Věříte v Boha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
3.9.16 23:16
@Karleon píše:
Věřím, že bůh je v každém z nás. Že bůh je láska. My jsme láska.

Takže bůh je i v masovém vrahovi, pedofilovi, apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.9.16 23:17

@J_Doe Četla jsi starý zákon? Já ano. Až si ho přečteš, můžeš mít pitomé poznámky. Ano, na Olympu byli podle pověstí taky bohové. Celá historie lidstva se hemží bohy. Co si pak má člověk myslet? Není bůh jako bůh. Jestli nějaký vůbec je. Já jsem skeptik, takže za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.16 23:18

@LindenSkyHope fajn, potom tedy nemám všeobecný přehled a ani ho v tomto mít nechci. Jak říkám, možná bych si to přečetla, ale špatně se to čte, až tak špatně, že nerozumím psanému textu, a nechci číst něco co mě třeba nezajímá. cetba je k tomu aby si člověk odpočinul, relaxoval, a tato kniha toto pro mě nepředstavuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6021
3.9.16 23:19
@Klaarynka píše:
@J_Doe Četla jsi starý zákon? Já ano. Až si ho přečteš, můžeš mít pitomé poznámky. Ano, na Olympu byli podle pověstí taky bohové. Celá historie lidstva se hemží bohy. Co si pak má člověk myslet? Není bůh jako bůh. Jestli nějaký vůbec je. Já jsem skeptik, takže za mě ne.

Proč ten útok?
Podle starého zákona bylo mnohobožství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.9.16 23:20
@vilda1 píše:
Takže bůh je i v masovém vrahovi, pedofilovi, apod?

Věřím, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.16 23:20
@Klaarynka píše:
@smurfka Ve škole nás učili, že v knihovně každého člověka by nemela chybět bible. Bible není jenom záležitost římskokatolické církve a jím podobným. Berte to třeba jako Staré pověsti české. Třeba na některých oborech VŠ a ne jen teologie, je Bible povinná četba.

ve škole nás učili tolik věci, které člověk nepotřebuje k životu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
3.9.16 23:21
@Lenka002 píše:
A pokud ne, jste zaujatí vůči těm, co věří?
Dnes mě švagr přesvědčoval, že,,panbíčkáři,, jsou ducha mdlého a patří kamsi.
Prosím o věcnou odpověď, rozhodně se nechci po dnešku hádat.
Já věřím.

ne a ano - fanatiční věřící jsou fakt zcela mimo.. ale jako jejich problém, já to nikomu neberu, ovšem nesmí mi přesvědčovat o své pravdě, na to jsem alergická :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.9.16 23:23

@Taao Protože si je zvolil. I Ježíš je v bibli nazván - král židovský. Mě se neptej proč. Přečti si to u udělej si obrázek sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
3.9.16 23:24
@Karleon píše:
Věřím, že ano.

A co tam dělá a proč tam je? Pokud by v nich byl tak by to přece nedopustil. Nerýpu, jen tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
3.9.16 23:28

Já věřím i nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
3.9.16 23:28

Já věřím i nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.9.16 23:30

@smurfka to věřím, nás taky, ale babička je velká katolička, jednou měla tak pohozenou bibli na stole. Já ji z nudy začala číst, pak si jí půjčila domů a po částech četla. Četla jsem ji s pŕestávkami rok. A musím říct, že žádná oddechovka to není. Člověk přece nečte jenom aby se pobavil, ale aby se i něco dozvěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.9.16 23:32
@vilda1 píše:
A co tam dělá a proč tam je? Pokud by v nich byl tak by to přece nedopustil. Nerýpu, jen tomu nerozumím.

Ale on nic nedopouští. On je v nás. My jsme on. Jedno je vším. Vše je jedním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.9.16 23:33

@J_Doe Si to přečti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.16 23:35

@Klaarynka to ano..ale kdyz vyloženě nemusím, tak čtu jen to co mě baví, nebo o čem se chci něco dozvědět..
nejsem už ve škole kde byla povinná četba ( a klidně řeknu že jsem z toho taky moc nečetla, naštěstí už fachčil net a člo udělat výcuc do deníku z netu ) :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová