Věříte v Boha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
823
4.9.16 12:28

@s.y.p.t.a Ok, a ty jsi byla u velkého třesku, že v něj věříš? To nikdo neví. Je to strašně dávno. Co jsem četla, tak i vědci v CERNU to zpochybňují. Nikdo nemůže vědět, co bylo před miliardamy let. Další neprokázaná domněnka.
Sleduj stránky Cernu a Nasa a zjistíš, že i vědci přicházejí na to, že to pravděpodobně bylo úplně jinak. Ale na těchto stránkách se zrovna o tomto diskutovat nedá.
Každý máme své. Mějte se tu hezky. Bylo to zajímavé, ale ne překvapující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
4.9.16 12:30
@Reginaa píše:
Bůh miluje každého člověka

Tak se zajdi podívat na dětskou onkologii a řekni mi jestli je bůh fakt miluje, když tohle dopustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
4.9.16 12:30
@Klaarynka píše:
@alenka84 Jasně, je buď věřit nebo vědět. A já chci radši vědět.

Však já taky, nejsem věřící. Ale nezatracovala bych někoho, kdo věří…věřící věří, my nevěříme, nikdo nemáme důkaz, jestli bůh existuje nebo ne. Nikdo nevíme, kde je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.9.16 12:38
@J_Doe píše:
Mohu se zeptat věřících?
Co / kdo / čím je pro vás bůh?

Já se ztotožňuji s názorem @Karleon

Pro mě je duše bůh, bůh je láska, dobrá energie, každý ho máme v sobě.

Ano, Bůh je Láska. Láska Agape. Bůh je Láska, je spravedlivý, i ospravedlňující.
Bůh je Světlo, a není v něm žádná tma. Bůh je Duch, a proto ti, kdo ho uctívají, mají tak činit v Duchu a pravdě. J 4,23.Je to náš Otec,/modlitba Otče náš…/,
chce s každým, kdo o to projeví zájem, navázat osobní kontakt. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.9.16 12:44
@kačule.j píše:
Nevěřím. Vadi mi církev jako taková, je to jeden velkej business. Trochu nechápu rodiče, kteří křtí svoje deti ve veku, kdy se ještě nemůžou rozhodnout, zda opravdu chtějí byt křtění. A pak mi vadi lidi jako je @Reginaa, v dnešním světe vědy. docela by me zajímalo, co si mysli věřící o nevěřících.

krtem malych deti v katolicke cirkvi se zavazujes ty jako rodic a kmotr, ze je budes vychovavat ve vire, a sice se stavaj soucasti cirkve, ale vpodstate to je vitani obcanku se zavazkem pro rodice a kmotry, ne pro to dite… pokud krti verici do kostela a ve vire by dite vychovavali stejne, pokud krti neverici je to trochu hloupe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.9.16 12:57
@jary1 píše:
Tak se zajdi podívat na dětskou onkologii a řekni mi jestli je bůh fakt miluje, když tohle dopustí.
Čekala jsem reakce tohoto typu. Samozřejmě, na tomto světě je mnoho utrpení, ale to nečiní Bůh. Psala jsem už, že na této planetě probíhá boj dvou duchovních světů-dobra a zla. Začalo to už kdysi v Ráji, kdy se první lidé nechali oklamat od ďábla,/satana, lucifera…/on byl kdysi taky v nebi s Bohem a anděly, dokonce byl jedním z nejhezčích andělů, ale přemohla ho pýcha, a chtěl být jako Bůh. Strhl do vzpoury část nebeských zástupů. Pak byla v nebi válka, a ďábel, i jeho andělé/nyní už démoni/, byli svrženi do oblasti země. Bůh nás nechtěl zahubit, on nás miluje, proto ustanovil plán na záchranu lidí, proto přišel na tento svět Ježíš Kristus, aby zaplatil výkupné za každého člověka, to výkupné je jeho smrt na kříži, za každého, kdo to přijme vírou. Pokud Ho někdo přijme za svého osobního Pána a Spasitele, stává se Božím dítětem, může mít s Bohem osobní vztah, a po smrti může být tam, kde je On, v Božím království, v nebi/jiná duchovní dimenze/, kde už není ani smrt, ani války, ani nemoci, ani žádné zlo.Tady je to jenom na chvíli, ale tam je to na věky. Satan se snaží od začátku zničit všechno, co Bůh stvořil, a využívá k tomu každou příležitost. Je to boj o každou duši. Zatím tady je ještě kdejaké zlo, nemoci, vraždy, smrt, války, ale Bůh to už vyřešil. Ještě se musí stát některé věci, aby se naplnilo všechno, co se má naplnit.Na konci věků přijde Ježíš opět na tuto zemi, jako Sparavedlivý soudce. Pak bude i vzkříšení mrtvých.
Ale to jsem tady už psala. Lidé si často zaměňují Boha s církví. Církví je mnoho, taky je mnoho různých náboženství a sekt. To dělá všechno ďábel, aby zmátl lidi, kteří hledají cestu k Bohu, ale Bůh-Stvořitel je jenom jeden.

Příspěvek upraven 04.09.16 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.16 12:59

@Lenka002 Ano.Pro víru nepotřebuješ odůvodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
4.9.16 13:21
@s.y.p.t.a píše:
Když se podíváme na přirozený svět a pochopíme, jak vše do sebe nádherně a geniálně zapadá, začneme se ptát. Kde se to všechno vzalo? Vidíme krásy přírody, vyšplháme na vrchol hory a snažíme se vstřebat ten nádherný výhled. Pozorujeme, že z malého semínka za pár týdnů vyroste nová rostlina, známe ten pocit úžasu z nově vzniklého života. A ptáme se - mohlo to všechno vzniknout samo o sobě? Jeden věřící člověk, kterému se mnozí kvůli víře posmívali, jednou vytáhl mobilní telefon, otevřel zadní kryt a položil na stůl se slovy: „Kdybych se vám snažil říct, že všechny tyto malé elektronické součástky zapadly na své místo čistou náhodou, měli byste mě za blázna. Ale podívejte se na přírodu. Nebyla by to velká shoda okolností, kdyby se to všechno vyvinulo a uspořádalo náhodou?“ Z viditelného světa poznáváme, že se nic nemůže udělat samo. Dům má svého stavitele, svět a celý vesmír svého Stvořitele. Z neživé hmoty se nemůže vyvinout vlastní silou živá bytost.

Děkuju :) Líp bych to nenapsala.
V Boha jsem uvěřila v období dospívání, pokřtěná jsem byla v 19 letech. Naši byli odjakživa proti víře, církvi, náboženství. My s manželem se snažíme vést děti k víře v Boha, ano, nechali jsme je i pokřtít už jako mimina (protože si myslíme, že pro ně děláme to nejlepší - i vy ostatní matky přece vychováváte své děti dle nejlepšího vědomí a svědomí, ne?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.9.16 13:22

Věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.9.16 13:58
@Klaarynka píše:
@Janiiska proč je přes den slunce a přes noc měsíc? To jako myslíš vážně? Co takhle zákonitosti vesmíru. Ale vlastně já zapomněla!!! Vesmír taky bůh stvořil! Ó jak pošetilé ode mě o tom pochybovat!

a zákonitost vesmíru se utvořila sama od sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.9.16 14:01

@s.y.p.t.a
@Reginaa Takže Bůh je dobrý, Satan/Lucifer zlý a ten může za veškeré zlo. Promiň, ale tahle „výmluva“ a jiné přesvědčovací příspěvky zde v mých očích hraničí se slepou hloupostí. Nikomu nechci vyvracet jeho víru, stejně tak se nesnažte ostatní přesvědčit, že takhle to bylo a je a tečka. Důkaz není ani na jedné straně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
4.9.16 14:05

@sparkling vychovat tak, aby se mohli svobodně rozhodnout, jak to tady s tou svobodou, tak rady pretrasate. Pokud dite krtis, tak ho přijímají k církvi a rozhodujes to za nej, neco, co bude mit cely život, prijde mi to nefer, treba tvoje deti vubec nebudou chtit byt věřící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.9.16 14:08

Ne nadarmo se mezi nevhodnými tématy ke společenské konverzaci objevuje vedle politiky a nevyžádané zdravotní osvěty i téma náboženství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
4.9.16 14:14

@Reginaa obcas se snažím pochopit věřící, ten důvod, proč tak potřebuji v neco věřit a hledat toho,, bohá´k i bych byla rada, kdyby ni to někdo vysvětlil, co ho k tomu vedlo, ale pak si přečtu tvé příspěvky a vím, ze tímhle směrem se nemůžu a ani nechci ubírat.
Také mi dost vadi, ze se hrozne zapomíná, co se ve jménu církve dělo a děje. Takový hon na čarodějnice, krizové výpravy, museni, obohacování církve, to je vsechno zrejme v poradku, člověk se vyzpovida a jedeme dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
4.9.16 14:17

@Gosi no, ale treba tvé dite nebude chtit byt vychováno ve víře a ty ho pokřtiśˇ, což je n a cely život. Pokřtít se muže nechat samo v dobe, kdy si o své víře a nevíte bude rozhodovat sámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová