Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Proto02 Ne psala jsem obecně o všech náboženstvích. Boha mají všechna, jen pro něj mají jiné pojmenování. Obecně ty boje mezi věřícími různých náboženství jsou důsledkem víry a její interpretace. Ale lidé by si našli důvod k boji i bez víry.
Nevěřím. Vadi mi církev jako taková, je to jeden velkej business. Trochu nechápu rodiče, kteří křtí svoje deti ve veku, kdy se ještě nemůžou rozhodnout, zda opravdu chtějí byt křtění. A pak mi vadi lidi jako je @Reginaa, v dnešním světe vědy. docela by me zajímalo, co si mysli věřící o nevěřících.
@smurfka píše:
nechápu jak nevěřící člověk muže číst Bibli..prostě já když čtu jen tento odstavec tak je mi špatně..Já bych to nemohla číst, špatně se mi čte něco čemu nevěřím, co si nedokážu představit a co je tak odsuzující jako Bible..
Já se za věřící pokládám, ale Bible mi prostě vadí. Kdykoliv jsem měla chuť si něco přečíst, „udělalo se mi špatně“, prostě z nějakého důvodu to nemůžu číst..
@smurfka Já si zas myslím, že islám jako takový není špatný. Je v mnoha věcech velice podobný křesťanství. Špatní jsou lidé, kteří si Korán vykládají po svém a pak bojují právě ve jménu Boha za něco, co v Koránu napsáno vůbec není. Na světe je x milionů muslimů a určitě nejsou všichni teroristé. Troufám si říct, že většina jsou ‚normální‘ lidé, kteří žijí v souladu s něčím, v co věří. Viz včera film o americkém vojákovi, kterého zachránili pakistánští vesničané před teroristy, protože jim to ukládala jejich víra a etický kodex ![]()
@J_Doe píše:
Zas jako blinkat nemusíš, islám náboženství je. A spolu s křesťansvím a judaismem patří do jedné skupiny monoteistických náboženství.
mužu si blinkat nad kým chci..islám a jehovisti jsou sekta, která akorát vymývá mozky..upravují si " zákony " každý dle svého, aby mu to vyhovovalo..to pak budu asi taky věřit, upravím si křestanství, vyberu jen to „lepší“ a budu o sobě tvrdit že jsem křestanka..když něco provedu, přeříkám otčenáš, bude mi odpuštěno a život jde dál..super, to se mi líbí..
Věřím, ale ne v Boha, kterého popisuje jakákoli klasicka víra. Věřím v jine pojetí… A nemam rada, když mi někdo vnucuje svoje pojetí. Ja taky nevnucuji to své..
@smurfka píše:
mužu si blinkat nad kým chci..islám a jehovisti jsou sekta, která akorát vymývá mozky..upravují si " zákony " každý dle svého, aby mu to vyhovovalo..to pak budu asi taky věřit, upravím si křestanství, vyberu jen to „lepší“ a budu o sobě tvrdit že jsem křestanka..když něco provedu, přeříkám otčenáš, bude mi odpuštěno a život jde dál..super, to se mi líbí..
dobře, tak si blinkej..
Jen jsem ti chtěla opravit terminologii - islám náboženství JE, bez ohledu na to, že tobě se to nelíbí.
@Saatine píše:
Už jako malá jsem měla ráda příběhy ze starého zákona, stvoření světa, Babylon.. Spousta historie a poučení, právě z toho zlého co tam je. Je pravda, že třeba žalmy jsem v životě nedočetlaA v novém zákoně je naopak spousta milosrdenství
Je fakt, že třeba Janovo zjevení není vůbec příjemné.
jako promin - fakt nevím o čem mluvíš
Bibli jsem nečetla nikdy, ani ve škole. Samo se k tomu člověk dostane třeba na netu - výcuc z nějakého článku a tak..a prostě to co jsem četla mě odradilo, takže jsem Bibli nikdy nečetla. Neznám jediný příbeh, žalm a ani nevím co je Janovo zjevení.. ![]()
@J_Doe píše:
Já se za věřící pokládám, ale Bible mi prostě vadí. Kdykoliv jsem měla chuť si něco přečíst, „udělalo se mi špatně“, prostě z nějakého důvodu to nemůžu číst..
takže jako věřící neznáš Bibli? nebo ji znáš, jen ji nečteč? Jasně že jako věřící ji asi znáš - myslím obsahově a tak.. ![]()
@smurfka píše:
takže jako věřící neznáš Bibli? nebo ji znáš, jen ji nečteč? Jasně že jako věřící ji asi znáš - myslím obsahově a tak..
A proč pro tebe slovo „veřící“ znamená automaticky „křesťan“?
Věřím, že nejsme jenom hmota, ale víc. Takže jsem věřící, ne? ![]()
Já věřím v google, facebook a emimino, ty teď ovládají naše životy a ví o nás všechno.
Já nevěřím přímo v Boha, ale věřím, že něco mezi nebem a zemí je. Netuším co, netuším proč. Nejsem žádný fanatik, nikomu nic nenutím, jen si vždycky říkám, že všechno se děje z nějakého důvodu a ne jen tak náhodou.
Jinak, čas od času se ráda podívám do kostela. Ani nevím proč. Asi pro tu atmosféru. Jako malou mě tam občas brávala babička, tak možná pro ten pocit, jaký jsem cítila, když ještě žila
.
Náboženství mi nevadí, věřící lidé také ne, pokud mi nechtějí něco vnucovat ![]()
Příspěvek upraven 03.09.16 v 22:52
Spíše nevěřím, ale věřím v to, že něco je tam nahoře. Ale nevěřím natolik abych chodila do kostela, scházela se s věřícími, četla bibli, modlila se apod.
Proti lidem co věří absolutně nic nemám, jen mi vadí ty extrémní věřící, kteří to všem cpou. Mám kamarádku věřící, teta je věřící, takže žádný problém ![]()
@J_Doe píše:
A proč pro tebe slovo „veřící“ znamená automaticky „křesťan“?
Věřím, že nejsme jenom hmota, ale víc. Takže jsem věřící, ne?
tak ted zrovna beru slovo věřící jako věřící ve víru v boha ( jakéhokoliv )..chápu že někdo v něco věří a není to buh ale o tom se ted nebavím a to neberu jako člověka věřícího protože pod tímto pojmem si opravdu představím věřícího v boha.
@vilda1 píše:
Já věřím v google, facebook a emimino, ty teď ovládají naše životy a ví o nás všechno.