Věříte v Boha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3630
12.9.16 14:34

@Laurren taky je to nad me chápaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 14:44

@kačule.j hmm jak to vysvětlit..Bůh je i v Africe, otázka je nakolik ho domorodci chtějí poznat, díky misionářům a osvětě se situace snad zlepšuje.. jsem toho názoru, že žít v Africe nutně neznamená mít se mizerně, a že jsou mnozí v ČR, kteří jsou na tom hůře (tím hůře nemyslím jen po materiální stránce- jsou i jiné věci- jako třeba již zmiňovaná láska..).. třeba to někdo vysvětlí lépe.. ale jo, jsem ráda, že jsem se nenarodila v Africe…

Příspěvek upraven 12.09.16 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 14:46

A proč stále lidé věří? třeba proto, že Bůh opravdu je? a satanovi se nedaří všem lidem vnutit jeho názor? (snad se to někoho zas nedotkne :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
12.9.16 14:55

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Ale nad vodami vznášel se duch Boží. I řekl Bůh: „Buď světlo!“ A bylo světlo. Viděl, že světlo je dobré, a oddělil světlo od tmy. Světlo nazval Bůh dnem a tmu nazval nocí. Byl večer a bylo jitro, den první /1:1-5/.
V tohle fakt v dnešní době někdo věří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
12.9.16 14:58

Já nevěřím v Boha, věřím ve všemocnou přírodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
12.9.16 15:03

@pavlaac Afrika byla jen příklad, aby sis uvědomila, co za blbost jsi napsala. Ty tebou vyjmenované příklady, nejsou všude na světe samozřejmostí. Ty jsi psala, ze za to můžeme byt vděčni bohu a když to někde nemají, tak co, tam bůh není, když mu nemají byt za co vděčni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
12.9.16 15:09
@pavlaac píše:
A proč stále lidé věří? třeba proto, že Bůh opravdu je? a satanovi se nedaří všem lidem vnutit jeho názor? (snad se to někoho zas nedotkne :oops: )

Lidé věří, protože si myslí, že bůh existuje. Důkaz neexistuje, proto mluvíme o víře (netvrdím, že bůh není, jen nevěřím, že je). Někdo věří, někdo ne…ta druhá věta je fakt úsměvná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
12.9.16 15:54

@pavlaac Jak víš, že bůh opravdu existuje? Máš pro to nějaký důkaz? Já dokážu pochopit, že lidé věřili v boha někdy ve středověku, novověku a začátku 20. století. Věda a bádání nebyla na takové úrovni, aby lidé byli přesvědčeni o jejích poznatcích. Ale v dnešní době tomu fakt nerozumím. A jde to totálně mimo moje chápání, aby dospělý, vzdělaný a inteligentní člověk věřil v něco ‚nadpozemského‘. Vždyť už na základní škole se děti učí o vzniku vesmíru a vývoji člověka. Tak jak někdo může věřit tomu, že to má na svědomí bůh? Nevím, víra v boha je pro mě něco tak cizího a nepochopitelného, že to vždy bude mimo moje zájmy a životní cíle. Mně bůh nic nedává, nic od něj nedostávám a ani nežádám. V boží lásku také nevěřím. Lásku mi dává rodina, přátelé a zvířata kolem mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
12.9.16 16:23

Na tehle diskuzi je zvlastni to, ze nikoli verici, svou viru cpou nebo se snazi presvedcit, ale neverici jsou ti, kteri skoro az utocne diskutujou a zesmesnuji viru.Jak tomu vubec nekdo muze verit, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
12.9.16 16:30

@Eemii to jsi asi nečetla celou diskuzi ze. Mimo jiné bylo napsáno, ze nas věřící lituji, ze nikdy nepoznáte opravdovou lásku, az nastane konec světa, tak mi nebudeme mezi vyvolenymi a ještě půjdu do pekla a budu žít v zatraceni.
Je to diskuze, střetávají se zde 2 naprosto rozdílné pohledy na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
12.9.16 16:36

@kačule.j proste to vnimam, jak jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
12.9.16 16:44

@Eemii někdo šíří evangelium, jiný ateismus. Ti se nikdy nedohodnou, pokud jsou ve svých postojích radikální. Radikalismus není nikdy dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
12.9.16 18:16
@kacka52 píše:
@pavlaac Jak víš, že bůh opravdu existuje? Máš pro to nějaký důkaz? Já dokážu pochopit, že lidé věřili v boha někdy ve středověku, novověku a začátku 20. století. Věda a bádání nebyla na takové úrovni, aby lidé byli přesvědčeni o jejích poznatcích. Ale v dnešní době tomu fakt nerozumím. A jde to totálně mimo moje chápání, aby dospělý, vzdělaný a inteligentní člověk věřil v něco ‚nadpozemského‘. Vždyť už na základní škole se děti učí o vzniku vesmíru a vývoji člověka. Tak jak někdo může věřit tomu, že to má na svědomí bůh? Nevím, víra v boha je pro mě něco tak cizího a nepochopitelného, že to vždy bude mimo moje zájmy a životní cíle. Mně bůh nic nedává, nic od něj nedostávám a ani nežádám. V boží lásku také nevěřím. Lásku mi dává rodina, přátelé a zvířata kolem mě.

A já se zase divím že někdo může věřit v evoluci. Vznik života z neživé hmoty, vývoj primitivní formy života ve formy složité, počátky nových tělesných znaků jako končetin, kostí a orgánů. Co vlastně říká evoluce? Život se vyvíjel z neživé hmoty nahodilou chemickou reakcí. Skutečnost-Život vzniká jen ze života již existujícího, složitý genetický kod se nemůže vytvořit náhodou..Očekávané svědectví zkamenělin-poznenáhlý vznik nových druhů, přechodné formy jako spojovací článek. Skutečnost-náhlý výskyt složitých životních forem ve velké rozmanitosti, každý nový druh se odlišuje od druhů předcházejících, žádné spojovací články. Poznenáhlý vznik nových druhů, neuplné vytvořené kosti a orgányv rozličných přechodných stupních. Skutečnost-Nové druhy se neobjevují poznenáhlu ačkoliv je mnoho odrůd, žádné neúpné nevyvinuté kosti nebo orgány Poznenáhlý vznik civilizace vycházející z nehotového zvířecího stavu. SkutečnostCivilizace a člověk se objevují souičasně, obyvatelé jeskyní jsou součastníci civilizovaných lidí..Řeč se vyvíjela z jednoduchých zvířecích zvuků v dnešní složité jazyky. Skutečnost-člověk mluví od počátku, staré jazyky jsou často složitější než novodobé. Člověk se objevuje před milionem let. Skutečnost-Nejstraší písemné záznamy jsou jen asi 5000 let staré. Krom toho ve světě je víra v boha běžná, jen asi 16% lidí je ateistická. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 21:00
@kačule.j píše:
@pavlaac Afrika byla jen příklad, aby sis uvědomila, co za blbost jsi napsala. Ty tebou vyjmenované příklady, nejsou všude na světe samozřejmostí. Ty jsi psala, ze za to můžeme byt vděčni bohu a když to někde nemají, tak co, tam bůh není, když mu nemají byt za co vděčni?

ahoj, však píšu, že to NENÍ samozřejmost a já jsem vděčná, že tohle VŠECHNO mám.. živí lidé mají „život“- to byla první z mých vyjmenovaných věcí..
a připadá mi, že čím VÍCE toho od Boha máme, tím MÉNĚ jsme mu vděčni..pokud se člověku daří, tak fajn, pokud je problém už se chce modlit..

Příspěvek upraven 12.09.16 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 21:02

@Johli moc díky, že jsi to už kačce vypsala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová