Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.9.16 12:48
@J_Doe píše:Já prostě vztah s bohem nedokážu vnímat jako vztah dítě-rodič, a už vůbec bych se nesmířila s tím, že můj rodič vděk ode mne očekává. Vděk by měl přijít spontánně, z hloubi srdce, ne jako cosi, co se očekává.

podle mě to přikázání - Cti otce svého, matku svou - je spíše obrazné (jako všechny příběhy v Bibli) a nezahrnuje pouze Tvé vlastní rodiče, ale všechny, kteří Ti v životě pomohli, nebo autority, ke kterým bychom měli mít úctu atd. - výklad toho přikázání jsem si nikdy nečetla, ale dle mého názoru, že by mohlo mít takový nějaký význam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
14.9.16 13:22

Já beru desatero jako základ slušného chování..ale osobně k tomu bibli nepotřebuji. Věřícím lidem náboženství neberu, ale je to hodně o lidech.
Občas do kostela chodím s rodinou partnera. Měli kněze a ten byl super, tolerantní, lidský. Ale to, co tam mají teď, to mi silně vadí. Raději jsem přestala poslouchat. Mluvit o tom, jak děti musíme vést k bohu, nebo je čeká peklo a spousta dalšího. Byla to totální diktatura. Když pak dal kolovat petici proti adoptování dětí homosexuály, došlo mi že tam opravdu nemám co dělat. Pro mě lidé s odchylkou jsou stejní jako lidé obyčejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 14:11

Vím, že jsem se už rozloučila:) ale mám ještě potřebu reagovat..
@J_Doe
myslím, že chápu, jak to myslíš, ale spíše jde o to, že Bůh neočekává, že Ho budem milovat, je to naše svobodná volba. PROTO TAKÉ NEMŮŽEM 100 PROCENTNĚ DOKÁZAT (-v tom smyslu, že by se najednou zjevil všem lidem), že Bůh je- pak by to už asi moc svobodné nebylo…
pokud Ho milujem, super, pokud ne, tak jak píšeš, bude smutný, protože jsme si vybrali cestu bez Něho.. nemůžem Mu pak ale mít za zlé, co se nám stane… prostě budem (pro ty kdo věří, vím, že nevěříš) na místě, kde NEBUDE Bůh.. a znova: na tomto světě Bůh JE, PROTO TADY JE DOBRO… ale existuje místo, kde Bůh NENÍ…
tak asi tak.. měj se hezky a díky za názory…
(kdybys chtěla mohla bych ti poslat, co mě napadlo v té spojitosti v tom, jak se vyvíjí člověk v lůně matky:) - pokud by ti nevadily moje další žvásty:) ) -ááá omluva, to byla Petule030, kdo psal o vývoji dítěte.. tak nic..
jo ty knihy jsem nečetla- ale pokud tě třeba zajímá nějaká problematika- mohu si nějakou pasáž přečíst (ale celou knihu momentálně ne)

Příspěvek upraven 14.09.16 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 14:23

@SlecnaSally a Tobě také díky za názory..
kdybys chtěla, můžu ti poslat svědectví člověka, který byl homosexuálem, vedl různé boje za práva homosexuálů- a pak uvěřil a stal se hetero… četla jsem o tom na netu asi před rokem.. možná to ještě najdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
14.9.16 14:33
@pavlaac píše:
kdybys chtěla, můžu ti poslat svědectví člověka, který byl homosexuálem, vedl různé boje za práva homosexuálů- a pak uvěřil a stal se hetero… četla jsem o tom na netu asi před rokem.. možná to ještě najdu..

Homosexuál se nestane heterákem..tomu prostě nevěřím. Leda by byl tak sfanatizován a nespokojen sám se sebou.. nebo se zviditelnit? Kdybys to našla, ráda si to přečtu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.9.16 15:01
@pavlaac píše:
@J_Doe
myslím, že chápu, jak to myslíš, ale spíše jde o to, že Bůh neočekává, že Ho budem milovat, je to naše svobodná volba. PROTO TAKÉ NEMŮŽEM 100 PROCENTNĚ DOKÁZAT (-v tom smyslu, že by se najednou zjevil všem lidem), že Bůh je- pak by to už asi moc svobodné nebylo…
pokud Ho milujem, super, pokud ne, tak jak píšeš, bude smutný, protože jsme si vybrali cestu bez Něho.. nemůžem Mu pak ale mít za zlé, co se nám stane… prostě budem (pro ty kdo věří, vím, že nevěříš) na místě, kde NEBUDE Bůh.. a znova: na tomto světě Bůh JE, PROTO TADY JE DOBRO… ale existuje místo, kde Bůh NENÍ…
(kdybys chtěla mohla bych ti poslat, co mě napadlo v té spojitosti v tom, jak se vyvíjí člověk v lůně matky:) - pokud by ti nevadily moje další žvásty:) ) -ááá omluva, to byla Petule030, kdo psal o vývoji dítěte.. tak nic..
jo ty knihy jsem nečetla- ale pokud tě třeba zajímá nějaká problematika- mohu si nějakou pasáž přečíst (ale celou knihu momentálně ne)Příspěvek upraven 14.09.16 v 14:33

Ale to je omyl, já se za věřící pokládám!
Akorát teda nevěřím v křesťanskou představu boha a toho, co bude po smrti.

A jsme zase zpátky u toho, že já si boha nedokážu napasovat do vztahu rodič-dítě. Když mne dítě nebude milovat, psala jsem, že mu to vyčítat nebudu, ale spíš si budu zpytovat svědomí, proč to tak je. Pochybuji, že si bůh zpytuje svědomí za všechny, kteří v něj odmítli uvěřit.
Dále - pokud mne dítě nebude milovat, nebudu ho za to trestat (poněvač to bude nejspíš moje chyba). Jak to chápu já, dle vás, křesťanů, si takový člověk zaslouží trest, nebo minimálně nepůjde do ráje. Takže vlastně trest. To mi také nesedí.

Já v tom stále vidím princip cukru a biče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.9.16 15:06
@pavlaac píše:
@J_Doe
jo ty knihy jsem nečetla- ale pokud tě třeba zajímá nějaká problematika- mohu si nějakou pasáž přečíst (ale celou knihu momentálně ne)Příspěvek upraven 14.09.16 v 14:33

Jo, ještě k tomuto - pasáže ne, spíš mě zajímal názor křesťana na tuto problematiku. Pokud bych ze všech těch knížek měla vybrat jednu, pak by to byl „Život mezi životy“, není to dlouhé, snad se k tomu někdy dostaneš.
A „Hovory s bohem“ jsou pro mne asi to, co pro křesťana bible, když to malinko zveličím… Jsou to tři knihy a daly mi víc, než když jsem se nesčetněkrát snažila číst bibli…

(Pro zájemce ještě mohu doporučit rozhovory s dalajlámou „Cesta ke štěstí“, to je podle mého názoru velmi užitečná knížka… :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.9.16 15:08
@pavlaac píše:

O tomto jsem slyšela, a tomuto prostě nevěřím. Buď byl autor bi, a pak si vybral hetero, anebo prostě není upřímný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
14.9.16 18:23

Mě teda napadá, že desatero máme vštípeno právě proto, že několik stovek generací před námi křesťany (nebo vyzvanači jiné víry) byly. To se týká i současných ateistů, ateismus je poměrně mladá záležitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 21:22

@matkabagristy ahoj, opravdu si myslíš že ateismus- pokud to beru jako nevíru v jediného, živého, všemohoucího Boha se objevil až v současné době?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
14.9.16 21:27
@pavlaac píše:
@matkabagristy ahoj, opravdu si myslíš že ateismus- pokud to beru jako nevíru v jediného, živého, všemohoucího Boha se objevil až v současné době?..

Ateismus je vymožeností moderní doby. Polyteismus je starý jako lidstvo samo a stále trvá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
14.9.16 21:27
@pavlaac píše:
opravdu jsi ve škole nikdy neopisovala- a tím kradla vědomosti druhých?… opravdu jsi souložila jen se svým manželem?..víš, že některá antikoncepce zabíjí bezbranné oplodněné vajíčko? :oops:Příspěvek upraven 14.09.16 v 09:39

Toje blbé přirovnání, ve škole jsem fakt nikdy neopisovala - to spíš oni opisovali ode mě. Ale chápu, co jsi tím chtěla říct ;) Stejně tak jsem nesouložila jen s mým manželem, nejsem ani vdaná a ani to neplánuju, přestože čekáme miminko a milujeme se. V něčem prostě ten smysl nevidím :) V každém případě nechci hanit tvého Boha, jen já v něj nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 21:40

Vím, že pro „větší věrohodnost“ jsou lepší osobní svědectví Vám známých lidí, ale to musíte pátrat ve svém okolí..

omlouvám se za slovenštinu:
http://mojpribeh.sk/homosexualita/ četla jsem svědectví Michaela Glatze

zajímavé (aspoň pro křesťany) je číst svědectví bývalých muslimů- např. Salmana Hasana..- sám ale říká, že nevěřícím se to těžko vysvětluje..

a pokud jste humorně naladění, tak určitě doporučuji videa od Nicka Vujicice- např.
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 21:50

@matkabagristy tak jinak: nejenom víra ve vícero bohů je neposlušností vůči Bohu.. možná ti bude něco říkat: Kain, Noe a potopa, Babylonská věž, Sodoma a Gomora a další a další..
dnes se tomu možná říká ateismus, ale řekla bych, že stále jde o to samé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.9.16 21:54

@Petule030 ok. díky. přeji zdravé miminko. měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie