Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alenka84 píše:
no spíš to bylo myšleno tak, že nevěřící tvrdí, že není a věřící, že je. Obě skupiny jsou přesvědčené o tom, že mají pravdu, která se dost těžko potvrzuje nebo vyvrací.
jasně, chápu, já myslela čistě hypoteticky, kdyby byl, jestli i tak by to nic neznamenalo
Ten film se opravdu jmenuje: „Nebe je (existuje).“ Jde o naprosto pravdivou, osobní zkušenost malého chlapce. Mmch mu nikdo nevěří, včetně jeho rodičů. Je tam několik zajímavých okamžiků. Chlapec říká tátovi, že ho pozdravuje jeho dědeček Pub. Tatínek se ptá chlapce, jestli ho v nebi potkal. Ukazuje mu fotku svého milovaného dědečka, starého pána s brýlemi. A chlapec říká: „Ne, toho jsem tam neviděl. V nebi nenosí nikdo brýle.“ Tatínek je z toho celý nešťastný. Pak si vzpomene na starou fotku z dědečkovy svatby a vyhrabe ji někde z krabice s harampádím. Ukáže ji chlapci a on jen tak mimochodem říká: „Jo, to je Pub.“
Další zajímavý okamžik je, když chlapec říká své mamince, že tam potkal svoji sestru. Maminka stojí, jako by do ní hrom uhodil. Se slzami v očích chlapci říká, že opravdu přišla o holčičku ve vysokém stupni těhotenství.
Pak se mi tam líbila i scéna velice milá. Chlapec rád zpívá píseň od Queen: We will rock you. Vypráví tátovi, že slyšel v nebi nádherně zpívat anděly. Poprosil je, jestli by mu nezazpívali tu jeho oblíbenou. Otec se tomu začne smát. A chlapec prohlásí: „Ti andělé mi ji nezazpívali, ale taky se tomu tak smáli…“
Na základě těchto svědectví rodiče a mnozí další chlapci uvěří. Otec se začne blíže zajímat o lidi, kteří se dostali do klinické smrti a narazí na jednu holčičku, která nádherně kreslí a nakresla Boha, jak ho při svém setkání v nebi viděla. Chlapec jednou uvidí obrázek, který ta dívka kreslila, a říká zase tak samozřejmě: „To je ten, který mě nebem provázel. Toho znám.“
@kačule.j tisíce lidí tvrdí, že viděli mimozemšťany.. a miliony lidí umírají ve jménu Pána Ježíše Krista. a neodvolají…
lidé v klinické smrti, ale nejenom, že s „někým“ mluví, oni dokonce vidí nebe, své blízké..cítí neuvěřitelnou radost..
ano, věda vysvětluje, že tyto věci, napsané v Bibli, jsou opravdu pravdivé!!!
a ty bys chtěla poslat nějaké ty vědecké poznatky?
@celinne píše:
jasně, chápu, já myslela čistě hypoteticky, kdyby byl, jestli i tak by to nic neznamenalo
No upřímně, i kdybych věděla (čili dostala pro mě uvěřitelný důkaz), že bůh je, tak si nedovedu představit, že bych se ve svém životě chovala jinak. Existují nějaké morální zásady, které dodržuju, ne kvůli bohu, ale kvůli svému svědomí…
A je dobře, že se někdo chová " hezky" jen proto, že se bojí boha? Protože se bojí, že bude souzen? Pokud to není upřímné chování? Lidi, co znám jsou dobří i zlí bez ohledu na to, jestli jsou věřící. Takže já to beru tak, že se chovám podle svého nejlepsiho vědomí a svědomí, občas klopýtnu. Stejně tak to mají i věřící ne? Pokud nějaký bůh je a bude chtít někoho soudit, tak nevěřím, že u něj bude mít větší váhu věřící, jen proto, že je věřící i když se choval hůř než nevěřící. Přece nevěřící nerovná se automaticky špatný člověk. Záleží na tom, jak se chová a to je tak strašně individuální, že víra nebo nevira v tom podle mě nehraje velkou roli. Bohužel znám lidi, co se zaštiťují bohem a vírou a chovají se jinak. V mém okolí jsou to lidé, kteří paradoxně jsou silnými věřícími. Víra je fajn, dokud je to osobní věc, z mých zkušenosti vycházejí hůře zarytí věřící než třeba vlazni věřící, kteří jsou kolikrát i schopni říct, že to, co je v bibli nemůžeme brát všechno doslova vážně.
Nevim, jestli jsem to napsala srozumitelně, ale myslím, že pokud nějaký bůh, co vyznává hodnoty jako lásku a dobro skutečně je, tak pro něj má větší váhu to, jak se člověk chová, než to, zda věřil.
@kacka52 píše:
@Johli Mně je určitě bližší věřit tomu, že život vznikl z neživé hmoty dejme tomu nějakou náhodou, než že ho stvořil někdo jiný. Náhodou byla vyvinuta i antibiotika a jakou přinesla lidstvu úlevu a užitek. Raději uvěřím tomu, že život se vyvíjel postupně miliony let z nějaké zcela primitivní formy ve složitější. Příroda dokáže divy, tomu ráda uvěřím. Ale tomu, že tady zasáhla nějaká vyšší moc boží prostě nikdy. Možná až se najdou nějaké opravdu kvalitní a dostupné důkazy. Do té doby budu věřit vědě.
@s.y.p.t.a A představ si okamžik, kdy po smrti není vůbec nic. Člověk zemře a nenásleduje žádné nebe ani peklo. Já osobně nechci ani do nebe, ani do pekla. Nechci, aby po životě něco následovalo. Nevěřím tomu a na tohle zřejmě nikdy žádné důkazy nebudou. Těžko by někdo dokazoval existenci posmrtného života.
Už se našly ty spojovací články?
Ateisti mi kolikrát přijdou daleko větší fanatici než ti co věří.
Nemáte žádné důkazy, proto by se teorie o evoluci měla ve školách předkládat jako názor nikoliv jako fakt. Zkameněliny dávají spíš za pravdu ve stvoření než v evoluci. Antibiotika se vyvinula náhodou nebo k tomu dal podnět člověk?
A víš že je docela možné že po smrti nic není, jinak by přece nebylo nutné kříšení. Ti co prohlašují že se duše bude někde x let trápit a podobně nezná pořádně bibli.;-) Jsi opravdu spokojená ve svém životě? Netrápítě kolik je na světě zla? Co když se přihodí něco co nebudeš moci ovlivnit? Život na zemi není moc skvělé místo k životu, aspoň v této době.
@Tichopredbouri ahoj, záleží na tom, co je to chovat se hezky?- mám ráda své přátele, ale mí nepřátelé se mi protiví?.. je takové super kreslené video (snad ho brzo najdu) kde se dovíš, že si desatero porušila ve všech bodech… „nikdo není spravedlivý, není ani jeden..“- očistit může Jediný (Ten bez hříchů)
ano, je pravda, že mnoho křesťanů, si tak jen říká, ale pravda je jinde- Bůh však vidí do srdce..
NEJDE o to, že bych se bála Boha, miluji Ho, je to můj Otec a proto CHCI dělat dobré skutky, ne že MUSÍM!!
jinak nejde jen o ty skutky ale o lásku k Bohu.. zatím máme na výběr, kde půjdeme po smrti…jsme velice pyšní, abychom si přiznali, že bez Boha nejsme nic (nemáme nic)..
Příspěvek upraven 13.09.16 v 23:10
@pavlaac vědecké poznatky o čem konkrétně?
@Johli to je hrozne relativní. Před sto lety se jezdilo na koni a ted se léta do vesmíru. Za další sto let, se mozna objeví bůh nebo se rozlouskne komplet vznik Země. Mozna se opravdu ukáže, ze jsem dílem vesmírné civilizace. Bohuzel v teto dobe, je veda a technika krátká. My uz se to asi nedozvíme. Zlo tu je, špatně veci taky, ale taky je spousta krásného. Veci se kompenzují. Spokojena ve svém životě jsem i nejsem, ale přeci vsechno nemůže byt jen růžové.
Co se týká toho dělání dobra, tak různí lidé mají různé pojetí, co je to dobro. Znám lékaře, kteří považují zabití nenarozeného dítěte v lůně matky za dobro, za dobrý skutek, aby mamince pomohli od té „přítěže“. Hm, myslíte, že v Božích očích to bude hodnoceno jako dobro? Pochybuji. Bůh řekl: Nezabiješ! A Pán Ježíš to ještě rozšířil: Já vám pravím, že již ten, kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu, kdo svého bratra zatracuje, propadne ohnivému peklu. A dále: Nezcizoložíš! Já však vám pravím, že každý, kdo hledí na ženu chtivě, již s ní zcizoložil ve svém srdci. „Slyšeli jste, že bylo řečeno,“ říká Pán Ježíš, „milovati budeš bližního svého. Já však pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují, abyste byli syny nebeského Otce, protože On dává svítit svému slunci na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé. Budete-li milovat ty, kdo milují vás, jaká vás čeká odměna? Což i celníci nečiní totéž? A jestliže zdravíte jenom své bratry, co činíte zvláštního? Což i pohané nečiní totéž? Buďte tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec.“
Když se tedy podíváme na přikázání, jak se máme chovat, můžeme s jistotou říci, že obstojíme? Bůh je nejen velmi milující a milosrdný, ale také spravedlivý soudce. Takže, kdo si myslí, že v životě nezhřešil, tak by mohl být hodně překvapený, jak jeho skutky vypadají optikou Boha. Četla jsem knihu „Stála jsem u bran nebe a pekla“. Jde o svědectví ženy, která přežila úder blesku. Byla velmi spálená a dlouho se nacházela ve stavu mezi životem a smrtí. Popisuje, jak se setkala s Bohem a její skutky byly souzeny. Velmi se polekala, když zjistila, že mnohé věci, které považovala za dobré, vůbec dobré nebyly. Přežila, obrátila se k Bohu a slíbila, že bude podávat svědectví o tom, co prožila.
@SlecnaSally mám ráda dokument od BBC o vzniku Země, mám ho v práci na flešce, když tak pošlu odkaz. Je to úžasný dokument, který zachycuje vědeckou teorii o vzniku planety a života na ní.
@smurfka píše:
@matkabagristy tedka je na spektrumu pořad věda versus buh..taky tip.
to nechytám, ale díky za tip
@SlecnaSally píše:
@matkabagristy
Super…![]()
mě se líbí tento článek
http://blisty.cz/art/12249.html
takto chápána Bible je špatně chápaná Bible. Zkus si přestavit, jak budou v budoucnosti chápat současné texty lidé za 10 tisíc let. Co z toho tichou poštou vyleze
![]()