Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6388
13.9.16 19:44
@matkabagristy píše:
takto chápána Bible je špatně chápaná Bible. Zkus si přestavit, jak budou v budoucnosti chápat současné texty lidé za 10 tisíc let. Co z toho tichou poštou vyleze :nevim: :mrgreen:

Třeba takové epipi :D To se budou budoucí generace divit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
13.9.16 20:16

@Johli Jako fanatika sama sebe opravdu nevnímám. Pouze vyjadřuji své názory, jako všichni ostatní. Věřící budou vždy věřit ve vznik života s boží pomocí, nevěří ve vědecké poznatky. Zkameněliny se nepřiklánějí k tomu, že byl život stvořen. Ale jednoduše tak staré, jako je sám život (údajně), se nenašly. Antibiotika byla vyvinuta člověk, ale velkým dílem k tomu přispěla i náhoda, když Alexandru Flemingovi vletěla oknem do jeho vědecké laboratoře plíseň penicilinu. Zrovna nedávno jsem o tom viděla hezký dokument. Pokusy o vytvoření antibiotik byly už předtím, ale až jemu se podařilo je masově rozšířit.
Se svým životem jsem skutečně spokojená. Kdybych nebyla, snažila bych se ho změnit. Že je na světe tolik zla mě trápit může, ale nic s tím neudělám. Já zlo nešířím. Co nemohu ovlivnit, to mě nemusí trápit a stane se to i bez mého přičinění. K tomu nepotřebuji boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 21:09

Mám dotaz na nevěřící

Představte si, že jste matka dvou dcer:
První dcera Vás celý den zlobí, ale odpoledne přijde se slzami v očích, obejme Vás a řekne:
„Maminko, promiň, že jsem tě dnes tak zlobila, budu se snažit polepšit se, mám tě ráda.“
Kouknete na druhou dceru: „Nechceš mě taky obejmout?“
Druhá řekne: „Proč? Já jsem nezlobila. Že jsi nakoupila a uvařila nám, je snad samozřejmost. A hračky jsem si uklidila SAMA.“

Které chování se Vám více zamlouvá? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 21:32
@SlecnaSally píše:
@matkabagristy
Super… :palec:

mě se líbí tento článek

http://blisty.cz/art/12249.html

tak jo, začla jsem číst tyto zkorumpované listy..a : je tam napsáno, co prohlašoval Einstein ve (o) svých 12, proč tam není i to, co prohlašoval ve svých 50?

dále jsou tam počáteční verše o stvoření a světle, takže:
Podle záznamu o stvoření světa uvedeného v Genesis 1, Bůh stvořil světlo první den a slunce, měsíc a hvězdy až čtvrtý den. Jak to vysvětlit? Zdrojem světla stvořeného první den nebylo slunce, ale Bůh. O Ježíši je psáno, že on je světlem světa (J 8,12). Ve Zjevení 21,23-24 jsou tato zajímavá slova týkající se nového Jeruzaléma, svatého města, které sestoupí na novou zemi: „To město nepotřebuje ani slunce ani měsíc, aby mělo světlo: září nad ním sláva Boží a jeho světlem je Beránek. Národy budou žít v jeho světle.“ Je možné, že Bůh stvořil nebeská tělesa až čtvrtého dne, jako určitou prevenci proti modloslužbě. Neučinil je prvního dne, aby omezil tendenci lidí uctívat slunce a měsíc jako božstva.

myslím, že dál číst nemá smysl.. pokud někdo bez víry čte Bibli a pak chce poučovat, je to jako kdyby osmileté dítě radilo lékařům jak operovat, protože si přečetlo lékařská skripta :zed: :zed: :zed:

Příspěvek upraven 13.09.16 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.16 21:34
@pavlaac píše:
Mám dotaz na nevěřící

První dcera Vás celý den zlobí, ale odpoledne přijde se slzami v očích, obejme Vás a řekne:
„Maminko, promiň, že jsem tě dnes tak zlobila, budu se snažit polepšit se, mám tě ráda.“
Druhá řekne: „Proč? Já jsem nezlobila. Že jsi nakoupila a uvařila nám, je snad samozřejmost. A hračky jsem si uklidila SAMA.“

jsem nevěřící, jen mi není jasné, proč bych dítě, které se nechce mazlit, nutila mě objímat?
A za mě ocenila bych, že si uklidila, SAMA.
To věřící děti jsou tak snadno ovlivnitelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 21:50

@bublinek není podstatné to „obejmutí“- ale projev lásky (jakýkoli)… takže dáváte přednost pýše před pokorou. díky za názor
(nemyslím si, že „věřící“ děti jsou snadno ovlivnitelné.. mmch nevím, jestli je jednoduché poznat, kdy dítě začne opravdu chápat a „být věřící“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.16 22:06
@pavlaac píše:
@bublinek není podstatné to „obejmutí“- ale projev lásky (jakýkoli)… takže dáváte přednost pýše před pokorou. díky za názor
(nemyslím si, že „věřící“ děti jsou snadno ovlivnitelné.. mmch nevím, jestli je jednoduché poznat, kdy dítě začne opravdu chápat a „být věřící“)

jsem matka 2 holčiček. S mladší jsem doma a mazlí se když chce. Starší příjde odpo ze školky a taky, pokud chce mazlí se.
Kde v tom příkladu je pokora a pýcha?
Vem si, každý člověk (dítko) je jiný. Nemá rád kontakt. Mi je nepříjemný kontakt s člověkem. I s rodiči. Možná je to nějaký projev psychické nemoci, ale prostě to tak je. S dětmi je to samozřejmě jiné, jsou bezprostřední. Možná jsem po dni s dětmi „vymazlená“ a nepotřebuji další kontakt. Sex je samozřejmě o něčem jiném. To nebudu rozebírat.

A ano, do určitého věku budou mít děti full servis. A světe div se už naše holky pomáhají. Sice mě to stojí nervy, ale i ten bordel dookola se mi zdá příjemný.
A pokud dítě nenaučím pomáhat, jako samozřejmost, tak se to nenaučí. To není o pokoře, ale o výchově. Kterou my nevěřící děláme asi intuitivně? Alespoň u mě to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.16 22:13
@pavlaac píše:
Mám dotaz na nevěřící

Být na místě té druhé dcery tak to chápu takto: ségra maminu prudila a teď se omlouvá, což je správně. V této chvíli je obejmutí = omluva. Pokud jsem máti neprudila, proč bych se měla omlouvat.
Zkus jinou situaci, kde bude pokora x pýcha, pro mě nevěřícího, lépe čitelná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
13.9.16 22:47

@bublinek první dcera by mi přišla vychytralá. Celý den me zlobila a pak přijde s tim jak me ma ráda? Vi, ze staci malo a bude odpuštěno.
dobře víme, že druhy den bude zlobit zase..Já tam pokoru nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.9.16 22:51

@SlecnaSally přesně.

edit: raději nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 23:02

@bublinek v mém příspěvku mi šlo o něco jiného, než jak jsi to pojala- s tím, jak vychováváš děti (- ano, to co píšeš je snad normální, nevím, proč si myslíš, že u věřících je to jinak?..)
@SlecnaSally asi jsem fakt zvolila blbý příklad.. díky za názor

jinak nevadí Vám, když si děti myslí (tím nemyslím jen ty malé- ale klidně dospěláci- s ohledem na své dětství), že starat se o ně je samozřejmost- a nemusí za nic děkovat?

šlo mi o to, že se tady nevěřící ohánějí tím, že obstojí před Bohem tím, jak jsou strašně „dobří“ - přitom mi to vše vyzní jako hrozná namyšlenost a pýcha.. Bohu je milejší pokora a uznání, že mám chyby..
a z toho „dcera mi přišla vychytralá“ - tak to je tak, jak někteří nemohou překousnout, že ti kteří se chovali fakt hnusně v životě, ale nakonec toho UPŘÍMNĚ litují jsou na tom lépe než ti co si myslí, že vše udělali správně.. příklad o tom máme, když Ježíš umíral na kříži- a jeden odsouzený se mu vysmíval a ten druhý litoval svých hříchů (Ježíš mu říká: „Ještě dnes se mnou budeš v ráji“.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 23:14

@kačule.j no to já nevím, co chceš vědět, v čem si myslíš, že se věda a Bůh neshodují.. můžeš zkusit tyto stránky.. http://www.gotquestions.org/Cesky/ nebo http://www.buh-krestanstvi.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 23:23

@kacka52 nedá mi to :oops: Flemingovi vletěla ta plíseň oknem náhodou, nebo ji tam poslal Bůh :palec: já už jsem myslela že náhodně zatřepal skříňkou a vypadla antibiotika:)
a k těm zkamenělinám..
„Co potom ty miliardy let, které většina dnešních vědců berou jako skutečnost, a které jsou vyučovány v drtivé většině našich akademických institucí? Toto stáří se odvozuje ze dvou technik určování stáří: radiometrické datace a geologické časové osy. Vědci, kteří obhajují mladší stáří, tj. asi 6000 let, trvají na tom, že radiometrické datování je chybné, protože vede k zacyklené argumentaci. Poukazují rovněž na nedávná zjištění, která rozbourala staré mýty o tom, že např. zvrstvení hornin trvá celá dlouhá období, stejně jako proces tvorby zkamenělin, rychlost tvoření diamantů, uhlí, ropy, krápníků atd. Zastánci mladého stáří země předkládají pádné důkazy, namísto starých, které dnes v mnoha případech už nedokážou obstát. Vědci, kteří zastávají teorii mladšího stáří země, uznávají, že jsou v menšině, ale jsou přesvědčeni o tom, že se jejich řady budou rozšiřovat ruku v ruce s tím, jak čím dál vědců začíná přehodnocovat důkazy a více zkoumat zažité názory na stáří země.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 00:19

@Geroma opravdu dobré kamarádky jsou k nezaplacení.. věřím, že i já bych se měla hodně co učit…
Bůh vidí do srdcí, jaký člověk je doopravdy.. že je člověk věřící, ještě neznamená, že přestane hřešit.. je potřeba s pokorou hříchy vyznávat a nezůstávat v nich, což je dost těžké ale ne nemožné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.9.16 06:40
@pavlaac píše:
@bublinek v mém příspěvku mi šlo o něco jiného, než jak jsi to pojala- s tím, jak vychováváš děti (- ano, to co píšeš je snad normální, nevím, proč si myslíš, že u věřících je to jinak?..)
@SlecnaSally asi jsem fakt zvolila blbý příklad.. díky za názor

jinak nevadí Vám, když si děti myslí (tím nemyslím jen ty malé- ale klidně dospěláci- s ohledem na své dětství), že starat se o ně je samozřejmost- a nemusí za nic děkovat?

šlo mi o to, že se tady nevěřící ohánějí tím, že obstojí před Bohemtím, jak jsou strašně „dobří“ - přitom mi to vše vyzní jako hrozná namyšlenost a pýcha.. Bohu je milejší pokora a uznání, že mám chyby..
a z toho „dcera mi přišla vychytralá“ - tak to je tak, jak někteří nemohou překousnout, že ti kteří se chovali fakt hnusně v životě, ale nakonec toho UPŘÍMNĚ litují jsou na tom lépe než ti co si myslí, že vše udělali správně.. příklad o tom máme, když Ježíš umíral na kříži- a jeden odsouzený se mu vysmíval a ten druhý litoval svých hříchů (Ježíš mu říká: „Ještě dnes se mnou budeš v ráji“.)

Reaguji na zvýrazněné.
Nemusí za nic děkovat - dle mého soudu, je to opět JEN o výchově. Pokud má dítě vzor v dospělákovi, který děkuje i prosí, pak je to pro dítě samozřejmé a taky se to naučí.
Pokud jsem nevěřící tak nevěřím, že před Boha předstoupím, ne? Proč bych se něčeho co neexistuje měla obávat?
Opět jsem nevěřící a nemusí mi přijít bible až tak zavazující a beru ji jen jako bajky. Nerýpu, tak to prostě mám.
Kde ráj je? Nepotřebuji GPS souřadnice. Jen orientačně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová