Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klaarynka píše:
@J_Doe Si to přečti.
HLedám jak blázen, ale o Olympu ve starém zákonu nemohu nic najít. Která kapitola?
Ne. Nevadí mi umírnění věřící, ale vadí mi církev. Mám ale za sebou církevní školu a provdala jsem se do katolicky smýšlející rodiny, takže tolerantní jsem a respektuju je. Ale začátky byly hodně těžký, to že já sama jsem z ateistické rodiny, byl velký problém. Mám pocit, že věřící jsou právě mnohem méně tolerantní a respektující než nevěřící. Odsouzena za ateismus jsem byla hodněkrát…
@smurfka píše:
Věřit v to, co si o sobě myslí člověk sám
Buh věřil sám v sobe a nebyl věřící, ostatní věřili v Boha a věřící jsou, tak si vyber.
Promin,ale ty tady plácáš neuveritelny moudra a ještě o par prispevku vzad napises,ze o tom nic nevis a jsi za to rada
..ze byl Jezis zid,se uci deti ve skole.
@smurfka píše:
@LindenSkyHope fajn, potom tedy nemám všeobecný přehled a ani ho v tomto mít nechci. Jak říkám, možná bych si to přečetla, ale špatně se to čte, až tak špatně, že nerozumím psanému textu, a nechci číst něco co mě třeba nezajímá. cetba je k tomu aby si člověk odpočinul, relaxoval, a tato kniha toto pro mě nepředstavuje.
Cetba je ku prikladu i k tomu, aby se clovek neco dozvedel, naucil. Nekteri lide jsou secteli, jini nikoli.
Hodne lidi si plete Boha s cirkvi /jakymkoli nabozenstvim/. Privlastnili si ho, aby mohli lepe ovladat sve ovecky. Neuznavam zadnou cirkev, ani zadny spolek, kde hlasi „chovej se tak a tak a Buh te bude milovat, prijdes do nebe apod.“ To je pro me neco neprijatelneho.
V Boha verim jako v energii, stejne jako v Andeli a v to, ze smrti nic nekonci.
Myslím si, že přečíst si bibli nikomu neuškodí…nehledě na to, že i v ateistickém česku se dávají otázky z bible u maturity (2015 - příjmení Jidáše)…takže evropská kultura je s křesťanstvím provázaná a biblická přirovnání se normálně používají…Jinak si myslím, že víra je intimní záležitost a je mi jedno, jestli někdo je nebo není věřící. Někomu pomáhá se vyrovnat s těžkými životními situacemi místo AD.Na druhou stranu to, že si někdo chodí do kostela pro odpustky, z něj lepšího člověka nedělá. Je rozdíl mezi církví a vírou. O církvi si nic dobrého nemyslím…už jen ta střídmost (viz. Duka, ten moc podvyživeně nevypadá)…
@Reginaa píše:
Ano, věřím v Boha - Stvořitele. Tato planeta je ve vzpouře proti svému Stvořiteli. Probíhá tady válka dvou duchovních světů. Bůh na nás nezapoměl, on už záchranu lidstva vyřešil. Ježíš Kristus za nás zaplatil výkupné, proto přišel na tento svět. Zemřel za nás na kříži, aby jsme mohli být zachráněni od zatracení. Je to Boží amnestie, a Bůh nabízí zachranu každému, kdo to přijme skrze víru. Ježíš na kříži nezůstal, byl vzkříšen. Na konci věků přijde znova na tuto zemi jako Spravedlivý soudce.Pak bude i vzkříšení mrtvých. Toto, a mnoho dalších věcí, se můžete dočíst v Novém zákoně.
Souhlasím s tebou.
Mohu se zeptat věřících?
Co / kdo / čím je pro vás bůh?
@Karleon píše:
Věřím, že bůh je v každém z nás. Že bůh je láska. My jsme láska.
Pro mě je duše bůh, bůh je láska, dobrá energie, každý ho máme v sobě.
@Eemii píše:
Cetba je ku prikladu i k tomu, aby se clovek neco dozvedel, naucil. Nekteri lide jsou secteli, jini nikoli.
@Eemii píše:
A proč to píšeš mně? To psala @smurfka, takže mě laskavě neurážej ![]()
Nevim. Spíš si myslím, že na každém sprochu, pravdy trochu. Takže něco bylo a je, ale ne tak, jak nám to předkládají různá náboženství. To si vždy jen lidé upravili ku prospěchu svému, k ovládání lidí, k hrabání majetku, ovlivňování dění. Proti tomu, v co kdo věří nic nemám, pokud to neobrací proti mně. Věřících křesťanů znám opravdu hromadu a jsou tak různí, jak lide bývají, že ani nejde je nějak zaškatulkovat. Znám jich spoustu normálních a taky ty, co s odvoláním na boha a víru zkazili život sobě i dětem. Takový ten alibismus, že bůh to tak chce a hotovo. Já jsem se rozhodla trpět a vy budete trpět se mnou. Musíš se modlit a věřit a doufat. ![]()
@kacka52 píše:
@Proto02 Ne psala jsem obecně o všech náboženstvích. Boha mají všechna, jen pro něj mají jiné pojmenování. Obecně ty boje mezi věřícími různých náboženství jsou důsledkem víry a její interpretace. Ale lidé by si našli důvod k boji i bez víry.
Ano, v tomhle s tebou souhlasím. Do písmenka.
@LindenSkyHope píše:
A proč to píšeš mně? To psala @smurfka, takže mě laskavě neurážej
Neurazim nikoho. Zminila jsem Smurfku, zminilo to i tebe, protoze jeji mnou zminovany prispevek, je odpoved pro tebe.Vsak se na to o stranku zpet podivej. Opravdu nemuzu za zdejsi system.Tak laskave trochu klidu ![]()
V boha rozhodne neverim. Ani nahodou
a jak kazdej nadava na Cechacky, tak za tohle nas miluju - jsem jeste porad z velke vetsiny ateisti
Takze si verte v co chcete, ale vopovazte se tady to nase prevazujici nenabozenstvi roze.rat.
![]()
Když se podíváme na přirozený svět a pochopíme, jak vše do sebe nádherně a geniálně zapadá, začneme se ptát. Kde se to všechno vzalo? Vidíme krásy přírody, vyšplháme na vrchol hory a snažíme se vstřebat ten nádherný výhled. Pozorujeme, že z malého semínka za pár týdnů vyroste nová rostlina, známe ten pocit úžasu z nově vzniklého života. A ptáme se - mohlo to všechno vzniknout samo o sobě? Jeden věřící člověk, kterému se mnozí kvůli víře posmívali, jednou vytáhl mobilní telefon, otevřel zadní kryt a položil na stůl se slovy: „Kdybych se vám snažil říct, že všechny tyto malé elektronické součástky zapadly na své místo čistou náhodou, měli byste mě za blázna. Ale podívejte se na přírodu. Nebyla by to velká shoda okolností, kdyby se to všechno vyvinulo a uspořádalo náhodou?“ Z viditelného světa poznáváme, že se nic nemůže udělat samo. Dům má svého stavitele, svět a celý vesmír svého Stvořitele. Z neživé hmoty se nemůže vyvinout vlastní silou živá bytost.