Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tichopredbouri píše:
@J_Doe já zas mám problém s větou - víra je dar. Pokud je víra dar od boha, tak podle čeho vybírá, komu ten dar dá? A jak k tomu přijdou ti, kterým tento dar nebyl dán? Proč někdo dar víry dostane a jiný ne?Příspěvek upraven 06.09.16 v 21:48
No, to je pravda, zavání to elitářstvím, stejně, jako že židi jsou vyvolený národ…
No nic, já se věřící cítím být, ale moje víra je křesťanství dost vzdálená. Výrazně bližší mi je budhismus, i když to náboženství vlastně není…
Já mám takový budhismus s jakýmsi těžko popsatelným bohem… ![]()
@hanyny výjimka potvrzující pravidlo. Je taky tisíce jiných lidi, kteří nejsou pod záštitou církve a konají mnoho dobra.
@Tichopredbouri píše:
@J_Doe já zas mám problém s větou - víra je dar. Pokud je víra dar od boha, tak podle čeho vybírá, komu ten dar dá? A jak k tomu přijdou ti, kterým tento dar nebyl dán? Proč někdo dar víry dostane a jiný ne?Příspěvek upraven 06.09.16 v 21:48
V Novém zákoně Ježíš sám říká:Kdo prosí, ten dostává, kdo hledá, ten nalézá, kdo tluče, tomu bude otevřeno…Zkusila jsi už někdy Boha poprosit o dar víry?
Já jsem to kdysi udělala, a on mi odpověděl, a dar víry jsem od něj mimo jiné obdržela. Jsem mu za to moc vděčna. ![]()
@Reginaa píše:
Ježíš Kristus je Bohem zaslíbený Mesiáš-Spasitel tohoto padlého světa. Věděli to i mudrci, které popisuje Nový zákon, proto se mu přišli poklonit, i když přišel na tento svět v těle, tak jako každý z nás, a narodil se v jesličkách, ve stáji, protože se pro něj nenašlo místo. Už jsem to zmiňovala dříve, na této planetě probíhá boj dvou duchovních světů. Tento svět, tak jak je, půjde do zahynutí. První lidé se kdysi nechali oklamat satanem, a kvůli jejich hříchu přišla na svět smrt. Bůh nás miluje natolik, že ustanovil plán záchrany lidstva, poslal na svět Spasitele, Ježíše Krista.Na něm se splnily všechny proroctví Starého zákona. Jeho smrt na kříži, to je zástupná oběť za hříchy každého z nás. Je to Boží amnestie pro každého, kdo to přijme vírou. Ježíš nám přišel mimo jiné představit Boha-Stvořitele takového, jaký opravdu je. On uzdravoval nemocné, odpouštěl hříchy, křísil mrtvé, vyháněl démony z lidí, krmil hladové…a jako největší gesto jeho lásky je zástupná oběť na kříži za naše hříchy. To je jediná Bohu přijatelná oběť.
Nikdo z nás se nemůže vykoupit sám, není v lidských silách odčinit naše hříchy.
Nikdo nemůže přijít k Bohu bez Ježíše. Ježíš sám říká:Já jsem cesta, pravda, i život. J 4,16 Takto to Bůh stanovil.
Já teorii znám, ale prostě je to pro mě těžko přijatelné, nedokážu se s tím ztotožnit. Nechápu to, jde to mimo mě. Pro mě to nemá logiku. Nikoho tím nechci urazit, nechci ani nikoho nutit, aby mi to vysvětloval… Nechci nikomu dokazovat, že se mýlí… Prostě to asi není pro mě, ne že bych se nesnažila, ale mě to zní, jako kdyby mě někdo přesvědčoval, že tráva je červená jako krev, jen se musím správně dívat. Zkouším ale nevidím to tam.
@Tichopredbouri píše:
Mě představa věčného života trochu spíš děsí. Vím, že se předpokládá, že v tom krásném světě se bude všem líbit, ale být někde na věky věků a nemoct s tím nic dělat je takové skličující.
Je to jiná duchovní dimenze, takže je tam všechno jinak. Věřím, že se tam všem
líbí natolik, že už by je sem zpátky jen tak nikdo nedostal. ![]()
@Reginaa píše:
V Novém zákoně Ježíš sám říká:Kdo prosí, ten dostává, kdo hledá, ten nalézá, kdo tluče, tomu bude otevřeno…Zkusila jsi už někdy Boha poprosit o dar víry?
Já jsem to kdysi udělala, a on mi odpověděl, a dar víry jsem od něj mimo jiné obdržela. Jsem mu za to moc vděčna.
prosim te a jak jsi to poznala, ze jsi obdrzela to co pises?
@J_Doe píše:
Já teorii znám, ale prostě je to pro mě těžko přijatelné, nedokážu se s tím ztotožnit. Nechápu to, jde to mimo mě. Pro mě to nemá logiku. Nikoho tím nechci urazit, nechci ani nikoho nutit, aby mi to vysvětloval… Nechci nikomu dokazovat, že se mýlí… Prostě to asi není pro mě, ne že bych se nesnažila, ale mě to zní, jako kdyby mě někdo přesvědčoval, že tráva je červená jako krev, jen se musím správně dívat. Zkouším ale nevidím to tam.
Chápu tě. Všechno má svůj čas. Taky mě kdysi trochu zajímal i buddhismus, ale pak jsem našla něco pro mě daleko lepšího. Krom toho pokud vím, tak Buddha nikdy neřekl, že je Bůh, ani Spasitel.Ale některé myšlenky tam nejsou špatné. Já jsem ale potřebovala Ježíše a Spasitele do svého života. ![]()
@kačule.j To je pravda, že je takových hodně i mezi nevěřícími. I těch co páchají dobro, i těch, co páchají zlo. Jak mezi věřícími, tak mezi nevěřícími. A vím, že je prostě těžko pochopitelné, jak věřící člověk, někdy i kněz, může páchat zlo. Pro mě je to taky těžce pochopitelné. Ale např. kvůli tomu, že nějaký chlap zavraždí a znásilní dítě neodsoudím celé mužské plémě. Je to chyba toho dotyčného a ten za ni musí pykat, nehledě na to, jestli je to zedník nebo kněz.
Jinak pro toho, kdo by měl chuť - můžete si něco přečíst o slovenském knězi - Marián Kuffa. Říká se mu Matka Tereza v sukních a Češi o něm natočili už 2 dokumentární filmy - Opři žebřík o nebe a Všechny moje děti. Je takový srozumitelný a blízký i nevěřícím. Stará se o lidi, se kterými společnost nechce mít nic společného - prostitutky, kriminálníky, vrahy, postižené. Založil velkou komunitu a už tam má několik set lidí. Ti lidi musí dodržovat určitá pravidla, aby tam mohli žít a obrací se tam na víru i ti největší kriminálníci. Začínal od nuly a dokázal z ničeho vybudovat něco tak velkého, že je známý už po celém světě.
Takové dílo většinou zůstává jen za věřícím člověkem, který pro to hledá podporu u Boha. Já se pro dnešek loučím ![]()
@Reginaa píše:
Chápu tě. Všechno má svůj čas. Taky mě kdysi trochu zajímal i buddhismus, ale pak jsem našla něco pro mě daleko lepšího. Krom toho pokud vím, tak Buddha nikdy neřekl, že je Bůh, ani Spasitel.Ale některé myšlenky tam nejsou špatné. Já jsem ale potřebovala Ježíše a Spasitele do svého života.
Správně, Budha není bůh ani spasitel. Budhismus je vlastně „ateistické náboženství“. Já existenci boha akceptuji, takže nemůžu být 100% budhista ![]()
@Lindii píše:
prosim te a jak jsi to poznala, ze jsi obdrzela to co pises?
Prostě jsem to najednou cítila ve svém nitru. Najednou jsem to viděla třeba v Novém zákoně. Je tam všechno, co potřebujeme vědět, ale někdo to prostě zatím nevidí. Víra přichází i ze slyšení, to je tam taky napsané. Velmi mnoho lidí se obrátí k Bohu, když slyší o něm, o víře, od někoho, kdo už mohl uvěřit. To jsou mnohdy silné duchovní prožitky, ale to tady nechci zmiňovat. Každý to má jinak, ale Bůh sám říká, že kdo k němu přijde, toho nevyžene ven. Ježíš je Láska, pokud se k němu někdo obrací s upřímnou prosbou, tomu odpoví. Není to třeba tak, že by jsi přímo něco slyšela, ale najednou se začnou dít v životě takového člověka zvláštní věci. Bůh ti pošle třeba někoho do cesty, nebo se ti dá poznat jinak.
Třeba i přes příspěvky křesťanů na EM. ![]()
@hanyny jenže ja v tom vidím proste rozdil. V te církve se proste páchali zločiny, které byli většinou schvalovány a přijímány. Pokud muž znásilnil dite, tak to nikdo nepřijme a je automaticky odsouzen. Kde je souzena církev za své prohřešky. Nikde a ještě je miliony lidmi podporovaná.
@hanyny Viděla jsi film Spotlight? Pokud ne, doporučuji shlédnout. To je přesně ten systém, který mě na církvi vadí. Kněz znásilňuje děti, zneužívá je a není nijak potrestán. Pouze je odeslán na druhou stranu země do jiného kostela, kde se může vesele dál ukájet na malých dětech. To vše je zameteno pod koberec, oběti umlčované, zastrašované, ponižované. Ví o tom celé vyšší vedení dané pobočky církev a nikdo s tím neudělá nic. A to se prosím děje všude na světě. Ano, jedná se dejme tomu o nějaké desítky, stovky, max tisíce případů. Ale i to je snad dost na to, aby se konečně něco změnilo a kněží byli vydáváni spravedlnosti. Neříkám, že pedofilie a ubližování dětem se týká jen církve. Ale snad nikde není tolik tohle všechno zametáno pod koberec.
Jste pořád jen u kněží, církve apod. To je náboženství, ale ne víra. Víra je opřít se o Boží Slovo Bibli s poslušností. Ne do toho stále zatahovat církev s jejími problémy. Zde jde o můj osobní vztah k Bohu. Nikoliv o vztah k náboženstvím, ten nikoho nespasí
@Reginaa píše:
Chápu tě. Všechno má svůj čas. Taky mě kdysi trochu zajímal i buddhismus, ale pak jsem našla něco pro mě daleko lepšího. Krom toho pokud vím, tak Buddha nikdy neřekl, že je Bůh, ani Spasitel.Ale některé myšlenky tam nejsou špatné. Já jsem ale potřebovala Ježíše a Spasitele do svého života.
měla jsem to jak přes kopírák..moc hezky se mě tvoje řádky četly a děkuju ti za ně ![]()