obsažené i v učení Toltéků, ale dát to do reality je někdy opravdu hodně těžké..milovat tak jako Bůh nedokážu hledám lepší slova, ale je o tom těžké psát

já to taky nechápu pořád dost. Prostě na to máme ten mozek pořád hrozně omezenej si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.9.16 08:42
@celinne píše:
já to taky nechápu pořád dost. Prostě na to máme ten mozek pořád hrozně omezenej si myslím.

omezenej ani né jenom ho využíváme pouze 7% ze 100%…je to o tom naučit se pracovat se svým podvědomím..duší, která je sestrou intuice, ale především naučit se dívat do svého srdce ve kterém je kousek Ježíše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
6.9.16 08:45

Ahoj holky, já jsem fakt za tuto diskusi vděčná. Našla jsem zde spoustu spřízněných duší. Už jsem si myslela, že většina věřících je někde zalezlá a bojí se mluvit o své víře právě z důvodu, že budou nazváni zpátečníky, fanatiky nebo „pánbíčkáři“. Vy „nevěřící“ nemusíte tak vaši nevíru obhajovat, vždyť vás nikdo nenutí věřit, jen si tady tak hezky povídáme. Víra je dar a kdo ho nechce přijmout, nemusí, je to každého svobodné rozhodnuté. Stejně si ale myslím, že je lepší věřit než nevěřit, tím můžeme jen získat, alespoň to je moje zkušenost ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.9.16 08:51

@s.y.p.t.a všechno co nám život dá je dar a nic bychom neměli brát jako samozřejmost..Albert Einsten 100× denně děkoval za všechno co mu bylo dáno a i za to co mu přijde..jak jednoduché.
Víra a naděje to je elixír života bez toho nejde žít a nemusí to být víra v Boha stačí věřit všemu to co děláme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
6.9.16 09:00

@s.y.p.t.a a v čem je lepsi věřit? To je to čemu nerozumim, proč vlastně se lidé obracejí k bohu, co v k tomu vede?
Ja nevěřím a přesto miluji svou rodinu a život si užívám, vubec mi nevadí, ze zemřou a pak me spali, žiji život ted. Tak v čem je tvůj život lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
6.9.16 09:06
@s.y.p.t.a píše:
Ahoj holky, já jsem fakt za tuto diskusi vděčná. Našla jsem zde spoustu spřízněných duší. Už jsem si myslela, že většina věřících je někde zalezlá a bojí se mluvit o své víře právě z důvodu, že budou nazváni zpátečníky, fanatiky nebo „pánbíčkáři“. Vy „nevěřící“ nemusíte tak vaši nevíru obhajovat, vždyť vás nikdo nenutí věřit, jen si tady tak hezky povídáme. Víra je dar a kdo ho nechce přijmout, nemusí, je to každého svobodné rozhodnuté. Stejně si ale myslím, že je lepší věřit než nevěřit, tím můžeme jen získat, alespoň to je moje zkušenost ;).

Kdo Tě nutí obhajovat víru? Prostě věřím. Proč, v co je každého věc.
Jehovisté mají taky víru. U nich mi vadí ta vlezlost a neochota konverzovat a někdy příjmout i to co říká někdo jiný, že by mohlo být pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.9.16 09:16

Česká republika se řadí mezi nejateističtější stát na světě. Znám snad jen jednoho člověka, který věří a také neustále mi do hlavy tluče svoje moudra. Ať si každý věří v co chce, ale nikomu to nevnucuje. Lukáš mi neustále zase tluče do hlavy, že tu nejsem sami, existuje prý UFO. Je o tom přesvědčen tak moc, že jsem musela jít na ňákou přednášku, abych taky uvěřila. ( Když jsem byla na " přednášce" stihla jsem si koupit boty na zimu a ještě jsem stihla akce v Tescu. :lol: :lol: ) Doma jsem vyprávěla jak tam byli všichni nadšení atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.9.16 09:25

@kačule.j
mě připadá že když věří v Boha, je to jako bys svuj život nežila sama, jako bys mohla své uspěchy, či neúspěchy na koho svézt..( jakože, ted se mi nedaři, nemám práci, nebo mám nemocnou maminku, dítě, Bože proč si to dopustil…Ted se mi narodilo dítě, našla jsem lásku, jsem těhotná, díky Bože atd).. :think: :nevim:
Nevim..já věřím jen v sebe a že za vše co se mi stane v životě mohu já sama..tak si to neumím představit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
774
6.9.16 09:29

Osobně jsem musela k víře přistupovat trochu „vědecky“, mnohé věci si vysvětlit rozumem. Uvěřila jsem v Boha Ježíše Krista, ale zase jsem musela hodně přemýšlet. Řekla jsem si: jsou tady tři možnosti - buď byl Ježíš šílenec, nebo zlý duch, nebo byl (a je) Bůh. V evangeliích nazvalo pár lidí Ježíše šílencem (Jan 10, 20). Většina lidí však poznala, že se zapojoval do racionálních debat, a proto nebyl šílený. Ani jeho nepřátelé nemohli Ježíše obvinit z toho, že by byl zlý. Naopak dělal dobré věci nadpřirozené povahy. Když se jej zeptali, jestli je Kristus nebo Mesiáš, odkázal je na své zázraky: „Slepí vidí, chromí chodí, malomocní jsou očišťováni, hluší slyší, mrtví vstávají…“. Proroci po celá staletí předpovídali, že Bůh jednoho dne pošle Spasitele, který tyto věci bude dělat (viz. Starý Zákon - Izaiáš)). A pak se to stalo! Když to lidé viděli, říkali: „To nejsou slova posedlého! Copak může zlý duch otevřít oči slepým?“ (Jan 10,21). Nejpozoruhodnější je, že Ježíš sám o sobě tvrdil: „Já a Otec jedno jsme.“ Konal velké zázraky a mluvil o Bohu jako někdo, kdo jej důvěrně zná. Bůh sám se stal člověkem, aby nás, lidi, své děti, které tolik miloval, zachránil pro život věčný. Takže sám Bůh podstoupil strašné mučení a smrt na kříži z lásky k nám. Jméno Ježíš znamená „Bůh je spása“ nebo „Bůh zachraňuje“. Ježíš je tedy Bůh i člověk, touží po naší spáse a JE naší spásou.
Protože zmrtvýchvstání Ježíše Krista je základem víry křesťana, potřebovala jsem pochopit i to. Pro mě osobně bylo jednoznačným důkazem této události svědectví jeho učedníků. Když Ježíše ukřižovali, všichni zalezli, báli se, že skončí stejně. Ale pak najednou vycházejí ven beze strachu a říkají: „Viděli jsme Pána. Vstal z mrtvých!“ A jsou schopni kvůli tomu svědectví trpět, ba i umírat. Naprosto nemožné, aby to udělali, kdyby ho skutečně nepotkali po jeho smrti osobně. A co se týká pochybnosti o jeho smrti? Oni římští vojáci byli opravdu profíci, zodpovídali se svým nadřízeným a nikdy by si nedovolili nepřesvědčit se, že ukřižovaný opravdu zemřel (viz. probodení Ježíšova boku kopím po jeho smrti).
A ještě k tomu - někdo tvrdil v diskusi, že dokud Boha neuvidí, neuvěří. To už tu také bylo. Když už všichni učedníci Pána na vlastní oči viděli a potvrzovali jeho zmrtvýchvstání, jediný Tomáš, jeden z apoštolů, pořád jaksi neměl tu osobní zkušenost. A říkal zabedněně: „Dokud neuvidím, neuvěřím!“. Když se i jemu pak Pán Ježíš zjevil, nechal ho sáhnout do vlastních ran po ukřižování, „nevěřící Tomáš“ prohlásil o Ježíši: „Pán můj a Bůh můj!“ (Jan 20,28). A my se holt musíme opřít o svědectví těch, co i svou mučednickou smrtí svědčili, že to vše je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová