Věříte v Boha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1883
3.9.16 22:03

A ještě něco:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.9.16 22:06
@kacka52 píše:
@bublinek Jo my máme Svědky Jehovovi a jejich stánek kousek od baráku a tam v neděli parkuje šíleně aut a většinou rodiny s dětmi. Hodně často mají rozložený pojízdný stánek v ulici a odchytávají lidi, rozdávají časopisy. Jednou odchytili manžela, když šel zrovna s dcerou ven a nemohl se od nich dostat :mrgreen:

To znám, už se mi několikrát stalo, že se mnou chtěli zavést rozhovor. Ale jak jsme psala, pokud se jich zeptáš na důvod, důkaz, tak odpoví to Bůh a to pro mě důvod není.
Otázka: Proč, pokud Bůh opravdu je, nechává umírat malé několikadenní děti?
Odpověď: Koho Pán Bůh miluje, toho křížkem navštěvuje.

To dle mého není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.16 22:09

Mě třeba zajímaly a dost zaujaly věci které byli ve filmu Šifra mistra Leonarda. Jak tam " vyvrací " to co se píše v Bibli..to mě zaujalo a ani se nedivím že proti tomu " Vatikán " dost brojil - proti tomu filmu..

• Citovat
  • Upravit
1609
3.9.16 22:10

Nevěřím, ale respektuju a trošku závidm, protože to určitě v mnohém ulehčí. No jak píše Šarlota4,mnozí co se rádi Bohem ohánějí, jsou na tom, tak, že by se ho museli bát, kdyby opravdu věřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823

@Saatine Nový zákon je zase takový sci-fi příběh. Celé to kolem Ježíše má mnoho otazníků. Většina se psala až několik století po jeho smrti. Tak to není zrovna důvěryhodné. A nemluvím o tom, kolikrát se informace v Bibli přepisovaly. Některému papeži se hodilo to či ono. Něco nechal přepsat, něco vyškrtnout…
Chce to mít hodně načteno, aby do toho člověk víc viděl. Ale ono to není hlavně o Bibli. Buď věříš nebo ne. A přesvědčeného nepřesvědčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461

Ano, věřím v Boha - Stvořitele. Tato planeta je ve vzpouře proti svému Stvořiteli. Probíhá tady válka dvou duchovních světů. Bůh na nás nezapoměl, on už záchranu lidstva vyřešil. Ježíš Kristus za nás zaplatil výkupné, proto přišel na tento svět. Zemřel za nás na kříži, aby jsme mohli být zachráněni od zatracení. Je to Boží amnestie, a Bůh nabízí zachranu každému, kdo to přijme skrze víru. Ježíš na kříži nezůstal, byl vzkříšen. Na konci věků přijde znova na tuto zemi jako Spravedlivý soudce.Pak bude i vzkříšení mrtvých. Toto, a mnoho dalších věcí, se můžete dočíst v Novém zákoně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
@kacka52 píše:
Nelíbí se mi jakékoli činy ‚ve jménu Boha‘ zaměřené proti ostatním lidem.

Ale činy ve jménu Boha nejsou proti lidem, ale pro lidi. Pokud je to naopak, pak bude něco špatně. Ježíš nenabádal lidi k násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.9.16 22:12

@bublinek Jehovisté už jsou podle mě spíš taková sekta. Alespoň podle jejich chování a názorů. Pamatuji si, že se jednou dost řešilo, že mnoho (možná většina) by odmítla krevní transfuzi pro vlastní dítě. Protože jim to víra zakazuje. To už mi přijde fakt moc. Ale mě tím nikdo neohrožuje, tak mám na to vytvořený pouze názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.9.16 22:14

@Reginaa Kdo ti udělal takový výplach mozku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.9.16 22:15

@Proto02 Měla jsem na mysli hlavně nyní velmi rozšířené teroristické útoky ‚ve jménu Alláha‘ a křesťanské křížové výpravy. Také se bylo údajně ve jméně Boha a kolik lidí při nich zemřelo. Každý si Bibli a další náboženské knihy může vykládat jinak a domýšlet si věci jinak, než jiný věřící. Viz zahalování žen v islámu. Vyžaduje se to, i když v Koránu je to popsáno hodně nespecificky a nabádá spíše k cudnému oblékání, než přímo zahalování celého těla a obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.16 22:15

@bublinek jehovisti jsou sekta, stejně jako Islamská víra…to není náboženství.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
3.9.16 22:18
@Reginaa píše:
Ano, věřím v Boha - Stvořitele. Tato planeta je ve vzpouře proti svému Stvořiteli. Probíhá tady válka dvou duchovních světů. Bůh na nás nezapoměl, on už záchranu lidstva vyřešil. Ježíš Kristus za nás zaplatil výkupné, proto přišel na tento svět. Zemřel za nás na kříži, aby jsme mohli být zachráněni od zatracení. Je to Boží amnestie, a Bůh nabízí zachranu každému, kdo to přijme skrze víru. Ježíš na kříži nezůstal, byl vzkříšen. Na konci věků přijde znova na tuto zemi jako Spravedlivý soudce.Pak bude i vzkříšení mrtvých. Toto, a mnoho dalších věcí, se můžete dočíst v Novém zákoně. :kytka:

nechápu jak nevěřící člověk muže číst Bibli..prostě já když čtu jen tento odstavec tak je mi špatně..Já bych to nemohla číst, špatně se mi čte něco čemu nevěřím, co si nedokážu představit a co je tak odsuzující jako Bible.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3699
3.9.16 22:18
@kacka52 píše:
@Proto02 Měla jsem na mysli hlavně nyní velmi rozšířené teroristické útoky ‚ve jménu Alláha‘ a křesťanské křížové výpravy. Také se bylo údajně ve jméně Boha a kolik lidí při nich zemřelo. Každý si Bibli a další náboženské knihy může vykládat jinak a domýšlet si věci jinak, než jiný věřící. Viz zahalování žen v islámu. Vyžaduje se to, i když v Koránu je to popsáno hodně nespecificky a nabádá spíše k cudnému oblékání, než přímo zahalování celého těla a obličeje.

Aha, já myslela že se jedná o křesťanství, o víru v Boha, Ježíše. Ne obecně pro všechny možné víry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.9.16 22:22
@Klaarynka píše:
@AlphaOmega To je super s těma mimozemšťanama. Kdo četl Starý zákon a není úplně blbý, tak pochopí. V kostele se přednáší převážně evangelia z Nového zákona. Ze starého se tam moc nedozvíte. Já Bibli četla, i když v Boha nevěřím. Ve Starém zákoně se dozvíme, jak Bůh mě svůj vyvolený národ - židy. Zbytek nechal vraždit. Děti i ženy. Jestli byl, tak to byl velmi zlý Bůh. Co se týče Starého zákona, tam se to hemží různými bohy. Bojovali mezi sebou na nebesích. Jednoho popisují jak přistál z nebes ve zlatém létacím kočáře, z kterého šlehaly plameny ohně. Bylo by to na dlouho. Kdo to celé nepřečetl, nemůže pochopit. Prostě tu lidé byli takové figurky na hraní s těmi z nebes. Vše bylo o strachu. Když neuděláš to a to - zemřeš apod. Starý zákon je krutý, plný vražd a válek. Jestli nějaký bůh je, a je takový jako v Bibli, tak takového Boha bych opravdu nechtěla.

Nepleteš si starý zákon s řeckými bájemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.9.16 22:25
@smurfka píše:
@bublinek jehovisti jsou sekta, stejně jako Islamská víra…to není náboženství.. :poblion:

Zas jako blinkat nemusíš, islám náboženství je. A spolu s křesťansvím a judaismem patří do jedné skupiny monoteistických náboženství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová