Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
7.9.16 20:12
@Petule030 píše:
Nejde mi na tohle nereagovat. Psychika je mocná a placebo efekt je schopný léčit lidi. Přijde mi, že takové placebo sis taky vyvolala, stačí hromada endorfinu a štěstí, mír a láska je na světě :srdce: Opravdu se Tě nechci dotknout, chápu, že chceš obhájit své pocity. Jen já - ateista - v tom vidím změť hormonů štěstí :kytka:

Pocity jsou jedna věc, endorfiny jsou fajn, ty znám taky, ale nic se nevyrovná osobnímu vztahu se živým Bohem. Rozumím ti, je to jen těžko pochopitelné, pokud to někdo nezažil osobně. Moc bych ti to přála. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.9.16 21:20

@hanyny Ne, to nemělo být přirovnání k tomu, proč je dobré nevěřit ani nějaké hanobení víry. To byl pouze příklad toho, proč mnoha nevěřícím lidem vadí církev. Já se na lidi, kteří věří a jsou členy církve rozhodně skrz prsty nekoukám. Ale jako nevěřící člověk na té církvi nevidím nic extra dobrého a převažuje spíš to zlé. V Čr je těch případů samozřejmě málo, naštěstí. Spíš je to problém celosvětový, u nás to jistě není palčivý problém. Mně šlo o to, jaký postoj k tomu církev většinou zaujme, viníka pošle prostě jinam a oběti jsou umlčeny. To se stát v jiné instituci, měla by pravděpodobně větší problémy to ututlat, než církev. Nevěřící lidé vidí většinou právě tohle a pak problémy církve v (někdy mnohdy už dávné) minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.9.16 21:53

@Geroma Paráda, to se hezky čte a snad to bude fungovat. Je potřeba jméno církve trochu ‚očistit‘. Dobrá zpráva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
9.9.16 10:41

K otázce osobního prožitku a poznání Boha - zhruba v druhé třetině a dál se k tomuto tématu dostává
 http://cbplzen.cz/…nek-holubec/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.9.16 22:58
@Johli píše:
Logika je v tom že žádný jiný člověk na zemi nemohl dát výkupné (svůj život) bohu za ostatní lidi. V Božích očích jsme totiž všichni hříšní a zasluhujeme akorát smrt. Jedině ten kdo nebyl zatížen dědičným hříchem mohl dát svůj dokonalý život za vykoupení lidstva z hříchu. Ježíš se vzdal svého života ( podle božích zákonů ten kdo je dokonalý má věčný život tudíž by tu s námi byl až do dnešních dnů pokud by se k této oběti nerozhodl) aby mohl zachránit ty kdo v něho projevují víru.

Cože? Co to je za boha, který o svému díle, které vytvořil k obrazu svému, říká, že si zaslouží akorát smrt?
Tohle můj bůh neříká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.9.16 23:02
@Johli píše:
Logika je v tom že žádný jiný člověk na zemi nemohl dát výkupné (svůj život) bohu za ostatní lidi. V Božích očích jsme totiž všichni hříšní a zasluhujeme akorát smrt. Jedině ten kdo nebyl zatížen dědičným hříchem mohl dát svůj dokonalý život za vykoupení lidstva z hříchu. Ježíš se vzdal svého života ( podle božích zákonů ten kdo je dokonalý má věčný život tudíž by tu s námi byl až do dnešních dnů pokud by se k této oběti nerozhodl) aby mohl zachránit ty kdo v něho projevují víru.

A vůbec, jaké výkupné?
Bůh dal člověku svobodnou vůli, ale běda ti člověče, pokud se rozhodneš jinak, nech chce bůh. Tak jakápak svobodná vůle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
9.9.16 23:22

Bůh dal člověku svobodnou vůli- buď mě chceš mít za Otce a budeš se mnou v ráji, nebo se rozhodneš jinak.. ale pak si člověče nestěžuj, nabízel jsem ti pomoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.9.16 23:34
@pavlaac píše:
Bůh dal člověku svobodnou vůli- buď mě chceš mít za Otce a budeš se mnou v ráji, nebo se rozhodneš jinak.. ale pak si člověče nestěžuj, nabízel jsem ti pomoc..

Pokud nesprávným rozhodnutím riskuji, že mne bůh nebude milovat, že si dle něj budu zasluhovat smrt, tak to si jej raději (možná) vyberu… Ale opravdu bůh stojí o to, aby si jej vybírali lidi ze strachu ze zatracení?

Já nevím, ale já v tom cítím vydírání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
10.9.16 07:42

Křesťanství se u nás stalo „elitářským“ díky totalitnímu systému, který je téměř vypudil. Před 60 lety byli se skoro všichni obyvatelé čr hlásili k nějaké církvi, náboženství bylo součástí školních osnov. Jak to tady čtu, vymýcení náboženství je jedním z experimentů, který se komančům povedl. Samo, že to jde ruku v ruce s tím, že něčím jiným bylo nahrazeno. Člověk má na výběr, čemu věřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
10.9.16 08:00

Nikdy jsem nijak v Boha nevěřila. Nevadilo mi, když jsem musea do kostela, nebo i nevědomky poprosila o pomoc…však znáte, takové to klení. Ale co jsem se vrátila z nemocnice, zažila jsem tam něco, co mě přesvědčilo samu sebe, že Bůh, jako nějaká osoba na obláčcích nebo něco podobného, co nás chrání a je spravedlivý neexistuje. Prostě ne. Můj názor a přesvědčení. An mi nikdo nechodí na oči s řečma, jak Bůh je existuje a blá blá…věřím v samu sebe a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.9.16 08:27

Verim a neni to zadny kouzelny dedecek na oblaccich a ani neumi uzdravovat nemocne a konat zazraky. Je to proste laska, vira, pocit, vdek, pokora…
Nepotrebuji chodit do kostela ani se stykat s ostatnimi vericimi, je to proste ve mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.9.16 10:28
@matkabagristy píše:
Křesťanství se u nás stalo „elitářským“ díky totalitnímu systému, který je téměř vypudil. Před 60 lety byli se skoro všichni obyvatelé čr hlásili k nějaké církvi, náboženství bylo součástí školních osnov. Jak to tady čtu, vymýcení náboženství je jedním z experimentů, který se komančům povedl. Samo, že to jde ruku v ruce s tím, že něčím jiným bylo nahrazeno. Člověk má na výběr, čemu věřit

tak ten komunismus byl skoro vsude na vychode a presto se skoro vsude to nabozenstvi udrzelo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
10.9.16 10:36

@Gosi u nás v minimální míře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.9.16 14:21
@J_Doe píše:
Pokud nesprávným rozhodnutím riskuji, že mne bůh nebude milovat, že si dle něj budu zasluhovat smrt, tak to si jej raději (možná) vyberu… Ale opravdu bůh stojí o to, aby si jej vybírali lidi ze strachu ze zatracení?Já nevím, ale já v tom cítím vydírání…

Bůh nás miluje pořád, ikdyž ho odmítáme… rodiče také vydírají své děti, když jim říkají, jak se správně mají chovat? když jim říkají: „tohle nedělej, spálíš se“- taky je tím vydírají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.9.16 14:25
@Mantinell píše:
Nikdy jsem nijak v Boha nevěřila. Nevadilo mi, když jsem musea do kostela, nebo i nevědomky poprosila o pomoc…však znáte, takové to klení. Ale co jsem se vrátila z nemocnice, zažila jsem tam něco, co mě přesvědčilo samu sebe, že Bůh, jako nějaká osoba na obláčcích nebo něco podobného, co nás chrání a je spravedlivý neexistuje. Prostě ne. Můj názor a přesvědčení. An mi nikdo nechodí na oči s řečma, jak Bůh je existuje a blá blá…věřím v samu sebe a to je nejdůležitější.

„Nikdy jsem nijak v Boha nevěřila, nevadilo mi, když jsem MUSELA chodit do kostela…“ tak co pak čekám, Bůh se nikomu nevnucuje a nemůžu čekat, že mi pomůže hned, jak budu chtít já… Bůh o nás ví vše, ví, co je pro nás dobré a ikdyž to v tu danou chvíli nedokážeme pochopit, tak někdy nám zvolí „v naších očích“ to horší, ale přitom to mohlo dopadnout mnohem hůře…chceme se stavět na roveň vševědoucího a myslíme, že sami víme vše lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová