Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
14.9.16 22:26

@Geroma a jak se tomu říkalo před tím? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.9.16 23:01

Holky - křesťanky, opravdu jste nic z toho, co jsem tady psala, nečetly? Čtete kromě bible (nebo knížek o křesťansktví) i nějakou jinou duchovní literaturu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.9.16 23:02
@pavlaac píše:
@Geroma a jak se tomu říkalo před tím? děkuji

Nebyli to předtím „pohani“? „Bezvěrci“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
15.9.16 06:25
@J_Doe píše:
@pavlaac píše:
@matkabagristy tak jinak: nejenom víra ve vícero bohů je neposlušností vůči Bohu.. možná ti bude něco říkat: Kain, Noe a potopa, Babylonská věž, Sodoma a Gomora a další a další..
dnes se tomu možná říká ateismus, ale řekla bych, že stále jde o to samé..

není to to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
15.9.16 07:19
@J_Doe píše:

tak pohanství určitě není ateismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.9.16 08:23
@alenka84 píše:
tak pohanství určitě není ateismus

Ne, to určitě ne, tak jsem to nemyslela. Spíš, že se tak označovali „jinověrci“. Ateisté jako někdo, kdo v boha nevěří vůbec, jsou podle toho, co jsem četla, skupina stará tak 4 století… (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ateismus)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
15.9.16 09:39

Tak jinak,každý v něco věří.. každý- nebo v nic nevěříte? ani, že se Vám děti v pořádku vrátí domů? že zase zítra vyjde slunce?…
polyteismus- je pro mě nevíra!!!… že si vymyslím nějaké bůžky- božstvo- nemá nic s Bohem společného… co je pro Vás bohem? Vy?? Vaše rodina??? Zdraví?? Peníze??..víra v něco, co vymysleli lidé??
to co máte na prvním místě v životě, je Vaším Bohem…
existuje duše? - k čemu je veškerá psychologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
15.9.16 09:42

Že jsem se tady bavila o penicilinu :zed:
aspoň teď máme možnost, tuto „náhodou“ vyzkoušet…

přeji hezký den

a už fakt na nic nereaguji- mimo SZ..
(pro vysvětlení- kdykoli začnu veřejně mluvit o Bohu, tak se mě satan snaží umlčet- tím vším zlem, které zase na mě sesílá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.9.16 11:19
@pavlaac píše:
Tak jinak,každý v něco věří.. každý- nebo v nic nevěříte? ani, že se Vám děti v pořádku vrátí domů? že zase zítra vyjde slunce?…
polyteismus- je pro mě nevíra!!!… že si vymyslím nějaké bůžky- božstvo- nemá nic s Bohem společného… co je pro Vás bohem? Vy?? Vaše rodina??? Zdraví?? Peníze??..víra v něco, co vymysleli lidé??
to co máte na prvním místě v životě, je Vaším Bohem…
existuje duše? - k čemu je veškerá psychologie?

Tak tohle jsem vůbec nepochopila… Co tě tak vytočilo?

Trochu mě mrzí, že za víru považuješ jenom tu svou. Já mám jinou víru než ty, ale tebe za věřící považuji… Myslela jsem, že se tady snažíme najít to, co máme ve víře společné, ale poslední stránky mám pocit, že nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
15.9.16 12:27

Ahoj :mavam: mírně vám vpadnu do diskuze - věřím v Boha, jsem katolička. Celou diskuzi jsem nečetla, ale jen k těm útržkům, které jsem viděla - ano, nesouhlasím s jakýmkoliv násilím a čímkoliv, co člověku ubližuje, když se to koná ve jménu boha (píšu schválně boha s malým „b“, protože to myslím obecně - takže aláha a IS nevyjímaje). Kdokoliv kdo ubližuje a tvrdí, že je to ve jménu boha, není na 100% věřící, ale pouze násilník a fanatik, který za víru schovává své vlastní úmysly…
Nikomu svou víru necpu - víra jako taková je podle mého názoru dar a určitě bych nenazvala někoho, kdo nevěří, že je hloupý, méněcenný aj. Manžel nevěděl dříve o Bohu vůbec nic - nevěřil a myslel si, že je to pitomost. Postupem času, když poznával moje přátele, rodinu, životní styl, atd. tak zjistil, že Bůh je vlastně něco, co celý život hledal, jenže tomu říkal jinak - například: stěstí, peníze, uznání, seberealizace,…
A ano, sama jsem zažila již několik zázraků, ale i zklamání, když jsem například před 3 týdny potratila (otěhotněla jsem po 3 letech), ale zpětně vidím, že i to bude mít nějaký smysl…
A ještě k těm důkazům - můj manžel chtěl taky důkazy - důkazů je mnoho, ale pokud jim člověk věřit nechce, tak to bude brát pouze jako shodu náhod, štěstí, souhru okolností, vesmírné síly aj. Né nadarmo se říká, že jméno NÁHODA používá Bůh, když chce zůstat inkognito ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
15.9.16 12:34
@ivulka00 píše:
Ahoj :mavam: mírně vám vpadnu do diskuze - věřím v Boha, jsem katolička. Celou diskuzi jsem nečetla, ale jen k těm útržkům, které jsem viděla - ano, nesouhlasím s jakýmkoliv násilím a čímkoliv, co člověku ubližuje, když se to koná ve jménu boha (píšu schválně boha s malým „b“, protože to myslím obecně - takže aláha a IS nevyjímaje). Kdokoliv kdo ubližuje a tvrdí, že je to ve jménu boha, není na 100% věřící, ale pouze násilník a fanatik, který za víru schovává své vlastní úmysly…
Nikomu svou víru necpu - víra jako taková je podle mého názoru dar a určitě bych nenazvala někoho, kdo nevěří, že je hloupý, méněcenný aj. Manžel nevěděl dříve o Bohu vůbec nic - nevěřil a myslel si, že je to pitomost. Postupem času, když poznával moje přátele, rodinu, životní styl, atd. tak zjistil, že Bůh je vlastně něco, co celý ****život hledal,jenže tomu říkal jinak - například: stěstí, peníze, uznání, seberealizace,…
A ano, sama jsem zažila již několik zázraků, ale i zklamání, když jsem například před 3 týdny potratila (otěhotněla jsem po 3 letech), ale zpětně vidím, že i to bude mít nějaký smysl…
A ještě k těm důkazům - můj manžel chtěl taky důkazy - důkazů je mnoho, ale pokud jim člověk věřit nechce, tak to bude brát pouze jako shodu náhod, štěstí, souhru okolností, vesmírné síly aj. Né nadarmo se říká, že jméno NÁHODA používá Bůh, když chce zůstat inkognito ;)

pěkný námět k zamyšlení :palec: Jestli oni se ti nevěřící s věřícími nedohadují úplně zbytečně, protože jen každý nazývá věci jinými jmény :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
15.9.16 12:43

@alenka84 i tak se to může jevit - záleží pak jen na tom, jak se tento „bůh“ projevuje v životě konkrétního člověka.. :) Já věřím v jediného Boha, který se narodil z Panny Marie a byl ukřižovaný… Ale pokud někdo o Bohu nic neslyšel, tak může za svého „boha“ považovat třeba spokojený život, rodinu, aj. a pokud žije nejlépe jak umí (snaží se pomáhat lidem kolem sebe, nepomlouvá, nekrade, atd.), tak mu nikdo nemůže mít nic za zlé - vždyť když člověk o něčem neví, tak ho nikdy člověk nemůže soudit. Ano, něco jiného je, když ví a nejedná podle toho (například desatero - což je ve své podstatě úplně první morální kodex společnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
15.9.16 12:47

@alenka84 je to podobné jako s malými dětmi - když dítěti nikdo neřekne, že nesmí krást, tak to dítě krást bude, protože má rád např. ty třešně u sousedů (příklad) a nebude na tom vidět nic špatného. Pokud mu ale odmalička někdo bude říkat, že krádež je špatná a že krást se nemá a to dítě přesto krást bude (samozřejmě dítě, které je schopné už chápat - aby mě někdo nechytil za slovíčko :mrgreen: ) tak to už je na nějakou domluvu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
15.9.16 16:49

@J_Doe @Geroma omlouvám se, ale je to pořád dokola..prostě se nechápeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
15.9.16 17:49

@J_Doe pokud bys měla zájem, tak jak už jsem psala- SZ, ráda najdu společnou řeč. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová