Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3630
11.9.16 22:09

@pavlaac od žádného boha nic nedostávám. Neměla jsem celej život ruzovej, trpím panickou úzkosti. Přesto boha nepotřebuji, svůj život si řídím sama. Nemam byt za co rada, ve smyslu boha. To, ze ty sis se svým životem v určitou chvili nedokázala poradit a hledala svoje spasení u boha, je jen tvoje potřeba.
A ty snad mas deset deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.9.16 22:16

@Geroma dokud se nevěřícímu daří, má vše, co zrovna potřebuje, tak je spokojený, ale pokud mu Bůh něco veme tak je hrozný malér… už jsem se několikrát setkala s tím, že se mě moji kamarádi ptali, jak to dělám, že jsem v tak dobré náladě a nikdy k tomu nepotřebuji alkohol.. mazec jaký život žije Nick Vujicic, fakt mu nezávídím, nevím, jak bych to zvládala. dokud byl nevěřící chtěl si vzít život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.9.16 22:20

@kačule.j není v to „určitou chvíli“.. je to pořád, každý den.. prostě mi pomáhá s mými problémy..
ne jsem sobec, proto nemám deset dětí.. myslím i na sebe.. jen šlo o to, že „mateřská“ láska, narozdíl od Boží, je sobecká… psala jsem o Boží nesobecké lásce, kterou nikde jinde nenajdete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
11.9.16 22:46

@pavlaac nesobecka láska. Bůh dal přeci lidem svobodnou volbu a pak se nelíbilo, jak se chovají, bum potopa světa. Eva kouslo do jablka a bum, všechny ženy musi platit za Eviny hříchy. To je nesobecka láska?
Ano pomáhá ti s problémy a vyhovuje ti to tak, ale někdo si proste svoje problémy vyřeší sám nebo s blízkými osobami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.9.16 22:54

Já si myslím, že víra v Boha má víc podob. Někdo je věřící, tak že splňuje všechny věci okolí víry- kostel, modlitba, někdo je nakloněný k víře, i když třeba nechodí do kostela.. Pak jsou lidi co nevěří, ještě se tomu posmívají..
Ale už jsem se nejednou setkala s tím, kdy člověk, který nevěří, opovrhuje vírou, se dostane do situace, kdy najednou začne toho Boha prosit- např. rakovina příbuzného atd. najednou věří a prosí..
jinak nechápu, proč se dohaduje věřící s nevěřícím.. Každý je v jiném světě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.9.16 23:27

@kačule.j jak píše @Janasas každá jsme v jiném světě, pokud se diskuze hned berou jako hádky, tak to je pak těžké.. těžko se někomu vysvětluje- slovy, jaký má vztah s někým jiným, pokud to člověk nepocítí na vlastní kůži, tak to nepochopí..
pokud znova použiji přirovnání ke vztahu rodiče a dítěte (jinak už to asi neumím).. rodič snad své dítě nenutí, aby ho milovalo, ale říká mu, že mu bude lépe, když ho taky bude mít rádo.. a rodič říká, co je správné, vychovává a pokud se děti chovají špatně, tak je na to upozorní, někdy i potrestá (ikdyž miluje)..
dejme tomu, že si to představuji tak, že po smrti (podle toho jak jste se za života rozhodli- svobodně) půjdete buď doprava nebo doleva a mezi tím bude nepřekonatelná propast, Bůh (láska) bude (je) jen na JEDNÉ straně.. nikomu nepřeju, aby byl na druhé straně. kdysi jsem slyšela svědectví bývalé satanistky a fakt mazec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.9.16 23:31

@Janasas myslím, že pro Boha není až tak důležité, jestli chodíme nebo nechodíme do kostela- to je až výsledek toho- že jsme se nejprve rozhodli Ho milovat.. tolik lidí chodí do kostela a přitom nemají s Bohem opravdový (živý) vztah..(to jen tak na okraj)
a lidé jsou rozdílní, proto jsou ty „podoby víry“ možná odlišné.. Bůh je stále stejný..

Příspěvek upraven 11.09.16 v 23:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.9.16 23:36

@kačule.j ještě ohledně těch „problémů“.. jasně, že si je musím vyřešit sama a se svými blízkými, Bůh mi s tím ale pomáhá, usnadňuje..
víš, že Bůh má moc tě té panické úzkosti zbavit? nebylo by to super žít bez ní?.. čumím, když vidím, jak Bůh uzdravuje..
a např. děti jsou darem od Boha, ne každý má toto privilegium, jsem za ně (děti) vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
12.9.16 08:36
@pavlaac píše:
@kačule.j ještě ohledně těch „problémů“.. jasně, že si je musím vyřešit sama a se svými blízkými, Bůh mi s tím ale pomáhá, usnadňuje..
víš, že Bůh má moc tě té panické úzkosti zbavit? nebylo by to super žít bez ní?.. čumím, když vidím, jak Bůh uzdravuje..
a např. děti jsou darem od Boha, ne každý má toto privilegium, jsem za ně (děti) vděčná.

Ja jsem s tím naučila žít, je to součásti mého života a každé další překonání, me dela o neco silnější. Neumím si představit, jak by me ji bůh zbavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.9.16 09:00

@pavlaac Já Tě chápu, že nás - nevěřící, vnímáš jako že se ženeme do záhuby a jistě s dobrým úmyslem nám chceš pomoci :) Jenže my (nebo aspoň já) o to nestojíme, protože tomu nevěříme a nevidíme v tom smysl. A tím spíš se mi protiví, když se mě někdo snaží přesvědčit, že existuje všechno to, o čem sama nejsem přesvědčená. Když situaci zlehčím, zkus si představit, že si ráda dopřáváš ovoce a zeleninu co nejvíce, různě upravené, protože jsi přesvědčená o tom, že je to zdravé a plné vitamínů. A potom Ti někdo začne vysvětlovat (s jeho dobrým úmyslem), že v zelenině je mnoho nezdravých pesticidů, které naopak zdraví škodí a proto je zdravější raději se krmit pizzou, hamburgery a různými pochoutkami, že je to ve výsledku zdravější. Také bys přestala jíst ovoce a zeleninu? Nebo jí zůstaneš věrná pro ty vitamíny? Přitom obě strany mají svůj důvod a jsou přesvědčeni o tom svém.
Proto si myslím, že nevěřící často nestojí o pomoc s hledáním Boha, pokud sami nechtějí (a to většinou opravdu nechtějí). A vysvětlování mi přijde naopak odpuzující. Nikdo nemá rád, když člověka do něčeho nutí a přesvědčují o něčem, čemu sám nevěří. Chápu, myslíš to dobře, ale pochop Ty nás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
12.9.16 09:07

@Petule030 hezky napsáno, vnímám to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 12:48

@Petule030 @alenka84 díky za názor, samozřejmě, že Vás chápu..kdybych se narodila v nevěřící rodině, tak bych taky asi byla jinde.. nechci nikoho přesvědčovat, to se mi nikdy NIKDY nepovede, pokud někdo nechce slyšet, tak prostě nechce, to je jasné. moc proměňovat má jen Bůh, já to fakt nedokážu, můžu se „jen“ modlit. jen se snažím osvětlovat (možná neomaleně), jak se věci mají, protože hodněkrát se setkávám s tím, že lidé mají o Bohu zkreslené představy.. vidí v církvi zlo.. jenže ne každý, kdo si říká Křesťan, Křesťanem skutečně je :oops:.. já taky nejsem zrovna ukázkový Křesťan :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 12:59

@Mantinell @kačule.j ahoj, snad se nebudete na mě zlobit, ale ještě mi to trochu vrtá hlavou.. píšete, že nic od Boha nemáte, nic nežádáte, spoléháte na sebe..
mám život, jsem (v rámci možností) zdravá, mám rodinu, přátele, mám kde bydlet, mám možnost vzdělávat se, mám možnost si v obchodě koupit, co potřebuji, máme nekontaminovanou vodu, nejsem nespravedlivě ve vězení, neprožívám válku, nemučí mě.. jsem za to nesmírně vděčná.. Bohu.. vím, že to není samozřejmost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.9.16 13:16

@Petule030 Přesně můj názor. Pro mě je k neuvěření, že vůbec někdo doopravdy v Boha věří, vlastně nad tím žasnu celý život. Občas mě napadá, že to je možná jen póza, že někdo se třeba rád prezentuje jako křesťan, ale ve skutečnosti ví, že je to nesmysl. Když si třeba tady čtu, jak někdo vysvětluje a popisuje tu svou víru, tak mi to připadá jako fiktivní literatura. Pro mě je Bůh a vše, co souvisí s vírou tak daleko od reality jako například pohádka, kde se žába promění v prince. Nedovedu si představit, co by můj postoj mohlo změnit. Narodila jsem se do nevěřící rodiny a stejně vychovávám své dítě. Víra u jiných lidí mi nevadí, pokud mě nechtějí přesvědčovat o své pravdě, také nikomu svůj názor nevnucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
12.9.16 14:30

@pavlaac to co ty píšeš, by znamenalo, ze treba v Africe bůh není, protože ty možnosti, které si vyjmenovala, tam nemají, tedy krom rodiny. Ve středověku to taky nebylo a člověk žil, vyvíjel se, tomu se říká evoluce a te jsem fakt vděčná, na druhou stranu, se člověk dokáže docela přizpůsobit a to ze ted je to takhle, to taky nemusí byt porad. Vsechno je strasne pomijive, ale bůh v tom fakt není, ne u me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová