Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
12.9.16 21:10

@alenka84 @kacka52 problém je v tom, že důkazů je plno, jen se mnozí snaží, aby se o tom moc nevědělo..a neveřící ani vedět nechtějí (v tom je možná ten problém).. píšete, že Boha nevidíte, tak není.. já vzduch taky nevidím, ale je, protože ho cítím- vidím projevy…
promiňte, ale nemám čas vypisovat, co vše jsem v životě zažila, kolik vyslyšených modliteb jsem kolem sebe viděla, kolik zázraků, uzdravení…
třeba malý příklad- moje mamka byla v nemocnici s paní, které řekli, že už potřetí musí na potrat (ještě neměla žádné děti) šíleně kvůli tomu v noci brečela a mamka se jí ptala, jestli se mohou spolu modlit.. ráno šla ještě jednou na poslední kontrolní ultrazvuk, který před tím nebyl v plánu- a ejhle dítě bylo uhnízděno správně.. věřte čemu chcete.. já vidím co se kolem mě děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.9.16 21:18

@Johli A kdo tvrdí, že člověk vznikl z neživé hmoty? Třeba se při bombardování asteroidů dostala na Zem nějaká bakterie, která se díky vydatným dešťům rozmnožila, ta začala různě mutovat a různě se rozvíjet. Už si přesně nepamatuji, určitě dřív než rostliny byly plísně, řasy atd. Já si třeba myslím, že človíček - miminko, se vyvíjí po ose vývoje člověka jako takového. Nejříve se spojí 2 buňky, každá trošku jiná. Začne bujení a rozmnožování buněk. Viděla jsi někdy obrázky „miminka“ ve 4tt, 5tt nebo 6tt?? To zdánlivě nemá vůůůbec nic společného s člověkem. Vždyť má i ocásek! Později má po sobě mimčo i chloupky, které mu ještě v břísku opadají. Teď těhotenství trvá jen pár měsíců, člověk se ale mohl vyvýjet miliony let. Že jsou záznamy asi jen 5000 let staré ještě neznamená, že před nimi nebylo nic. Přitom lidská existence jako taková je tu oproti naší planetě šíleně kraťučkou dobu. Věřím tomu, že za milion let bude člověk vypadat zase trochu jinak, pokud Zemi nepostihne nějaká vesmírná nehoda. Buňky stále mutují :nevim:
Jinak nedá mi to, ale jak si můžeš být jistá, že je skutečnost, že lidé mluví řečí od počátku? :) Kdybys dala do karantény nemluvňata a nikdo na ně nikdy nepromluvil, budou časem taky mluvit vyspělou řečí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.16 21:29

@Petule030 připomnělo mi to toto zamyšlení..

Život po porodu (rozhovor dvou dětí)
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
První se druhého zeptalo: Věříš v život po porodu?
Druhé: Určitě. Něco po porodu musí být. Možná jsme tu hlavně proto, abychom se připravili na to, co bude pak.
První: Blbost, žádný život po porodu není. Jak by vůbec mohl vypadat?
Druhé: To přesně nevím, ale určitě tam bude víc světla, než tady. Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou.
První: No to je přece nesmysl: Běhat se nedá. A jíst pusou, to je úplně směšné! Živí nás přece pupeční šňůra. Něco ti řeknu – život po porodu je vyloučený, půpeční šňůra je už teď moc krátká.
Druhé: Ba ne, určitě něco bude. Jen asi bude všechno trochu jinak, než jsme tady zvyklí.
První: Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí. A vůbec, život není nic, než vleklá stísněnost v temnu.
Druhé: No, já přesně nevím, jak to bude po porodu vypadat, ale každopádně uvídíme mámu a ta se o nás postará.
První: Máma? Ty věříš na mámu? A kde má jako podle tebe být?
Druhé: No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom vůbec nebyli.
První: Tomu nevěřím! Žádnou mámu jsem nikdy neviděl, takže je jasné, že žádná není.
Druhé: No, ale někdy, když jsme zticha, můžeš zaslechnout jak zpívá, nebo cítit, jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
12.9.16 22:37

@pavlaac Ano, znám, krásné přirovnání :) A úplně laicky - animovaná pohádka Horton http://www.csfd.cz/…ton/prehled/ Obyčejné smítko - je na něm život, který vůbec netuší, co většího je kolem jejich světa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.9.16 08:07

@pavlaac já nepsala, že Bůh není! Já napsala, že na něj nevěřím. Já nikomu jeho víru neberu, věřící chápu, stejně jako nevěřící, mezi které se řadím já…přesvědčovat nepotřebuju, boha nehledám, hledat ho nepotřebuju. Pokud existuje peklo, ve kterém se za tahle slova usmažím, tak dobrá, přijímám to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
13.9.16 10:46

Milá Alenko,
nechce se mi věřit, že by sis dobrovolně vybrala peklo. Daleko bys utíkala, kdys jen koutkem oka mohla nahlédnout do pekla a zakusit tento stav čirého utrpení.
Představ si okamžik, kdy ti bylo v životě nejkrásněji, prostě bys chtěla ten okamžik, tu dobu prodloužit, aby trvala stále. A tento okamžik si vynásob mnohokrát a prodluž do nekonečna - to je nebe. A teď si připomeň chvíle, kdy ti bylo nejhůř. Úplně strašně, kdy sis přála, aby už bylo líp. Nikdy bys nechtěla takové utrpení prožívat do konce svého života. A teď tu bolest zase vynásob a pomysli, jestli bys ji chtěla snášet nejen do konce svého života, ale na věčnost. Navždy. Už nikdy by z ní nebylo úniku.
Ale věřím, že až po smrti uvidíš Boha, že rychle poběžíš k němu a možná si jen letmo vybavíš tento okamžik, kdy jsi vypustila tak pošetilá slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
13.9.16 10:57

@s.y.p.t.a Dobře,tak jinak…kdy bůh stvořil Zemi? Myslím časově, data…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.9.16 11:10

@s.y.p.t.a věř ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 11:14

@alenka84 pokud jsem tě špatně pochopila, promiň.. víra je jedna věc, důkazy zas jiná.
(ještě techn. pozn.- píšeš, že důkazy nejsou, avšak ony jsou, hodně lidí se s Bohem osobně setkalo, existuje mnoho vědeckých poznatků.. Ježíš zde dokonce chodil po zemi a přesto Jeho národ Mu nevěřil, ikdyž ho měli před očima, ikdyž viděli zázraky, které činí, prohlašovali Ho za lháře (ne však všichni!)…)
nevěřící nebude věřit žádnému důkazu, ikdyby mu celá rodina tvrdila, že je Bůh navštívil..
a ještě k té větě, která ti přišla úsměvná.. měla jsem možnost slyšet svědectví bývalé satanistky, a úsměvné mi to fakt nepřipadalo..
peklo fakt nikomu nepřeju, nevím, proč si ho lidé volí dobrovolně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
13.9.16 11:16
@pavlaac píše:
@alenka84 pokud jsem tě špatně pochopila, promiň.. víra je jedna věc, důkazy zas jiná.
(ještě techn. pozn.- píšeš, že důkazy nejsou, avšak ony jsou, hodně lidí se s Bohem osobně setkalo, existuje mnoho vědeckých poznatků.. Ježíš zde dokonce chodil po zemi a přesto Jeho národ Mu nevěřil, ikdyž ho měli před očima, ikdyž viděli zázraky, které činí, prohlašovali Ho za lháře (ne však všichni!)…)
nevěřící nebude věřit žádnému důkazu, ikdyby mu celá rodina tvrdila, že je Bůh navštívil..
a ještě k té větě, která ti přišla úsměvná.. měla jsem možnost slyšet svědectví bývalé satanistky, a úsměvné mi to fakt nepřipadalo..
peklo fakt nikomu nepřeju, nevím, proč si ho lidé volí dobrovolně…

Vyjmenuj prosím ty vědecké poznaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.9.16 12:03

@SlecnaSally ahoj, nevím, jestli ti to k něčemu bude, na netu určitě něco najdeš, ve starém počítači mám nějaká svědectví vědců..já na ty techn. věci moc nejsem- radši mám osobní svědectví konkrétních lidí…
nemyslím, že kdybys znala přesné datum vzniku Země, tak bys začala věřit, ale když už ses na to stáří Země ptala- tak ti posílám hned první odkaz, který jsem našla.. nejsou to přímo vědecké poznatky, ale jen zpochybnění toho co se učí, takže zase- můžeš tomu věřit a nemusíš..
 http://www.gotquestions.org/…ri-zeme.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
13.9.16 12:10

@Johli Mně je určitě bližší věřit tomu, že život vznikl z neživé hmoty dejme tomu nějakou náhodou, než že ho stvořil někdo jiný. Náhodou byla vyvinuta i antibiotika a jakou přinesla lidstvu úlevu a užitek. Raději uvěřím tomu, že život se vyvíjel postupně miliony let z nějaké zcela primitivní formy ve složitější. Příroda dokáže divy, tomu ráda uvěřím. Ale tomu, že tady zasáhla nějaká vyšší moc boží prostě nikdy. Možná až se najdou nějaké opravdu kvalitní a dostupné důkazy. Do té doby budu věřit vědě.
@s.y.p.t.a A představ si okamžik, kdy po smrti není vůbec nic. Člověk zemře a nenásleduje žádné nebe ani peklo. Já osobně nechci ani do nebe, ani do pekla. Nechci, aby po životě něco následovalo. Nevěřím tomu a na tohle zřejmě nikdy žádné důkazy nebudou. Těžko by někdo dokazoval existenci posmrtného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.9.16 12:21

@pavlaac s tím peklem to byla nadsázka, na peklo nevěřím úplně stejně jako nevěřím v boha. Jestli po smrti zjistím, že je vše jinak…tak je to každopádně můj problém :nevim: Kdybych věřila v boha, tak se stejně chovám úplně stejně jako doteď - jsem slušná, neubližuju lidem, nekradu, miluju svoji rodinu, vážím si dobrých věcí ve svém životě…akorát holt nechodím do kostela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
13.9.16 13:04

Na to, že nic nemusí po smrti být, odpovím slovy jednoho rozhovoru:
Lékař říká babičce: „Pročpak věříte v ten posmrtný život? To se budete divit, až po smrti zjistíte, že nic není.“ A babička na to: „Když nic není, tak se divit nebudu, protože o tom nebudu vědět. Ale jestli vy zjistíte, že něco je, to se teprve budete divit!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
13.9.16 13:19
@s.y.p.t.a píše:
Na to, že nic nemusí po smrti být, odpovím slovy jednoho rozhovoru:
Lékař říká babičce: „Pročpak věříte v ten posmrtný život? To se budete divit, až po smrti zjistíte, že nic není.“ A babička na to: „Když nic není, tak se divit nebudu, protože o tom nebudu vědět. Ale jestli vy zjistíte, že něco je, to se teprve budete divit!“
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová