Věříte v Boha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
502
13.9.16 13:24

Mě by zajímala jedna věc. Asi se shodneme všichni, že jsou dvě varianty. Buď Bůh je nebo není. Pokud by byl (prostě z 50% tuto variantu připustit musíme) i tak by ti kdo teď říkají, že nevěří, dál věřit nechtěli nebo by se situace tou skutečností změnila? Nerýpu, opravdu mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 13:27

Tak jo..důkazy o posmrtném životě.. a co důkazy o tom, kdy lidé na nějakou chvíli byli mimo své tělo a pak se vrátili?.. pomůže mi někdo, jak se tomu říká odborně? mám dneska fakt vygumovaný mozek.. jo- klinická smrt- už je to napsáno níže
líbí se mi kniha „Nebe opravdu je“ - je to svědectví o chlapci, který byl mimo své tělo a jak se vrátil, tak dokázal říct otci, o čem mluvil v nemocnici ve vedlejším pokoji.. chlapec dále říkal, že se setkal se svým (tuším) dědečkem, který byl dávno mrtvý- podle fotky ho nepoznal, až když někoho napadlo ukázat mu fotku dědečka, jak měl nějakých 30 let- tak ho poznal…

Příspěvek upraven 13.09.16 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 13:30
@celinne píše:
Mě by zajímala jedna věc. Asi se shodneme všichni, že jsou dvě varianty. Buď Bůh je nebo není. Pokud by byl (prostě z 50% tuto variantu připustit musíme) i tak by ti kdo teď říkají, že nevěří, dál věřit nechtěli nebo by se situace tou skutečností změnila? Nerýpu, opravdu mě to zajímá

podle mého, by byla situace stejná.. Ježíši také někteří věřili a jiní ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
13.9.16 13:33

Ty jo, Alenko, fakt by ses nebála předstoupit před Boha nyní v tomto okamžiku? Představ si, že by byl tento tvůj den poslední a měla by ses podívat Bohu do očí. Začal by se před tebou odvíjet „film“ celého tvého života, jak to ostatně popisují i lidé, kteří se dostali do klinické smrti. A jako zdravotník jsem se s několika setkala. Budeme souzeni úplně ze všeho: skutky, které jsme udělali, všechna slova, kterými jsme někomu ublížili, všechny myšlenky, kterými jsme se zabývali, všechno, co jsme vykonat měli a neudělali, ať z lenosti nebo pohodlnosti…,budeme souzeni podle toho, jak jsme milovali, ale nejen ty nejbližší, ale i ty, kteří nám byli nesympatičtí, kterými jsme třeba pohrdali a my jsme v nich ani zdaleka neviděli naše bližní. Uvidíme veškerou naši závist, pýchu, sobectví… My sami se vlastně odsoudíme, když uvidíme tu Boží dokonalou lásku. Na základě tohoto soukromého soudu se ukáže, jak to bude s námi dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
13.9.16 13:33

@celinne Pro mě osobně to určitě není 50% šance, že bůh existuje. Podle mě je ta šance asi tak 1%. Možná méně. Jo, jsem fakt velký skeptik :mrgreen: Čistě hypoteticky, kdyby existoval, se pro mě nic nezmění. Nevím proč by mělo. Nehledám spásu u někoho jiného, než jsem já sama. K životu nepotřebuji vzhlížet k někomu dalšímu. Ani se k němu modlit a hledat u něj útěchu při potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.9.16 13:34
@celinne píše:
Mě by zajímala jedna věc. Asi se shodneme všichni, že jsou dvě varianty. Buď Bůh je nebo není. Pokud by byl (prostě z 50% tuto variantu připustit musíme) i tak by ti kdo teď říkají, že nevěří, dál věřit nechtěli nebo by se situace tou skutečností změnila? Nerýpu, opravdu mě to zajímá

Jakou skutečností? On bůh buď je nebo není, podle toho kdo čemu věří, pro věřící je a pro nevěřící není. Na tom není co změnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
13.9.16 13:36

@s.y.p.t.a Já bych se třeba nebála teď, v tento okamžik před nějakého boha předstoupit. Za svůj život se nestydím, za svými činy si stojím. Všechno zlé bylo k něčemu dobré, člověk se alespoň poučí ze svých chyb. Nikdo další nemá právo mě za životní přešlapy a chyby soudit, nikdo nežil můj život. Ani sám bůh. Já se nikomu zpovídat nepotřebuji. Ale stejně se nic takového nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
13.9.16 13:39
@pavlaac píše:
Tak jo..důkazy o posmrtném životě.. a co důkazy o tom, kdy lidé na nějakou chvíli byli mimo své tělo a pak se vrátili?.. pomůže mi někdo, jak se tomu říká odborně? mám dneska fakt vygumovaný mozek..
líbí se mi kniha „Nebe opravdu je“ - je to svědectví o chlapci, který byl mimo své tělo a jak se vrátil, tak dokázal říct otci, o čem mluvil v nemocnici ve vedlejším pokoji.. chlapec dále říkal, že se setkal se svým (tuším) dědečkem, který byl dávno mrtvý- podle fotky ho nepoznal, až když někoho napadlo ukázat mu fotku dědečka, jak měl nějakých 30 let- tak ho poznal…

znám a už je o tom i film

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 13:40

Ještě jsem teď natrefila na nějaké „vědecké poznatky“.. pokud by to fakt někoho zajímalo, tak mu to pošlu osobně, myslím, že ty věty „podejte mi důkaz“ jsou tady jen řečnickými otázkami, a ti co je kladou, spíše chtějí jen rýpat..
nemějte mi to za zlé, ale byla jsem svědkem, jak v jedné faceb. skupince chtěl jeden „velmi vzdělaný pán“ pořád nějaké důkazy- a dostal jich myslím, že dost, jenže tomu prostě nevěřil..
ani Tomáš (jeden z apoštolů) pořád nechtěl uvěřit, dokud neviděl Ježíše na vlastní oči a nemluvil s ním…pak uvěřil..
(mimochodem všichni apoštolové pro svou víru podstoupili krutou smrt - nevím, proč by to dělali, kdyby to nebyla skutečně pravda..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@s.y.p.t.a píše:
Ty jo, Alenko, fakt by ses nebála předstoupit před Boha nyní v tomto okamžiku? Představ si, že by byl tento tvůj den poslední a měla by ses podívat Bohu do očí. Začal by se před tebou odvíjet „film“ celého tvého života, jak to ostatně popisují i lidé, kteří se dostali do klinické smrti. A jako zdravotník jsem se s několika setkala. Budeme souzeni úplně ze všeho: skutky, které jsme udělali, všechna slova, kterými jsme někomu ublížili, všechny myšlenky, kterými jsme se zabývali, všechno, co jsme vykonat měli a neudělali, ať z lenosti nebo pohodlnosti…,budeme souzeni podle toho, jak jsme milovali, ale nejen ty nejbližší, ale i ty, kteří nám byli nesympatičtí, kterými jsme třeba pohrdali a my jsme v nich ani zdaleka neviděli naše bližní. Uvidíme veškerou naši závist, pýchu, sobectví… My sami se vlastně odsoudíme, když uvidíme tu Boží dokonalou lásku. Na základě tohoto soukromého soudu se ukáže, jak to bude s námi dál.

Já ale v boha nevěřím, takže na tuhle otázku nemůžu odpovědět, je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
@alenka84 píše:
Jakou skutečností? On bůh buď je nebo není, podle toho kdo čemu věří, pro věřící je a pro nevěřící není. Na tom není co změnit :nevim:

jako že pro věřící je a pro nevěřící není? Tak to každý asi mluvíme o jiném Bohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.9.16 13:41
@celinne píše:
jako že pro věřící je a pro nevěřící není?

no spíš to bylo myšleno tak, že nevěřící tvrdí, že není a věřící, že je. Obě skupiny jsou přesvědčené o tom, že mají pravdu, která se dost těžko potvrzuje nebo vyvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
13.9.16 13:43

@celinne uznala bych, ze teda opravdu je, ale modlit se k němu nebudu. Nevídim důvod.
@pavlaac to je jako s mimozemšťany. Věřím na ne? Tisíce lidi tvrdí, ze se s nimi setkali, viděli je a mluvili s nimi. Byli na jejich lodi a byli obětmi pokusu. Přesto neexistuje důkaz, ze opravdu existuji. Mnoho lidi svá svědectví nakonec popřela a spousta jich opravdu věří, ze neco takového zažila, i když to není pravda. Stejne je to s existenci boha. Mozek si s námi umí krasne zahravat. Existuje např. spánková paralyza, pri které se nemůžeš pohnout a mas pocit, ze je s tebou někdo v místnosti a mluví na tebe. Stává se to spoustě lidem, dokud člověk neumí tuto nemoc pojmenovat, tak mužes mit pocit, ze te přišlo navštívit neco z jineho světa. Wieveg byl v klinické smrti dokonce 2× a neviděl nic. Spoustu zázraku, která je přisuzována bohu, se dnes daji vysvětlit vedou, jen v te dobe, to lidé proste neuměli pojmenovat. 7 bozích ran, je dnes uz také vysvětleno vedou. Hořící ker mluvící k Mojzisovy, rozestoupeni reky též vysvětleno vedou. Ja jsem proste ještě neslysela důkaz, který by byl opravdu přesvědčivý. Jsem nevěřící Tomáš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
13.9.16 13:43
@pavlaac píše:
podle mého, by byla situace stejná.. Ježíši také někteří věřili a jiní ne.

máš pravdu, kdo nechce, neuvěří ani kdyby měl tisíc důkazů. To ale platí pouze zde na tomto světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
13.9.16 13:45
@kacka52 píše:
@celinne Pro mě osobně to určitě není 50% šance, že bůh existuje. Podle mě je ta šance asi tak 1%. Možná méně. Jo, jsem fakt velký skeptik :mrgreen: Čistě hypoteticky, kdyby existoval, se pro mě nic nezmění. Nevím proč by mělo. Nehledám spásu u někoho jiného, než jsem já sama. K životu nepotřebuji vzhlížet k někomu dalšímu. Ani se k němu modlit a hledat u něj útěchu při potížích.

děkuji za odpověď, chápu jak to myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová